Aynen Salih Beyin dedigi gibi ben de Izmir'de cocuklugumda gormustum,mavi bir tane vardi.Bir kac kere Alsancak'ta denizde giderken rastlamistim.O zaman gazetelerde haber olmustu.Sonra caddede gorunce yanina gidip incelemek istemistim ama amcam durmamis yoluna devam etmisti.Ee adam hakli her onune gelene dursa ne olur hali.Internet basladiktan sonra incelemistim,pervane olayi zor degil kendi fikirlerim bile olusmustu.Ancak teknelerdeki korozyon ile bas etmek ne kadar zor bildigimden,boyle bir aracin fikri kafadan rafa kalkmisti.Anadol yada Trabant ile ugrasip izole ederek araci yuzer hale getirmek mumkun. Anadol'da diferansiyelde yada saftta oynanarak bir pervane ilave etmek olur gibi gozukuyor. Trabant icin bir sey soyleyemem pek incelemedigim bir arac.Iki zamanli motorlari var diye duymustum bir zamanlar.
Govde yapisinin nasil oldugunu da burayi okuyunca ogrendim.Donanimli bir atolyede,amator ama maddi durumu iyi girisimciler tarafindan,bu dusunceyi hayata gecirmek mumkun olabilir.
Bir zamanlar Izmir Fuarinda Rus Pavyonunda Ladanin tanitim filmini izlemistim.Dev balon lastikleri olan bir Niva gole giriyor.Icerden bagaj kapagini aciyorlar ve bir distan takma uzun saftli deniz motorunu bagaja monteli brakete takip golde dolasiyorlardi.Aracin govdesi suyla temas etmiyor,balon lastiklerin uzerinde yuzuyordu.Bu arada o kadar youtube izlerim ama caraboat u ilk defa gordum.Ogrenmenin yasi yoktur derler ya bence cok dogru.Bu yastan sonra yeni ogrendiklerimizin cogunu unutsakta merakla ogrenmeye cabaliyoruz hala.
Benim bildiklerim simdilik bu kadar.Yapmayi dusunen arkadaslara cebinize kuvvet diyorum.
Haydi hayirlisi olsun.