Ender Yüce kullanıcısının son içeriği

1. Ender Yüce

Kimyasal Tuvaletin Dogru Kullanimi Icin Yardim Talebi

Merhaba, ben kimyasal tuvalet katkılarından parçalayıcı olan Thetford ürününü Türkiye'de bulamıyorum. Onun yerine parçalıyıcı işlevi görebilecek bir ürün tavsiyesine ihtiyacım var. Saygılarımla, Sent from my iPad using Tapatalk
  2. Ender Yüce

Park Halinde Akü Koruma Için Modifiye Regülatörlü Panel

Benim görüşüme göre de, maliyeti düşük bile olsa start akülerini yaşam aküsü olarak kullanmayınız. Bu aküler derin deşarj özelliğine sahip değillerdir. Krank mptonu çalıştıracak gücü verdikten sonra alternatör vasıtası ile tekrar doldurulurlar pratikte. Eğer sulu bir derin deşarj aküsü...
  3. Ender Yüce

Karavan Için Güneş Panelinin Watt'ını Hesaplama

Merhaba, Bu konuyu başından beri takip etmekteyim. Güneş panellerinin elektrik üretme kabiliyetleri ile aküleri şarj edebilme kabiliyetleri birbirinden biraz farklı şekildedir diye başlayarak konuya bir katkı yapmak isterim. Şöyle ki; Güneş panelleri optimum üretim yeptıkları zamanlarda üretim...
  4. Ender Yüce

Karavanda Seyahat Edecek Kişi Sayısı

Yaşadığım yerde, Marmaris'de TÜV kalabalık olmadığı için, geçerken uğrayıp Türkiye'de işleyişin nasıl olduğunu sordum. Karavanda seyehat edecek yolcu sayısı için Türkiye'de işleyiş söyle: "Karavanda bulunan emniyet kemerli ve araç yolcu koltuğu olarak TSE'den homologasyonu yapılmış koltuklar ile...
  5. Ender Yüce

Park Halinde Akü Koruma Için Modifiye Regülatörlü Panel

Güzel bir çalışma olmuş. Elinize sağlık. Ben de çok bilmişlik gibi olmasın ama bir iki katkı da bulunmak isterim. Esnek panellerin gücü genellikle düşüktür. Sizin kullandığınız da zaten 40 W gibi küçük bir panel. Panel çıkış voltajı 17küsür volt olsa bile amper olarak, en güneşli optimum açıda...
  6. Ender Yüce

Karavanda Seyahat Edecek Kişi Sayısı

Merhaba Fikret Bey, Benim karavanım da ruhsatında iki kişilik yazdığı için, ikiden fazla kişiyle yollarda olunup olunamayacağını araştırmıştım. Karavanda anladığım kadarı ile emniyet kemeri olan sadece iki oturacak yer var ve bu sebepten iki kişilik olarak ruhsatta yazıyor. Seyir halindeyken...
  7. Ender Yüce

Bu Nedir?

Kilma amaçlı kullanılacak birşey değil Erdinç Bey. Bir anlamda split klimaların dış ünitesi gibi fonksiyon görteren bir alet. Bu daha çok profesyonel (restorant, market vb.) soğutma dolaplarında veya derin dondurucularda gaz haline gelmiş sogutma gazının taşıdığı sıcak ısıyı pervane marifetiyle...
  8. Ender Yüce

Karavanda Yat Tuvaleti Kullanmak?

Geçtiğimiz günlerde İzmir'e gidip Dolphin Karavan'nı yerinde ziyaret ettim. Ticari anlayışlarından ve yaklaşımlarından memnun olduğumu söyleyemem. Ben de uzak dahi olsa Rota Karavan'a gitme niyetindeyim. Aslında karavanlar bana o kadar karmaşık sistemler olarak gelmiyor. Uzun yıllar denizlerde...
  9. Ender Yüce

Haklısınız maranda44. Benimde yaptıracak olduğum dışarıdan kasetli sistem. Porta ponti de daha düşük bütçeli alternatif. Yapacak olan da sizin söylediğiniz gibi Dolphin Karavan. Karavanım Rota Karavan yapımı. Konuştuğum kadarıyla onlar da bu değişikliği yapabilecek durumdalar ama Marmaris'te...
  10. Ender Yüce

Karavanlarımızda Yüklü Ağırlıkta Yeni Yönetmelik...!

Merhaba, Konu hayli eski ama ben karavancılıkta yeniyim ve aklıma takılan bir konuda bilgisi olan karavcılardan tavsiyelere ihtiyacım var. Bu konudaki mesajlardan anladığım 3500 kg azami ağırlığı olması gereken bir karavanın 2012 yılında çıkan yönetmelik gereği tartı ağırlık limiti 4131 kg...
  11. Ender Yüce

Geçtiğimiz aylarda ikinci el bir karavan satın aldım. Karavanda matin tipi wc var. Bunun nasıl boşaltılacağı konusunda gerek gezenbilir forumundan, gerekse bildiğim karavancılarla olan sohbetlerimden gerek ülkemizde, gerek se Avrupa'da hortum ile bu iş için ayrılmış tanklara yapılacak boşaltımın...
  12. Ender Yüce

Motosiklet Taşıyıcı

Merhaba, Konu 2013'de kalmış ama benim tecrübeli karavancılara sormak istediğim şey benim için yeni olduğu için bu konuyu tekrar canlandırayım dedim. 17m3 Peugeot Boxer arkasına bir motorsiklet taşıyıcı yaptırmak istiyorum. Kafama takılan sorun ise; motorun kendi ağırlığı 120 kg. Taşıyıcı da...
  13. Ender Yüce

Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Merhabalar, bu foruma yeni üye oldum. Geçtiğimiz ay ikinci el bir motorkaravan aldım (Peugeot Boxer 17m3). Şimdiye kadar eşimle denizlerde yaptığımız gezileri hem yurtiçinde, hem de yurt dışında karadan yapabilme arzusundayız. Eşimle birlikte yıllarca teknede yaşadığımız ve seyahat ettiğimiz...
  14. Ender Yüce

Hiç aklından çıkarma İthaka'ı. Oraya varmak senin başkıca yazgın. Ama yolculuğu tez bitirmeye...

Hiç aklından çıkarma İthaka'ı. Oraya varmak senin başkıca yazgın. Ama yolculuğu tez bitirmeye kalkma sakın.... KK
  15. Ender Yüce

Hiç aklından çıkarma İthaka'yı.

Hiç aklından çıkarma İthaka'yı.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz