zj den gelen düdük sesi gibi birşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan white lion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,363

white lion

Her işin bir reconu,Her ustanın bir taktiği vardır
Yer
istanbul
arkadaşlar bir kaç ay önce devirdaim motorun değiştirmiştim serviste servisteki arkadaş inşallah kayış ötmez demişti.Birkaç kez öttü su döktük geçti derken araçtan daha çok lastiklerden bir gıcırtı
düdük sesi karışımı bir ses geliyor bu kaldırıma biraz daha yanaşınca daha da belirgin oluyor yani hareket halindeyken oluyor.Sebebini ne olabilir acaba şimdiden teşekkürler...

Etiketler
Ynt: zj den gelen düdük sesi gibi birşey

Alttan hareket halinde geliyorsa büyük ihtimal ön şaftın aktarma şanzmanına girdiği yerdeki bi parçadan...

CV Centering Yoke deniyor, bunun ortasındaki çıkıntı hemen arkasındaki mafsalın göbeğine basıp, mafsalı merkezliyor...
Bunun içindeki beyaz çıkıntının çevresinde rulmanlar, altındada yay var, bu kısım aşınmıştır...

Belkide şaft mafsalları, ama bu kuş sesi gibi ötmeyi genelde bu parça yapar...

Resimde gördüğünüz parçanın grasörlüğü var, Türkiyede bulabileceğiniz parçalarda grasörlük yoktur...

[attachment=1]

Bu parçanın spicer daki parça kodu, grasörlüklü: 211355
grasörlüksüz: 211544

Bunun çevresindeki toz lastiğide büyük ihtimal yırtılmıştır, maalesef buda türkiyede yokmuş...
Spicer parça kodu : 2-86-418

Bahsettiğim parça ile ilgili
jeepforum.com' aynı nickle konum var...
http://www.jeepforum.com/forum/f13/1995-5-2-zj-cv-centering-urgent-1141740/#post10629377
Bu konuda alıntı yaptığım linkleride incelemenizi tavsiye ederim....

Ayrıca burada da
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=66287.msg861820#msg861820

Eğer ses aşağıdan değilde kayıştan geliyorsa kayışa WD40 sıkarak sesi kesebilirsiniz...
Sonra yeniden başlar, gene wd40 sıkarsınız :smiley:

Radyötöre felan antifiriz koyarken kayışa antifiriz sıçrattıysanız bu kayışta şekerli yapışkanlık :smiley: yapacaktır, kayışı bozacaktır...

Kayışın gergi bilyasıda bozulmuş olabilir...

Kayış eskimemiş olsa bile özelliğini bir süre sonra yitirir, peryodik değişimi gerekir...

AlfonseCvCentering.jpg

alfonse kardeş ellerine sağlık güzel açıklamışsın kayıştan ses geliyor orası doğru ama bana yürürkende gıcırtıyla karışık kuş sesi gibi gelen bir ses daha var

dediğiniz gibi büyük bir ihtimalle yardımlarınız için teşekkürler...

mühim değil, inşallah sorun hallolur...

Aracınız kaç model? 93 modellerde CV Joint yok U bolt var yani mafsallı dediğimiz sistem. Sizin sesiniz muhtemelen cv jointten geliyordur ama u bolt ise ses yapmaması lazım.

mjeliada' Alıntı:
Aracınız kaç model? 93 modellerde CV Joint yok U bolt var yani mafsallı dediğimiz sistem. Sizin sesiniz muhtemelen cv jointten geliyordur ama u bolt ise ses yapmaması lazım.

Ada, Benim bahsettiğim parça Cv joint veya U bolt değil....
CV centering yoke...
Yukarda yazdım bunu...
Yani hem mafsal var cv centering yoke...

Mafsalın arkasında duruyor, dışarıdan gözükmüyor.... Mafsalı göbeğinden merkezliyor...
Senin şafttada var...

http://www.jeepforum.com/forum/f13/double-cardan-rebuild-writeup-w-pics-480311/

Burada 95 Çift mafsallı şaftta, mafsalların ve bu parçanın değişimini görebilirsin...

;D ;D bu parça bizde yok demişsin ama, yarın öbür gün 100 küsür euro verip değiştirdiğinde gürürüm bu parça senin şaftta var mı yok mu? ;D ;D

[attachment=1]

[attachment=2]

ds21.jpg

ds22.jpg

arkadaşlar bugün akşam servise uğrayacağım sesin ne olduğunu anlayacağız bakalım...

Alfonse' Alıntı:
Ne oldu, bulabildiniz mi sorunu?

özürdilerim size dönmeyi unuttum evet bir önceki cumartesi servise gittim.Daha önce elfireni balatalarını değiştirmiştim elfreni balatalarının üzerindeki
bir yay yerinden çıkmış diskin bağlı bulunduğu kampana içine sürtüyormuş olay bundan ibaretti.İlginiz için teşekkürler.

white lion' Alıntı:
özürdilerim size dönmeyi unuttum evet bir önceki cumartesi servise gittim.Daha önce elfireni balatalarını değiştirmiştim elfreni balatalarının üzerindeki
bir yay yerinden çıkmış diskin bağlı bulunduğu kampana içine sürtüyormuş olay bundan ibaretti.İlginiz için teşekkürler.

Tamamdır........

Tahmin ettiğimden çok daha kolay çözümlenmiş bi sorunmuş, sevindim...

Bi şey daha öğrenmiş olduk olabileceklerle ilgili...

;D Bu arada, benim CV Centering Yoke' dan gelen kuş sesi ;D bi gün çamura batınca kesildi, iyice yıkadım orayı, yeniden de başlamadı... ;D ;D ;D

Alfonse' Alıntı:
Tamamdır........

Tahmin ettiğimden çok daha kolay çözümlenmiş bi sorunmuş, sevindim...

Bi şey daha öğrenmiş olduk olabileceklerle ilgili...

;D Bu arada, benim CV Centering Yoke' dan gelen kuş sesi ;D bi gün çamura batınca kesildi, iyice yıkadım orayı, yeniden de başlamadı... ;D ;D ;D

demek burdan çıkan sonuç neymiş arada bir çamura batmak iyimiş... ;D

çok ilginç benzer ses bendeki xj de de var.
araç seyir halindeyken 60km hızdan sonra başlıyor ve hız arttıkça artıyor.
ince bir ses sürtünme ve zırıltı gibi alttan ve ortadan gelen bir ses.ne olduğunu bulamadık.
şaft mafsallarına baktılar temiz dediler.sizin bahsettiğiniz bu olabilirmi?

GYRY' Alıntı:
çok ilginç benzer ses bendeki xj de de var.
araç seyir halindeyken 60km hızdan sonra başlıyor ve hız arttıkça artıyor.
ince bir ses sürtünme ve zırıltı gibi alttan ve ortadan gelen bir ses.ne olduğunu bulamadık.
şaft mafsallarına baktılar temiz dediler.sizin bahsettiğiniz bu olabilirmi?

Bahsettiğim ses mafsallardan değilde, içindeki parçadan.. resimde var...
Ama illada bu diyemeyiz tabi...

Araba çalışır vaziyette, dikkatli bi şekilde lifte kaldırın, sonra içerdeki D yapsın, o zaman sesin yeri net belli oluyor... Hani şafttır, hangi mafsaldır v.s.

bunu test ettik.ses gelmedi.araç yerdeyken yani yüke bindiğinde geliyuor. ve 60 km hıza çıktıktan sonra başlıyor.
sanki bir parça ısındıktan sonra genleşiyuor ve sürtme syaparak bu ses geliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR