ZJ Çift mafsallı şaft için grasörlüklü mafsal merkezleme parçası...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alfonse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,554

Alfonse

Zirve
Arkadaşlar,
"CV Centring Yoke" denilen parça,
çift mafsallı denen (toplamda 3 mafsal vardır aslında) ön şaftların aktarma şanzmanına giren kısmındaki çift mafsalın arasında bulunur. İki mafsalın arasında olan bu parça ilk mafsalı merkezler ve içindeki bilya/yay vasıtası ile vibrasyonu engeller...
Bu eskir/yağsız kalır/toz lastiği yırtılırsa metal-metal sürterek çalışır/zamanla aşınır. Kuş sesi gibi ciddi işitilen ses yapar, bi süre sonrada ciddi vibrasyonla karşılaşırsınız. Bu vibrasyonda zamanla def ve arazi şanzmanının keçelerinden başlayarak bozulmalara sebep olur.
Benimki 1 sene önce bozuldu, o anda imkanım olmadığı için, ustamın yardımıyla, çok az para harcayarak çıkmasıyla değiştirmiştim. Çıkma (toz lastiğim yırtıktı, yenisi yok Tr' de) olan parçada şu ana kadar idare etti. Gene ince ince ötmeye başladı...

Türkiyede bu parçanın grasörlüklü olanı yok, ustaların ve parçacılarında grasörlüklü olan parçadan haberi yok...
Grasörlüksüz olanda yaklaşık 300 tl galiba (aftermarket hemde)

Dışarıda var grasörlüklü olanı halbuki...

[attachment=1]

Evladiyelik çözüm arayışlarına girdim...

Bu parçadan alayım, tornada grasörlük takayım dedim, düzgün olmayacağı riski vardı, vazgeçtim...
JeepForumda zaman zaman aynı nickle yazarım...
Paylaşımlarım var bu konuda orada... Sizlerle paylaşayım dedim...

(Ayrıca o konuda bahsettiğim soru ve ihtiyaçlarımı Türkiye' de çözümleme imkanını biliyorsanız lütfen paylaşın)

http://www.jeepforum.com/forum/f13/1995-5-2-zj-cv-centering-urgent-1141740/#post10629377

AlfonseCvCentering.jpg

Etiketler
Ynt: ZJ Çift mafsallı şaft için grasörlüklü mafsal merkezleme parçası...

[attachment=1]

AlfonseJeepForumPartNo.jpg

Heyt be ;D ;D ;D

New Mexico' dam bi emice :smiley: yardım etti... İstediğim parçaları buldum...
Büyük ihtimal alacağım...
Bi tek toz lastiği kaldığı, onuda bulurum heralde, yarına felan bi bilgi çıkar...

[attachment=1]

[attachment=2]

Yanlız bi durum daha var, resimlerde gördüğünüz CvCenteric üzerindeki beyaz ufak grasörlükler benim bildiğimden farklı.
Ve USA deki amcamın biri std yağ tabancası ile buna yağ basılamadığı için bişi almış... 15usd... Std gres tabancasına takılıyormuş...
Ben bu zamana kadar böyle bi grasörlük ve böyle bi gres tabancası ucu hiç görmedim. Yarın bi tamircilere hırdavatçılara soracağım...
Sizin bilginiz var mı?
Eğer Türkiye' de kolaylıkla bulunabilen bişey değilse bunuda alayım mı? Ne dersiniz?

[attachment=3]

CvCetering.jpg

Needel.jpg

U.jpg

Toz lastiğinide buldum.... ;D ;D ;D

[attachment=1]

Ama bu toz lastiği grasörlüksüz cvcenteric ile kullanılıyormuş...

İşime yaramayacak. Ama nasıl olsa aynı yerden alacağım için, ufakta bişi olduğu için zor günler için edinelim bi tane ;D

;D ;D ;D Kendi kendime yazıp çiziyorum iyimi... @ @ ;D ;D ;D

dustcover.jpg

kendi kendinize yazıp çizmiyorsunuz, şu anda kullandığım bir arazi aracım olmasada sizi, Umut beyi, Yavuz beyi, Kürşad beyi ve daha nice ismini sayamadığım ve paylaşımlarını merak ve ilgi ile okuduğum gezenbilircileri dikkatle takip ediyorum. Eminim benim gibi nice insanda sizleri aynı ilgi ile takip ediyordur. (laf aramızda sizin esprili anlatımınızıda ayrıca beğenerek okuyorum) :smiley:

bsencan' Alıntı:
kendi kendinize yazıp çizmiyorsunuz, şu anda kullandığım bir arazi aracım olmasada sizi, Umut beyi, Yavuz beyi, Kürşad beyi ve daha nice ismini sayamadığım ve paylaşımlarını merak ve ilgi ile okuduğum gezenbilircileri dikkatle takip ediyorum. Eminim benim gibi nice insanda sizleri aynı ilgi ile takip ediyordur. (laf aramızda sizin esprili anlatımınızıda ayrıca beğenerek okuyorum) :smiley:

Öncelikle teşekkürler...
Sizinde yazdığınız gibi, "kendi kendime yazıyorum" derken tabiki kinaye yapıyorum...
Zaten,
Bu yazdıklarımı forumda aktif olsun-olmasın, üye olsun-ziyaretçi olsun birilerinin okuduğu ve faydalandığını biliyorum...
Siteye uzunca süre bişey yazmıyordum teknik konularda. Buna rağmen, geçen gün Muş' tan telefonla aradı bi dostumuz. Zj' si varmış. Bazısorunlar yaşıyormuş, bilgi istedi... Arabayı kenara çekip telefonda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım... Eski teknik yazılarımın birinden tel no. mu almış... Binbir teşekkür etti... "Muş' ta artık bi dostunuz var" dedi... Bu bana fazlası ile yetti...
Aynı şekilde Diyarbakır' dan, Karadeniz' den arayanlar var...
Ben, biliyorsunuz ki bu bilgi paylaşımlarını diğer dost/abilerim/arkadaşlarım gibi karşılıksız yapıyorum. Aynı şekilde bende yapılan bu karşılıksız paylaşımlardan çok çok faydalanıyorum. Burada, diğer sitelerde...worldwide :smiley:
Mesala bakın, elimdeki kaynaklardan, servis kılavuzlarından, parça katologlarından bi parçanın orjinal parça numarasını bulmuştum. Ama eşdeğer olan after market olanını ve bunu satın alacağım en uygun online siteyi bulamamıştım. Bayağıda uğraşmıştım... Bahsettiğim yabancı foruma üslubunca soru sordum, taaaaa NewMexico' dan 52 yaşında bi adam bana cevap verip tüm ihtiyacımı çözdü...
2.5 yıl önce Bmw' mi satmıştım. Benim sattığım adamlardan arabayı alan arkadaş numaramı almıştı onlardan, tanışmıştık az bişi ;D. Kardiş :smiley: dün gece samimiyetime inanıp 23:30 gibi aradı. Motorda bişey olmuş, yaşanan sorunun hikayesi lazımmış. Kendisine arabayı satanlar telefonlarını açmıyormuş bile. Bildiklerimi paylaştım. O zaman gittiğim, 2 yıldır uğramadığım ustayıda tarif ettim... Az önce aradı, kendi ustasının kazıklamaya çalıştığı üst kapakta hiç bi sorun yokmuş. Benim eski ustam subaplara ayar yapmış, garantide vermiş benide kahve içmeye davet etmiş.. Ne güzel... :smiley:
Yaşamda artık bu ve bunun gibi güzellikler çok çok az. Yakalınca da haz alıyor insan...

Nankörlüklerde oluyor tabi ama, onlarada çok da tınnnNNnnnntınnNNnnntınnnNNnntınnnnNNnnn........ ;D ;D ;D Horoz misali, bildiğimi/işimi (!) @ yapar geçerim.... Ho ho ho ;D
tın tın...
In other words, "çokda fifi....." ;D ;D ;D

Herkeşe :smiley: Selamlar....

Hani İş bankası reklamı var ya, şu şu kadar, bu bu kadar, bilmem neyin bedeli paha biçilemez diye

Sizin ve benim gibi insanların da paylaşımın değerinin paha biçilemez olduğu. Bilgi paylaştıkça ve çoğaldıkça güzel. Kendimize sakladığımız bilgilerle ne kendimize ne başkasına hayrımızın dokunmadığını öğrendiğimiz gün, dünya daha güzel olacak sanırım. kim bilir belki ömür boyunca ZJ, LC, ya da LR sahibi olamayabilirim. Ama şu sayfalarda sizlerin paylaştığı bilgilere bir iki satır yorum, teşekkür ya da iyi niyet mesajı atmak bile benim için bir paylaşım. Önemli olan da bu diye düşünüyorum.

tekrar teşekkür ederim.

Bülent ŞENCAN

*daha başımıza gelmedigi için şuan okumakla yetiniyoruz hiç merakınız olmasın başımıza gelince o zaman anlaşılır verdiginiz bilginin degeri

mustafa drican' Alıntı:
*daha başımıza gelmedigi için şuan okumakla yetiniyoruz hiç merakınız olmasın başımıza gelince o zaman anlaşılır verdiginiz bilginin degeri

+ 1 :smiley:

Bu konuya uzunca süredir yazmadım....

Çünkü, bahsettiğim alışverişim ile ilgili kabus :smiley: gibi anlar yaşadım, sinirlerim bozuldu :smiley:

Bu bahsettiğim ürünleri bi kaç farklı satıcıdan satın almıştım, herbirine kargo ödemem mantıksızdı...

Internet ortamında çalışan packet forwarding fimaları var...

Elkhart-Indiana-USA de olan www.viaddress.com diye bi firma var. Ücretsiz üye oldum ve bana bi ait bi Amerika adresi verdiler...
Güya ürünleri buraya gönderttikten sonra bunlar malları birleştirip bana tek bi paket halinde göndereceklerdi...

Aralık sonunda alışverişlerim bitmiş, ürünler bu aracı firmaya gitmişti...
Fakat bu adamlarn dijital ekranları bozuldu, maillerimi ve telefonlarımı haftalar boyunca cevaplamadılar...

Ürünlerimi gasp etmişlerdi... Biraz araştırma yapınca bu firmadan çok şikayet olduğunu ve Elkhart' taki Sheriff bürosunun bu firmayı takip ettiğini öğrendim... Hatta dedektif Ray Caples takip ediyordu, mailleştik felan...

Sayelerinde Elkhart' taki zenci menci bayan polislerle felan telde ahbap oldum ;D

Artık dolandırıldığımı düşünüp kendilerini Elkhart Sheriff County' e şikayet edeceğimi felan yazdım...

Beni tatlı özürlerle biraz oyalayıp ürünlerimi gönderdilerler...

Avlanayım derken neredeyse av oluyordum ;D

Alışverişimden Yaklaşık 2 ay sonra, 7 grasörlüklü mafsalım (gerekir diye fazladan almıştım), 1 grasörlüklü mafsal merkezleme şeysim :smiley:, grasörlüklü merkezleme şeysiyle kullanamayacak olsamda toz lastiğim, ve o garip :smiley: grasörlük için gereken gres tabancası adaptörü (Grease Gun Needle Nose Adaptor) elime geçti...

Aptal ve şapşal olduğumu düşündüğüm kabus dolu gecelerden :smiley: ;D sonra yaptığım alışverişin bana 160usd kar getirdiğini öğrenince tüm neşem yerine geldi... ;D

Ama bu iki ay zarfındada aracımın şaftından gelen cıyyk cıyyııkk sesler kesildi ;D ;D

Gene Jeep markasının klasik bi özelliği ile karşı karşıyaydım anlaşılan ;)
"Self Maintenance"
;D ;D ;D "Kendi Kendiliğinden Tamir Olma" ;D ;D ;D

!!! Kesinlikle www.viaddress.com ile Çalışmayın !!!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,033
Kayıtlı Üye Sayımız
166,777
Kaydolan Son Üyemiz
utkuberks

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR