Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba 3 gün önce iveco 80-14 özel yapım baribbi araç aldım ruhsatta yük nakli-hususi geçiyor...hiç bir yerde doğru bilgi bulamadım...öncelikle aracım n2 sınıf geçiyor ruhsatta ben C1 ehliyetemi yükseltmeliyim...ayrıca karavana dönüştürmem zormudur neler gerekir?
Ynt: Discovery 1 Aşırı Yakıt Sorunu?
25 lt bana göre harika :)) çünkü benimki 45 lt/100km civarı !... şu an silindirlerin birinin çalışmıyor olabileceği fikriyle herbirini ölçtürmeyi düşünüyorum...yani sorun ufak tefek olamaz bu değerlerde...
far koruma ızgarasından banada lazım nerden bulunur...
Sorun tamamen bitti bahsettiğim parça : gaz kelebeği potansiyemetresi...
değiştirdim ve artık aracım sorunsuz...fakaaaaaat ufak bir ayrıntı ama ben aracımda lpg ile :750 krş benzin ile 1,750 krş. yakıt harcıyorum :))))
yani kısaca aracım sorunsuz çalışıp...
Ynt: Rolanti motoru(stepper motor) nereden bulabilirim ?
Murat bey merhaba
bu konuyu detaylı görüşmek üzere telefon numaranızı rica edebilirmiyim ?
selam ile...
selamlar disco1 v8i için Rolanti motoru(stepper motor) nereden bulabilirim ?
elinde fazla olan yada alabileceğim bir yer ?
aracımdaki kalkış anı yığılma(tekleme)problemini gaz kelebeği potansiyemetresi ile çözdüm..fakat şimdide rolanti oldukça yüksek ...ayar vidası ile sonuna kadar sıkınca...
parça fiyatı 380 tl epeyce yüksek ama mecburdum :(
dediğiniz durum bendeki soruna benziyor ama bende apeyce fazlaydı ve soğukta stop etme derecesine kadar yaklaşırken motor ısınınca epey azalıyordu...
sonuç bugün çıktı :)
deneme yanılma yöntemlerimle bulduğum ve bahsettiğim sensör: GAZ KELEBEĞİ POTANSİYOMETRESİ
bu gün değiştirdim ve iş bitti...yani yığılma tekleme vs. kalmadı
iş bitti derken yakıt durumu ne olacak bilmiyorum düşen rolantimle birlikte...
Teşekkür ederim fakat bahsettiğiniz sitede bulamadım...
aslında adını bile bilmiyorum tam olarak...
parçanın fotoğrafını ekliyorum,bilne varsa yardımcı olsun lütfen,ingilizce ve türkçe isimi nedir? ve elinde olan?,bulabileceğim yer? bilen yazarsa sevinirim...
Murat bey hava akış metre değil...kelebek girişinin yanında hava akış sensörü diye bildiğim 3cm uzunluğunda bir parça galiba boğaz girişindeki kelebeklerin hareketini belirliyor...
markası bosh sanırım zamanım olmadı henüz aksarayda parçacılarda olur dediler...
Galiba sorunu buldum...
boğaz girişindeki kelebeklerin hemen ön tarafında hava akış sensörü yada kelebek gaz sensörü diye bilinen bir parça var bundan şüphelenip dün jakını çektim araç düzgün çalışmaya başladı rölanti yükseldi biraz ama kalkıştaki beni deli...
Murat bey evet sorun devam ediyor...bu gün dahil her gün değişik servisler ve ustalarda çare arıyorum...
sadece bu gün değiştirdiklerimi yazayım:
bujiler....disribütör kapağı,tevzi makarası,endüksiyon bobini,rolanti motoru vs.vs.vs...
ama yok yok yok :((((...
Bostancı sanayi sitesinde en az 6 servise gittim her biri ayrı ayrı işlem yaptı ama beni aracıma küstürme derecesine gelen kalkış anındaki (rolanti düşmesi ve ardından stop edecekken toparlayıp devam etme) sorun çözülemedi...