Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Canon EF 70-200mm Deneme Çekimleri
Şöyle bir durum var
70-200 F4 USM ucuz ve çok kaliteli bir lens.. F4 İS yalnızca 35 GR falan daha ağır ama hem İS var hem de optiği çok iyi ama fiyatı 400-500 usd daha yüksek... 2.8 USM var hemen hemen F4 İS ile aynı fiyat ama MTf değerleri düşük, 2.8 İS...
Ynt: Nikon D90 mı Canon eos D500 mü ?
Bence tartışılan şeyler yanlış yeni başlıyorsanız her iki mainada iyişinizi fazlasıyla görür...
Aralarında genel olarak tek fark D90'ın daha fazla ayrıntı ayar içereceğidir...2-3 mp farkın sorun oluşturacağını sanmam
İSO ve CMOs konusuna gelince ikiside...
Ynt: Kalabalığın Altında
İlk fotoğrafa binane bence bu tarz fotoğraflar paylaşıldığında insanların ne yaptığı münkün mertebe mekan ve fotoğrafçı verilirse atmasyon şeyler çıkmaz... Herkes fotoğrafa farklı şekilde yaklaşabilir böylelikle diğer türlü yapılan göndermeler tahminden ötye gidemiyor...
Ynt: Pentax K-7
Ergonomi biraz başlangıçla ilgili bende D70'le başladım şimdi D300 bile alsam garip oluyorum... Bence zamanla aşılır ergonomi olayı ama dpreview'dan baktığım kadarıyla menu dışıonda güzel short cut'lar yerleştirmiş Pentex...
Özellikşe şuradaki RAW butonu çok iyi...
Ynt: Kuş Gözlemciliği Fotoğrafçılığı
aşşağıda iki lensinde MTF değerleri mevcut 400 5.6 iyi bir lens ama 100-300 aralığı yok ve o aralıkta Sigma dediğim gibi süper bi lens. Açıkçası öğlen güneşinde dahi F4 yetersiz gelebiliyoe bazı kuşlar için... 1.4 TCX taktığınızda 400 5.6 seviyesine geliyor...
Sigma 100-300 F4 bu aralıkta neredeyse en iyi lenstir...
Ayrıca 100-300 arasında 400 L 5.6'ya göre 1 stop avantajı var.... 1.4 TCX taktığınızda zaten 420 5.6 oluyor Canon 400 5.6 L'den fazlaca da bize 20 mm veriyor... genelde başlangıç için 100-300 F4 sigma...
Ynt: Fotoğraf Makinesi İçin Öneri?
Bence manuel ayarları mevcut olan Canon S5 İS tarzı SLR-like bir makine daha uygun olur... Veya onun Fujifilm Panasonic gibi markalardaki karşılıkları....
ya 600 L çok kaçar yani çok pro bir lens ;D ama eğer 2000 bin lira falan ayırırsanız 1300usd civarına bi sigma 100-300 F+ alınır kral bi lens çünkü..ona bir de 1.4 TC X alırız tamam olur set...
Ynt: Kişisel Galeri (dora)
Genel hatalar varama giderilir... Bahsedilmiş zaten... Ayrıca elinizdeki kompakt makinayla yeterli de denebilir...
msl 1. fotoğrafda daha kısık bir F değeri olsa ön tarafı daha çok belirginlşeitrebilirdiniz...
2. fotoğrafta ışık fazla gibi -1 pozlansa daha güzel...
Ben Ornito(kuş fotoğrafçılığı) fotoğrafçılığa bayılıyorum ama kuş çekmek sümüklü çocuk fotoğrafı çekmeye benzemiyor. Yani illaki pro bi body lazım en azından 30D veya 40D gibi bir makina ve prime veya prime kalitesine yakın tele lazım...
Ynt: Macro Çekim
Sedat bey bence iyi bir macro lens almalısınız ben önerilerimi set olarak yazıyorum buraya siz marka ve objektifte kendi kararınızı verebilirsiniz...
Canon set
450d veya 500D 18-55 Kit
Macro içinde 60MM USM 2.8 MACRO+ Ring Flash seti
macro objektif olarakSigma 50MM 2.8 EX DG...
Ynt: Yamaha BWS 100 ile Çamur Zevki
millet video güzel ama çamura ilk dlma anı harika:D cidden de tebrikler... .... bizde çocukken bisikletler le denerdik moturumz olsun bun uda yaparız.... ;)
Ynt: Tamron AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD Macro 1:2
converter bu lenslerde pek bir işe yaramaz zaten alsanız da lens fiyatını bulur rahatlıkla...
fiyatı da geçsek bi defa AF hızı olumsuz etkilenir, optik kalite zaten iyi değil o da düşecektir...Yani converter işini aklınızdan çıkarın derim...