[table][tr][td]BOZO' Alıntı:selamlar
Olur ama en azından 5.9 a ayıp olur
O değişiklikle tahmin ettiğiniz ekonomiye zaten ulaşamazsınız çünki agırlık şanzıman diff motor tork değişim ve yakıt oranları hesaplanmamış
yani bu işler sadece motor kulakları ve motor şanzıman baglantısının uygun olması ile olmaz
aylardır jeep bakıyorum bir türlü alamadım kiminin parası kiminin şanzımanı vs. cok eski amerikan arabaları tecrübem var farklı inceliyorum.
amacım sadece bir 4*4 olsa idi bir lada niva alırdım iş biterdi.
Jeep farklı bu fark motorundan da geliyor üstelik 5.9 daha farklı bu farklar Jeep efsansini günümüze kadar taşıdı şu an bile son model bir çok aracı bozar
Bence degişim ve sonradan çıkacak değişimi tamamlama bedelini 2. bir araç almak için kullanırsanız hem siz hem zj rahatlar ;D
benim şu an binek aracım var ekonomi benim içinde çok önemli zj yi alırsam bırakın makina degişimini lpg bile düşünmem.
Efsane olmuş bir markanın özel bir modelini bence bozmadan kazasız belasız kullanın. Çünki degiştirirseniz o artık başka bir araç olacak.
saygılar
BOZO Bence aynı pararelde değiliz. '' 7-dedim ya ya gücü çekmezsiniz yada bedelini ödersiniz yada hem dizel düşük motorlu ve aynı ağılıkta ve aynı katagoride bir aracla 5.2 yada 5.9 benzin motorlu bir araca aynı işi nasıl yaptıracagınızı yada bunun nasıl olacağını anlatırsınız bende öğrenirim. '' Bu cümlede ne anlatmak istediğinizi sizden başka anlayan olmamıştır heralde. Benim size ''6.6 duramax ı zj ye takarım'' veya ''nasıl olacağını sana öğretirim'' gibi bir ifadem olmadığı halde böyle bir cevap vermişşiniz. Yukarıda boyle bir konuyu neden açtığımı size açıkladım. '' 8-Jeep arazi de neyse ferrari asfalta odur dizelini yada dizel taktırmak isteyeni duydunuzmu (şahsen bilmek isterim) hatta 12 silindirli benzinli motorunu 8 silindir benzinli motorla degiştirmek isteyeni biliyormusunuz? '' Şahsen sizi bilgilendireyim. Taktırmak istesem bir tane dizel xj yada wj alırım duramax motor taktırırım. Sizde duymuş olursunuz. 7 aydır zj 5.9 kullanıyorum, hergün kullanıyorum, benzinli kullanıyorum, şehir içinde bile 5.9 a biniyorum çünkü zevk alıyorum. Ve 7 aydır da dizel A6 ma binmiyorum. Yazdığım cevapları tekrar okursanız eğer, sizin bana verdiğiniz cevaplarla ne kadar tutarsız olduğunu göreceksiniz. '' Çok teşekkür ederin sayın ilkakdeniz .sadece düşündük olur mu diye? Zaten 6.6 duramax sandık motor 16 000 dolar.'' '' Ahmet bey sonuna kadar haklısınız , bırakın motor atmayı lpg bile düşünmüyorum, çünkü her geçen gün zj ile aramızda değişik bağlar oluşuyor, her araziye çıkışta daha fazla güven veriyor. Fakat; 6.6 dizel olursa ne gibi bie değişiklik olur onu merak ettim. Yoksa 5.9 dan bi memnuniyetsizliğimiz yok.'' |