ZJ 5.2'lerde Motor Yağ Basıncı Göstergesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,466

beatrix

Zirve
Mesajlar
2,692
Tepkime Puanı
11
Yer
istanbul
Bu konuyu biraz acmak istedim...;

Motor yag basinc göstergesi yag basincini gösterir, yag seviyesini göstermez.

Normalde sehir trafiginde 20-70 arasinda ve otoyolda 40-70 arasinda bulunmasi gerekir.

Basinc; motor hiziyla ve yag viskozitesile dogru orantilidir.

Daha asagi bir deger göstermesi durumunda bir sorun var demektir...
 

Etiketler
Ynt: ZJ 5.2'lerde Motor Yağ Basıncı Göstergesi

Motor yağ basınç göstergesi, her ne kadar yağ seviyesini göstermesede anormal bir durum olduğunda (yağın azalması gibi) hemen fark edersiniz.
Geçen pazar yaptığımız off-road gezisinde yağ basın göstergesindeki düşüşü fark ettim ve motor yağını kontrol ettiğimde çok düşük olduğunu gördüm. Yağ ilavesi ile yoluma devam ettim. Faydasını görmüş oldum.
Motor normalden daha fazla yağ eksiltir ise ve araç yağ damlatmıyorsa, motor yağ yakmıyorsa bu gibi durumlarda krank keçesinden şüphe etmeliyiz. Bu durum düz yerde kontrol ile belli olmaz. Ancak araç arazide çok kasıntıya kaldığı zaman kontrol edilebilir. Ben şu an konrol devresindeyim ;)
 


Ynt: ZJ 5.2'lerde Motor Yağ Basıncı Göstergesi

arkadaşlar benim merak ettiğim aracımdaki gösterge tablosunda, yağ göstergesindeki yağ basıncı çubuğunun normalde nerede durması gerektiği ve en az nerede durmalı bazı resimlerde araçlarda farklı sayılar ve işaretler var. aracım ZJ ve bu resim aracımda yeni çekildi ve soğuktu hafif ısınmıştı motor ve doğru yağ hangisidir kalınlığı ne olmalıdır ergun abi anlatmıştı ama bende o rakamlar yok ,sadece benzin ibresi fuull olmalı demişti ona dikkat ediyorum :D :D :D[attachment=1]
 

Ynt: ZJ 5.2'lerde Motor Yağ Basıncı Göstergesi

Ateş, o motor sıcaklığında ortada durması daha makbul olurdu...
 



Ynt: ZJ 5.2'lerde Motor Yağ Basıncı Göstergesi

cüneyt ,farketmiyo hararet ısısı 100 civarındaykende aynı konumda ibre 2 nin üzerinde yani en az ortadamı olmalı veya sıcaklıkla yağ basıncıdamı orantılı olmalı ?? demekki yag seviyem düşük ,ve ne kalınlıkta yağ koydurmalıyım malum birçok yerde yağ servisleri var yağı siz alıyosunuz onlar değiştiriyo hemen 5 dakikada hem bilgimizde olmuş oluruz ne kullanmamız gerektiği konusunda... ;)
 


Ynt: ZJ 5.2'lerde Motor Yağ Basıncı Göstergesi

Olması gereken seviye ; ibrenin ortadaki çizgide olması ancak sağdaki ve solundaki çizgilerde kabul edilebilir değerler.... motor yüksek devir çevirdiğinde basınç yükselir , sağdaki çizgiye doğru kayar.... rölantide ya da düşük devirlerde ise ortada yada biraz soldaki çizgiye doğru meyillidir.... motor yağı konusunda ise en sağlıklısı aracı üreten firmanın önerdiği yağı kullanmak , ben mopar kullanıyorum...
 





Ynt: ZJ 5.2'lerde Motor Yağ Basıncı Göstergesi

ates' Alıntı:
cüneyt ,farketmiyo hararet ısısı 100 civarındaykende aynı konumda ibre 2 nin üzerinde yani en az ortadamı olmalı veya sıcaklıkla yağ basıncıdamı orantılı olmalı ?? demekki yag seviyem düşük ,ve ne kalınlıkta yağ koydurmalıyım malum birçok yerde yağ servisleri var yağı siz alıyosunuz onlar değiştiriyo hemen 5 dakikada hem bilgimizde olmuş oluruz ne kullanmamız gerektiği konusunda... ;)

Gerçekte yağınızda veya basıncında sorununuz olmayabilir. Yağ basınç müşiriniz bozulmuşta olabilir. Bunu ibre sarsıntılı çalışarakta belli edebilir. 15ytl felandır tahminim. Konu çok önemli ama, kontrol ettirin.
 

Ynt: ZJ 5.2'lerde Motor Yağ Basıncı Göstergesi

Dikkat; hararet yapan araçlarda o an için herzaman yağ basınç göstergeside normların altına düşer.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,926
Mesajlar
1,525,862
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
fayda70

SON KONULAR



Geri
Üst