carpediem_istanbul kullanıcısının son içeriği

1. carpediem_istanbul

Apartmanlar, Kiliseler, Saraylar ve Pasajlarıyla az bilinen Beyoğlu gezisi.

Yağışlı bir Pazar günü, İstiklal caddesinden başladım rotama. Bugün herzaman gördüklerimi değilde, Peranın biraz daha gözden uzak kalan sokaklarını, geçitlerini görmek istiyorum. Cadde üzerinde ilk olarak Ağa Camii bitişiğindeki Rumeli Han’ı gördüm. 1890 senesinde yapımı tamamlanan han apartman...
  2. carpediem_istanbul

İstanbul'un altındaki Constantinapolis...Yeraltından gökyüzüne notlar !

Ynt: İstanbul'un altındaki Constantinapolis...Yeraltından gökyüzüne notlar ! Resimleri yüklerken zorlanıyorum. Gezi albümü aşağıdaki linkten görebilirsiniz. http://picasaweb.google.com/khanofottoman/IstanbulUnAltNdakiConstantinapolis?authkey=Gv1sRgCKz6l4rR0bL4IQ
  3. carpediem_istanbul

Ynt: İstanbul'un altındaki Constantinapolis...Yeraltından gökyüzüne notlar ! fotoğrafların devamı...
  4. carpediem_istanbul

Cumartesi günü 1-2 senedir yapmak isteyipte yapamadığım bir turda aldım soluğu. Notlarımı özet olarak sizinle paylaşmak istedim. Turun rotası Samatya’yadan başladı. İlk olarak bir 5. yüzyıl yapısı olan Karpos-Papilas Şapeli’ni gördük. Şuanda bir çelik kapı atolyesi olan şapel döneminin tuğla...
  5. carpediem_istanbul

Sırt çantamla ; Şirince-Efes-Meryem Ana-Ayvalık-Cunda-Çanakkale Şehitlik

Merhaba , Haftasonuna birde pazartesi ekleyip ufak bir kaçamak yaptım Kuzey Ege'ye. Küçük küçük notlar almıştım,bu bölgeyi gezmek isteyenlere ana hatlarıyla bir kılavuz olur umarım. Cuma akşamı saat 21.00'de Ulusoy ile yola çıktım. İstikamet Selçuk. Otobüs bileti 59 TL idi. Sanırım diğer...
  6. carpediem_istanbul

Aya Nikola Manastırı, Kıyıköy

Ynt: Aya Nikola Manastırı, Kıyıköy İki kez gördüm bu manastırı, bana biraz pagan etklileri taşıyor gibi gelmişti. Yukarıda 3.fotoğrafa bakarsanız duvarlarda 6.yy hıristian mimarisinde pek rastlanmayan simgeler var. Formuda biraz garip. Tabi ben amatörce yaklaşıyorum ama mutlaka bizi...
  7. carpediem_istanbul

Sırt Çantasıyla 2 Günde Safranbolu - Amasra

Ynt: Sırt Çantasıyla 2 Günde Safranbolu - Amasra rica ederim, aslolan paylaşmak... ;)
  8. carpediem_istanbul

Aralık Ayında Trabzon Nasıldır ?

Ynt: Aralık Ayında Trabzon Nasıldır ? Cevaplara teşekkür ederim. Hava epey soğuktu Trabzon'da, maçkadan sümela'ya çıkışta kar var diye arkadaşlar oraya götürmek istemedi bizi. Ayasofya müzesi harikaydı, çay bahçesindeki kuymak favorim oldu, müthişti. 2 kez tanjant üzerindeki Serender'de...
  9. carpediem_istanbul

Aralık Ayında Trabzon Nasıldır ?

Merhaba , Kurban bayramında 2 günümü Trabzon'da geçireceğim. 1 günümü Sümela ve Uzungöl'e ayırıcam. Bir günde Hamsiköy'ü görmek istiyorum. Hava bu dönemde çok soğuk olurmu sizce ? Birde Trabzon'da yöresel müziklerin çalındığı bar veya cafe'ler varmıdır ? Mesela insanların hoptek oynadığı...
  10. carpediem_istanbul

İznik'ten Cumalıkızık'a (7 Ağustos 2008)

Yalova eski terminal'den saat 09:00'da başladı İznik'e yolculuğu. Aslında ilk araç saat 07:30'daymış, ama ben yetişemedim. Orhangazi üzerinden yaklaşık 1 saat sürüyor yolculuk. (Bedeli 7,5 YTL)Yolun bir kısmı göl kenarından devam ediyor ve sol tarafta kalan kır manzarası çok keyif verici...
  11. carpediem_istanbul

Kayı Boyu'ndan Miras; Beypazarı (04 Ağustos 2008)

Gece 01:00 otobüsü ile Bartın’dan Ankara’ya hareket ettim. Metro ile otobüs ücreti 30 YTL. Gerede üzerinden saat 05:30’da Ankara’dayız. AŞTİ kenarından kalkan minibüsler ile GATA yakınlarındaki Etlik Garajına ulaştım. Şanslıyım, ilk minibüs’e yetiştim. Saat 07:00’den itibaren Beypazarı’na...
  12. carpediem_istanbul

Ynt: Sırt Çantasıyla 2 Günde Safranbolu - Amasra ...
  13. carpediem_istanbul

Ynt: Sırt Çantasıyla 2 Günde Safranbolu - Amasra ...
  14. carpediem_istanbul

Ynt: Sırt Çantasıyla 2 Günde Safranbolu - Amasra 2.parti

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı