özgür özcan kullanıcısının son içeriği

1. Ö

Lithium (lifepo4) Aküler Parasını Hak Ediyor Mu- Test

Bülent bey her biri tecrube oluyor bizler için, bıkmadan, peşini bırakmadan uğraşmak gerekiyor. Firmalar da satış sonrası memnuniyeti dikkate alarak davranmayı öğrenecekler bence zamanla.
  2. Ö

Sevgili gezen ve bilen forum sakinleri, DMR solar ve Orbus lifepo4 akü maceram bugün itibariyle sonuçlandı, kısa bir özet yazmak istedim. Gönderiler ve fotoğraflar biraz dağınık olduğu için konuyu kısaca özetleyerek başlamak istiyorum. 24 v olan güneş enerjisi sistemime (güneş panellerim değil...
  3. Ö

Aküyü aldığım firmanın teknik elemanı akünün seri bağlantı için uygun olmadığını söyledi ama nedenini söylemedi. Yaşadığım sorunun en mantıklı açıklaması sanırım bahsettiğiniz kontrol devreleri. Firmanın yetkilisi uygun olmadığını söyleyince ben de lifepo4 kullanmaktan vazgeçip bugün aküleri...
  4. Ö

Merhaba, aküleri bağlı değilken tek tek ölçtüm, degerler normal görünüyordu, iki aküyü birlikte ölçmedim, bugün geri gönderdim.
  5. Ö

Sistemim 24 v derken güneş panellerini degil, akıllı invertorü kastetmistim. Evet haklısınız, güneş panellerim 2 adet ve 18 v, seri bağlı. Ayrı ayrı cihazlar kullanmak yerine tek elden tüm işi çözdüğü için akıllı invertor aldım ve uzun zamandır kullanıyorum. Açıkçası kurulu sistemi revize etmek...
  6. Ö

Yanlış yazmışım, gri ve mavi olarak düzelttim. Fotoğrafta ortada kalan gri renkli kablo olmayan bir ip var onu dikkate almayın.
  7. Ö

İki akünün birbirine yakın olan + ve - kutupları bir kablo ile birbirine bağlı, gri ve mavi renk akıllı invertorun +sına, kahverengi ve siyah da invertorun - sine bağlı. Aslında sistemi jel akü ile, aynı kablolarla 3 yıldır kullanıyorum. Sadece fazla güneş olmadığı için biten eski jel akuleri...
  8. Ö

Sıraları karışık oldu, internete erişiminiz olduğunda tekrar düzenleyeceğim. İlk 1. Fotoğraf bağlantı şeklini, 2. Fotograf bağlı iken 2. aküyü, 3. Fotoğraf bağlı iken 1. Aküyü, 4. Fotoğraf ayrı iken 2. Aküyü, 5. fotograf ayrı iken 1. Aküyü gösteriyor İkinci fotografta voltmetrenin ışığı dahi...
  9. Ö

Elektrik olmadığı için biraz karanlik çıktılar:
  10. Ö

Hikayeye kaldığım yerden devam edeyim. Akülerim geldi, 1 gün boyunca şebeke elektriği ile şarj edildi, ikisinin de voltajı 12.9 iken 24 volt olan güneş enerjisi sisteminde 1 gün sorunsuz çalıştı. Bir sonraki gün akıllı invertor akü voltajının 11.5 v olduğunu gösterip kapandı. Oysa 23.5 v...
  11. Ö

Son 1 aydır uygun bir yaşam yaşam aküsü seçmek için ilanlara bakmaktan, forumları okumaktan daraldım. Sonunda bu sayfayı okuduğumda, daha önce pahalı bulduğum için aklımdan bile geçirmediğim lifepo4 tipi akü konusuna ikna oldum. Öncelikle jel veya asitli tip tip akü yerine yarı hatta 1/3...
  12. Ö

Karavanda Su Depoları

Evliya Çelebi2 ve Akdeniz rumuzlu, tecrubeli karavancılara cevapları için çok teşekkür ediyorum, tabi ki uygun bulur ve hatta uygularım, vaktinizi ayırıp değerli tecrubelerinizi paylaşmanız yol gösterici oldu benim için, işten arta kalan vakitte karavan tadilatına girişince ancak cevap...
  13. Ö

Karavanda Su Depoları

3 günlük bekleyiş sonunda hiçbir cevap verilmemiş olmasi, önerimin kabul görmemesinden olabilir mi ?

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri