Ynt: ZJ Diferansiyel Sesi ve Ön Takım ?..
aviator310' Alıntı:
BİR DE SORUM VAR BU UĞULTU ÜZERİNE; DÜZ YOLDA GİDERKEN 80 KM CİVARINDA SANKİ BİR VURUNTU OLUYOR BU VURUNTU ESKİ SİSTEM OTOMATİ VİTESLERDEKİ VİTES GEÇİŞİNİ ANDIRIYOR. BUNUN SEBEBİ NE OLABİLİR. VE BU VURUNTUDAN SONRA DEFRANSİYELDEN TAHMİN ETTİĞİM BİR UĞULTU GELMEYE BAŞLIYOR. DENİLDİĞİ GİBİ AYNA MAHRUTİDEN OLABİLİR Mİ?
Ayna mahruti bozulmuş olması büyük ihtimal, kalınlık dahi olsa diğerlerinden farklı ebattaki lastikle azda olsa yol katettiniz mi?
Siz burada çok çok detaylı anlatım yapamadıkça, ki bu arızalarda pek mümkün değil, bu tür aızalara burada nete yakın bişey söylenmesi çok zor. Zj' de tecrübeli ustaya baktırın, dinletin....
İstanbul' da çok usta var, ama en eski yetkili servisteki en eski mekanikere gösterin, sonuçta bu kişiler bu araçlar 0 geldiğinde çok ilgilendiler ve doğal olarak gelen uğultudan, sesten, lapırtıdan, çatırtıdan önceden duydukları için şıp diye anlıyorlar...
Benim arkadan lap lap diye ses geliyordu kasiste, Akgünde Nuri ustaya sordum telefonda aracı yeni aldığımda uzun bi yola çıkmadan önce, tecrübeli ya, amortisör patlaktır dedi. o zamanlar onları çok iyi tanımıyordum. Eeee benimde usta tecrübem var. Sallıyor, atıyor zannettim o zaman, sonra tanıdım onlarıı, tecrübelerine inandım zamanla, merak etme bişey olmaz, bakımda hallediriz demişti. Rotçuya gittim, yarım saat arıza aradı, dolaştı felan. Arka tabla fişekleri eski dedi. İyi gözüküyorlar ama. Sonra Akgünde, bakımda, kaldırdık, arka sol amortisör yağ kaçırmış, bariz bozuk, Nuri usa dediki denge çubuğu milini şase bağlayan fişeklerde bollaşmış, baktım evet, bi bolluk var. Ses amortisörden ve bundan geliyor dedi şıp diye. Amortisörü değiştirmedim, ben istemedim, idare ediyorum. Denge çubuğunun şase fişeklerini değiştirdik, belli faabrkasyonlar, hiç değişmemiş, zor söküldü felan, çok eski yani... Sesin yarısı gitti.
Güvenilir, bilen, o araçta tecrübeli usta farkı işte... Bunu reklam olsun diye yazmıyorum. Tecrübe paylaşımı...