Değerli Forum Büyüklerim;
Geçen hafta ortasında standart ZJ aracımda aşağıdaki yükseltme ve ilgili modifikasyonlar yapıldı;
- 4" Rough Country Flex-Kit
- 265/75r16 A/T lastik
- Orjinal jantlar ve 3 cm flanş
- Mafsallı ön şaft
- 3 cm şanzıman düşürme
- Arka track bar düşürme (kitin içinden çıktı)
Henüz parça bulamadığım için ayarlı ön track bar ve direksiyon amortisörünü değiştiremedim, en kısa zamanda onları da halledeceğim.
Sorunlarıma gelince;
1. Araç kalkışlarda homurdanarak yerinden kalkıyor, garip bir vibrasyon hissediyorum. Aynı vibrasyon 50-60 km civarında artış gösteriyor. Sanki motor aşırı zorlanıyor sürekli yokuş yukarı çıkıyormuşum gibi bir hissiyat var araçta. Rot-balans vibrasyonuna benzemiyor. Ön şaft açısı halen hatalı olabilir mi sizce?
2. Normal asfalt sürüş şartlarında sanki dingilli eski askeri araçlar gibi yoldaki ufacık bozuklukta aşırı sallanıyor araç. 2-3 saatlik bir sürüşte dayak yemiş gibi oldum halen başım ağrıyor. Malum flexi kollar var araçta bu kollar ile ince ayar yapılması gerekiyor olabilirmi?
(Halen ayarlı ön track bar ve direksiyon amortisörü takamadığım için rot ayarını da bekletiyorum, ama sarsıntı yaratacağını sanmıyorum, death wobble aklınıza gelebilir 80-90 km civarı death wobble oluşuyor onu da test ettim)
3. 265/75r16'ları ilk defa kullanıyorum lastikçim 32 psi hava bastı, karma kullanım için ideal basınç tavsiyeniz nedir?