Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba sondurum aküyü ve altarnatör koruyucuyu taktığımdan beri herhangi bir sıkıntı olmadı her marş yaptığımda uygula üzerinden çekilen gücü fotografladım maksimum gördüğüm akü voltajı 11.6 v iken 262.4 ah
12 volt üzerindeyken 100 ah civarları 13v üzerinde ikende 60-70 ah
şarj olurken max...
merhaba güle güle kullanın yanlış değerlendirmezseniz gördüğüm akü sabitleme parçasının metal olması ve kutup başlarına yakın olması ya aküyü terse çevirmenizi yada sabitleme şeklinizi değişmenizi tavsiye ederim
merhaba sıkıntı amper değil voltaj
altarnatör günümüz şartlarında en düşük 100 ah civarından başlıyor karavan gibi araçların (minibüs panelvan) altarnatörleri
mesela benim altarnatörüm 200 ah civarı
70 ah diye bahsettiğim aracın marş yaparken aküden çektiği güç bunuda marş yaparken 300 500...
balmar
https://vanlandstore.com/products/balmar-apm-12-alternator-protection-module-for-12v-systems?srsltid=AfmBOoqKp92gEdxGhI01zOimxUPt6vEkR6zeJK3aVjJ3IB1FE1L_cmQQ
şimdi elektrik tesisatımda bir revizyon yapmam gerekecek harici enerji aldığımda tüm karavanı besleyen 200 ah bir psu sadece yaşam...
hafta sonu lifepo4 akünün mevcut kasasını yüksek geldiği için kasyı 5 cm kadar keserek alçalttım kestiğimde artan parçayı plastik elektorot gibi kullanıp kasanın birleşim yerinden sıcak hava ile kaynak yaptım
mevcut hücreleri bms yi kısalttığım kasanın içine yerleştirdim
kaynak yeri belli...
merhabalar deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler
bms normal şartlarda elektriği kesmiyor şarj tamamlanınca benim akülerimde 14.4 v olarak sabitte kalıyor şarj kesilince 13.8- v civarlarında stabil kalıyor
tek sıkıntı anormal bir durumda bms nin korumaya geçip elektriği kesmesi şarj...
amacına uygun olarak kullanım göreceli bir kavram yıllar içinde karavanlar tekneler için uygun görülen (yaşam alanı) aküler yıllarca kurşun asit gelişen teknoloji ile sonrası jel simdi ise lityum türevleri olarak evriliyor
amaç daha fazla aynı yapıda batarya grubunu kullanabilmek ve ayrıca...
313 sprinter karavanımda yaşam akülerim lifepo4 şu an marş akümüde lifepo4 olarak güncellemeye karara verdim
bu konuda deneyimi olan dostlardan bilgi paylaşmalarını rica ederim
teknik veri yada kişisel deneyim olmadan "olmaz yada olur" dan ziyade olursa ne olur olmazsa neden olmaz gibi...
Merhabalar tavan sepetini tavanı delip somun perçin takarak monte ettim tavan ve sepet arasında ayrıca kauçuk takozlar mevcut
Tavanı iç taraftan kaplamadan önce her ihtimale karşı tekrardan tavan sacına içeriden somun perçinden büyük bir somun koyup ilave pul ve fiberli somunla kontra yaptım...
313 cdi 4x4 standartta yok kısa şase 312 bulabilirsiniz
313 uzun şase
312 kısa şae
413 uzun arka çift teker
313 sonradan 4x4 olabilir ama kürfeti boyunu aşar
312 4 çekerler isteğe göre aktif yada pasif hale bir tuşla geçebiliyor fakat bir arazi aracı performansı vermeyecektir
sulu webasto tehrmotop evo çorum kaloriferle kulanması mümkün kendi devirdaim pompasıda mevcut ama hava ısıtıcı webastolardan daha verimsiz ve gürültülü olacağı da kesin
elektrikle ısınma kapalı kış günlerinde illaki sıkıntılı olacaktır gazlı boiler de kullanılabilir büyük hacimli karavanda...