Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: President Cb Hakkında Yardımınıza İhtiyacim Var
Gündüz vakti sabah 8 ila akşam üstü ortalama 4-5 e kadar propagasyon denen iyonosferin yansıtmasıyla yurtdışındaki farklı ülkelerin sinyalleri bizim Türkiye atmosferinden içeriye düşer, bu vakitlerde yabancı çoğu kimseleri duyabilirsiniz...
Ben şahsen çok eskiden 95 senelerinde bu telsizin popüler olduğu zamanlarda kullanıyordum, şimdiki zamanlar pek popüler değil internet cep telefonları vs. çıktığı için, yaklaşık 3-4 aydır istanbuldan çıkış yapıyorum zeytinburnundan Kodum...
Selam Rehan bey, bahsettiğiniz konu amatör telsiz lisansıdır, halk bandı 11 metre-27 mhz de görüşülen cihazlar için geçerli değildir lisanssız kullanılır, ayrıca lisansınız olunca 5 watt ı geçersiniz diye birşey yok 27 mhz-halk bandı için...
Üzerindeki tuşlar;
Am-fm
Am ve fm modülasyon-ses (bindirme iletme) farkıdır, am 1 watt çıkış yapar fm 4 watt çıkış yapar kısaca fm daha parazitsiz ve temiz ses iletir.Kısa dalga radyo ve fm radyo örneği gibi...
Karşınızda kişi fm den...
Ynt: 5/8 Çatı Anteni Ve Yıldırım
Allahın izniyle birşey olmaz rahat olun biraz, aşırı yağmurlu gök gürlemeli günlerde cihazınızın arka anten girişine taktığınız anten soketini cihazdan ayırıp boş yere bir yere bırakırsınız olur biter...Ayrıca metal yerler açıkta olsun (anten ucu) çıplak olsun...
Ynt: Denseı Melodi - Power Mike
Kusura bakmayın ben yanlış yazmışım, ''SARI'' yerine sağı yazmışım mandala basılan yerin üzerindeki SARI renkli düğmeyi sormuştum.