Zj Distiribütör Kapağı ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nertural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,446

nertural

Ana Kamp
herkese selamlar.

aracımı yeni aldım bir kaç hafta oldu. aracım 93 model 4.0 6l.

arac konsolosluktan çıkma genel olarak iyi durumda ama kırmızı ışıkta durduğumda d konumundayken sallantı yapıyor vuruntu şeklinde ama normalde araç hızlıyken böyle bir sorun yok. distibütör kapağını yen değiştirdim acaba onunla ilgili olabilirmi. yada avans ayarıyla ilgilimidir. tavsiyeniz nedir tecrübeli abilerim bilgi paylaşırsa sevinirim.

Etiketler
Ynt: Zj Distiribütör Kapağı ?..

Vuruntu ne zaman başladı ?

Rolantide devir kaçta duruyor ?

Devir ibresi rolanti de sabit mi oynak mı ?

Sarsıntı nasıl ? Vuruntu gibi mi yoksa zangırdama yada düzensiz çalışma gibi mi?

N konumunda bu sarsıntı yok mu?

Gibi kısımları daha ayrıntılı yazarsanız arkadaşların fikir yürütmesi daha kolay ve sağlıklı olacaktır .
Saygılarımla
Barış

barış hocam teşekkür ederim burdaki hemen hemen herkesi gıyaben tanıyorum aracı almadan baya bi okudum burda yazılanları. umarım karşılaşmakta nasip olur.

acaba bu belirtiler kronik dif. belirtileri midir anlayamadım.

vuruntu distiribütör kapağını değişmeden öncede vardı şimdide var.

roraltide ibre 1 in altında ve sabit duruyor

vuruntuyu fren pedalında hissediyorum ama sarsıntı da yapıyor ve n konumuna alınca önce rahatlıyor ama birkaç saniye sonra yeniden başlıyor. aynı şeyi daha yoğun şekilde geri geri giderkende yaşıyorum

araç kalkarkende biraz kasılıyor ama hareket ettikten sonra herşey normale dönüyor..
birde aracı sabah ilk çalıştırdığımda hiç yok bu saydıklarım birkaç kez durup tekrar çalıştırdıktan sonra ortaya çıkıyorlar.

Bana difle alakası yok gibi geldi . Şanzıman yağı ve filtresi ne zaman değişti biiliyor musun ? Bana şanzımandan kaynaklı gibi geldi . N de aynı sorun olyyor sabahları yani araç soğukken olmuyor ...

Eğer değişmediyse şanzıman yağı ve filtre değişimi açılmışkende genel kontrol ve band ayarlarına bakılmalı diye düşünüyorum . Tabi en net teşhisi iyi bir usta koyacaktır .

Akgün&Aydın da baktırabilirsin Ankaradaymışsın bu arada :smiley: . Akgün abi tam teşhisi koyabilir .

Hangi aracı aldın ? Merak ettim . Aynı aracı kullanıyoruz :smiley:

gerçi ustam herşeyi tamam daha bi sene uğrama bana dedi ama bi sorayım şanzıman yağı ne zman deiğişmiş. olmassa bide akgün ustaya göstereyim.

Valla hocam benim aklıma gelen şanzıman . Yürürden olsa N ye alınca yapmaz . Difften olmaz bu durumda zaten . Motordan olsa kendini belli eder motordaki bu denli sarsıntı ....

Dilerim basit bir durumdur ...

Hımm Cüney abi önemli bir noktaya değinmiş . Eski sistem bu araçlarda sorunlu olabiliyor . Bu arada benzinde çalıştırma olayının önemini es geçmeyeceğinizi tahmin ediyorum tecrübenizden ama söylemek geldi içimden :smiley:

Acaba benzinde de aynı sorun var mı ? Bu sarsıntı motor kaynaklı mı kontrol ettiniz mi hiç? Ku kadar sarsıntılı çalışan motor , kaputu açtınız mı belli olur gibi geliyor ama ...

sistem eski ama benzinde çalışıyor sonra gaza geçiyor. aslında kaputu açtığımda bu ritimsizliği hissedebiliyorum ama bu devir göstergesine yansımıyor ilk mesajda da yazmıştım ama avansla ilgili olabilirmi ki ?

birde sürekli benzinde kullanmadım henüz arabayı gaz ayarı falan yapılması için bikaç depo gaz bitir dediler, sonra bi ayar daha yapalım dediler. olmassa ben bide benzinde kullanayım.
sorun benzindeyken ortadan kalkarsa o vakit lpg istemini gözden geçirmek lazımdır değilmi ?:smiley:

Evet benzinde sorun ortadan kalıyorsa sorun LPG sistemindendir . Sıralı olmayıp benzinde başlatan sistem varmıymış yav , demek geliştirdiler eskiden yoktu ...

Bu araçların avans ayarları konusunda bilgim yok açıkçası . Ama avans Ayarını kendi yapıyor diye biliyorum . Neyse bilmediğim konuda çok konuşmayayım :smiley:

var hocam yanılmıyorsam ara dönemde çıktı bunlar. mesela aracta benzin yoksa çalışmıyor sonra kendi gaza geçiyor ama geçiş kriteri nedir onu bilmiyorum, iyisimi bende bilmediğim konuda konuşmayayım.:smiley:

LPG sistem daha emekleme dönemindeyken Amerikan sistemi diye bilinen bir LPG sistemi vardı.
Benim aracımdada bu sistem vardır.
Araç ilk çalıştırmayı benzinle yapar, siz devri gaza basarak 3000 üzerine çıkarttığınızda otomatik olarak gaza geçer. Veya gaz göstergesi kutusunun yanıındaki düğmeye basarak çalıştırırsanız gazla ilk çalıştırmayı yapar.

Amerikan sistemli araçlarda piyasada çok azdır.
Ben şahsen 7 senedir kullanıyorum ve asla sıralı sisteme geçmeyi düşünmem.
En azından bu sistemi ozaman takan usta uzun zamandır sıralı sistemleri takıyor ama bana kesinlkikle değiştir5memi tavsiye etmiyor.
Zaten bir şikayetimde yokki?

Resmini veriyorum;

[attachment=1]

Lpg.jpg

Arabanın okjizen sensörü arızalıysada bu sorunu yapar.
Aslında Serviste DRB'ye bağladığın zaman hatayı göstermesi lazım.

Birde akü kutup başını çıkart, 10 dakika kadar bekle ve tak.
Eğer sorun giderse bunu ara sıra yapman gerekebilir.

Sebebi; Gaz ile benzin aynı anda karıştığı zaman okjizen sensörünün kafası karışıyor, bu hatayı kaydettiği içinde resetlemediğin sürece hatalı okjizen oranı veriyor.

Bir dene....,

teşşekürler hocam tavsiyenizi deniycem..

birde bildiğim kadarıyla bir emilatör hortumu yardımyla ilk çalışmayı benzinle yapıyor araç ama direk gazla asla çalışmıyor..(bi kez benzin bitti ordan biliyorum)

birde bu sistem gazı tek noktadan enjekte ettiği için silindirlere dağıtırken sorun oluyormuş, sıralıda bütün silindirlere eşit dağıttığı için sorun olmaz dediler. ama bilemiyorum.

ben bi oksijen sensörünü kontrol ettireyim. tekrar teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR