Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Bu Telsizin özellikleri nasıldır?
kmt denizcilikte kullanılırki gemi telsizleri sabit frekanslı vhf çalışır. amatör telsizlerde kullanımı yasaktır. amatör telsiz sahipleri yönetmeliğin belirttiği aralığıbelirtilen güçte ve belirtilen modülasyonda kullanırız.
Ynt: cb ve pmr telsiz aldım ama
sanırım wouxun için soruyorsun antenin yanındaki düğmeyi saat yönünde çevirirsen kanallar yükselerek gider. yani 1.ch 2.ch diye. saat yönünün tersine azalır. saat yönünün tersinde dayandığı nokta 1. kanaldır. yazılar varsa kanal tuşunun üzerindeki çizgi kanal...
Ynt: Araç Telsizleri İle İlgili..
5KWlık telsizi marconi selex firmasında askeriye için ürettik ve testlerinde bulunmuştum.
anten gücü konusunda da sizinkinden farklı birşey söylemedim zaten yanlış anlamış olabilirsiniz. belkide ben tam anlatamadım. aynı direnç değerindeki 1/4 W direnç ile 1W...
bir not daha 0,5 W üstü lisansa tabi. sınavlar 6 ayda bir siteyi takip ederseniz sınav duyurusu yapılır. ondan sonra kafanızdaki dertler biter. rahat rahat alır kulllanırsınız.
ayrıca yurtdışı telsiz alımında gümrük kontrolüne takılırsa lisansınız olmadan alamazsınız.
bu tarz telsizleri kullanırken karşı tarafın gönderme gücü düşükse siz çağrı yapsanız ve karşı taraf duysa bile verdiği cevap size ulaşmamayabilir. yani sizde 5W...
ne yazık ki herkez duyarlı değil. ağırlığından dolayı sürekli taşırmısınız bilmem ama mantıklı.
telsizlerin pc bağlantıları ve yazılımları oluyor onlar vasıtasıyla istenilen frekanslar yüklenebiliyor. kablo ve yazılımı bulma kolaylığı ne kadar bilindik...
kayak'da ağırlık önemli diye düşünüyorum. kayak yaparken çanta falan taşımadığım için tam fikir yürütemeyebilirim. bölgede kullanılırsa pmr 446 0,5 w lık el telsizleri kullanılıyordur. sizinde almanız gereken en iyisi 5Wlık pmr446 telsiz almanız. hyt...
GMRS frekansları 16 kanaldır. eğer gmrs yüklü ise diğer pmr446 telsizler ile görüşemezsiniz. ülkemizde izin verilen çıkış gücü 5W olarak biliyorum. fiyat olarak çok cazip ama yazdığım sebeplerden dolayı elinizde kalabilir. ayrıca frekansları yüklemek...
antenlerin watından ziyade sizin anteni beslediğiniz watt önemli. antenler ayrı güç kaynakları olan elemanlar değildir. pasif çalışırlar siz ne kadar güç verirseniz onunla çalışırlar. örnek olarak 400W telsizler askerlerin çanta gibi sırtlarında taşıdıkları...
Ozan ÇAĞMAN
DNS İç ve Dış Ticaret
Bağdat Cad. No: 204/2
Çiftehavuzlar, Kadıköy - İstanbul
Tel : +90 216 355 7 300
Faks: +90 216 355 7 301
GSM: +90 533 684 0 981
www.dnsonlineshop.com
cb telsizler lisanssız olduğu için al-tak-çalıştır olarak herkez alıp kullanabiliyor. cb fm bandlarının listesini http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=70432.20 adresinden de görebilirsin. eğer cb telsiz takarsanız aracınıza bu listenin çıktısınıda mike'ın...