Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Suzuki Samurai Kahvesi
Mehmet Bey makaslara kavis verdiğinizde süspansiyonda sertleşme arttımı acaba? ben de kavis vermeyi düşünüyorum ama sertleşmesinden korkuyorum.
Arkadaşlar araçlarımızdaki krank sensörü ne işe yarar bilgisi olanların paylaşması mümkün mü? Özellikle otomatik vitesli araçlarda bu krank sensörü devirin ayarlanmasında ve vites geçişlerinde herhangi bir şekilde etkilimidir? normal çalıştığını veya bozuk olduğunu anlamanın bir yolu var mıdır...
Ynt: Yükseltme Kiti
Ben de 2" kullanmayı düşünüyorum ama kafama takılan 2 nokta var. 31 inch lastikte tampon içlerinden mutlaka kesmek gerekiyor mu? Bir de amortisörleri uzatmazsak suspansiyon çok sertleşirmi?
Ynt: Gezenbilir Erzurum Grubu
Ad - Soyad: Alper Koçak
Doğum Tarihi ve Yeri: 1975 - Samsun
Memleket: Mersin
Semt: Gez
İlgi Alanı: Kayak, snowboard, gezi, model uçak, hertürlü spor.
Not: Pek kalabalık olmasakta 2 kişi, 1 kişiden iyidir :)
Ynt: ZJ'lerde Arıza İşareti
Bir de termostatı kontrol etmenizde fayda var, benim de o ışık yanıyordu çok fazla kafama takmamıştım, sonra kışın motor çok geç ısınmaya başlayınca termostatı kontrol ettik ve termostat olmadığını gördük :)
Ama yeni termostat taktığımızda ışık söndü diyemiyeceğim...
Ynt: ZJ 5.9 Büyüyor
Sayın Semsoylu'nun dediği gibi km saatinin olması gerekenden az ölçtüğü doğru ama şanzımanla oynamaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bildiğim kadarıyla vites geçişleri hızla değilde motor devriyle alakalı. Şahsi fikrim tabi ki bu, en doğrusunu ustalar bilir :)
Ynt: ZJ 5.2 Soğutma Sıvısına Yağ Karışıyorsa?
Yok tatile uçakla gittim, araç yanımda değil yani, o yüzden kara kara düşünüyorum :) Gerçi arabayla gitsem daha iyi olurmuş en azından İzmir de adam gibi bir usta bulur gösterirdim A dan Z ye:) ya da Ankara'dan geçip bir iki gün mola verirdim...
Ynt: 5,2 Cherokee Çalışmamazlık Yapıyor ?..
Geçen sene birkaç kere benimde marş basmadı. Sanki akü tamamen bitmiş gibi, kontağı çevirdiğimde tık bile etmiyordu. Bende akü kutup başını söküp geri taktım, anında çalıştı. :) bu işi bikaç kere yaptı, bidahada yapmadı.
Ynt: ZJ Hararet Meselesi ....
Bu termiğin acaba elle kontrolü mümkünmüdür? Yani hararet çok arttığında elektrik bağlantısı vasıtasıyla manuel olarak fanı hızlandırabilecek bir sistem. Anladığım kadarıyla bu termik konusunda çok fazla sıkıntı çekiliyor.
İlginize teşekkür ederim. Radyatörü şişlettikten sonra tekrar antifiriz koymamıştım, sadece su doldurdum. Yani kontrolü yaptığımda su antifirizsizdi. 3 gün içinde tatilimi tamamlayıp döneceğim, döner dönmez suyunu komple boşaltıp yeniledikten...
Radyatörün içinde değil ama hemen önünde. Borular falan içiçe duruyor. Borular biryerlerde buluşuyorlarmı onu bilmiyorum, saolsun motor da zaten hiçbirşeyi görmeyelim diye yapılmış sanki. Sağdan baktım yok soldan baktım yok. Fazlada vaktim...
Ynt: ZJ Hararet Meselesi ....
Kasnak derken hangisini değiştirdiniz acaba, devir daim, direksiyon vs hepsini mi yoksa sadece gergiyimi? Şahsen benimde direksiyon pompasının kasnağını değişmem lazım fakat usta(!) değişmez bu, pompayla beraber takmak lazım dedi :)