1997 Discovery V8 3.9

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unsalcek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,721

unsalcek

Yeni Üye
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Arkadaslar Merhaba,

Kazakistandan selamlar..... Kazakistan dogal kosullari olarak binek araca uygun olmadigindan 6 ay kadar once 3.9 V8 Discovery satin aldim..... Arac ile ilgili problemlerimi sizlerle paylasmak istedim. Bellki yardimci olabilirsiniz.... Kazakistanin Aktau sehrinde yasiyorum ve bu sehirde ne bu aracin servisi nede bu aractan anlayan tamirci yok... Son carem sizsiniz :smiley:

1- Yakit tuketimi : Aracim inanilmaz benzin yakiyor. Sehir icinde 45-50 lt /100 km.... Bunun sebebi ne olabilir. Aracta yag yakmasi yok. Surus esnasinda dumanda atmiyor fakat rolantide gaza sonuna kadar bastiginiza siyah duman atiyor....
2- Rolantide ve surus esnasinda devir devamli yukselip alcaliyor.... Ozellikle surus esnasinda aracin sesinden ve gidisatindan kolaylikla anlasilabiliyor.... Bunun sebebi ne olabilir? Benzin tuketimi ile alakali olabilir mi?
3- Benim aklimdan gecen air flow meter veya oxygen sensor.... Tabiiki ustasi sizsiniz ....

Yardimlariniz icin tesekkurler..
 

Etiketler
Ynt: 1997 Discovery V8 3.9

Merhaba;

Öncelikle Gezenbilir'e hoşgeldiniz. Off-road başlığında tanışma bölümünde kendinizi tanıtmanız faydalı olacaktır.

Aracınızın 45lt yakıyor olması bir an önce incelenmeli. Dediğiniz gibi akla ilk gelen nokta akışmetre yani air flow meter. Eğer daha önce açılıp müdahale edilmiş ve düzgünce bakımı yapılmamışsa, sensor arızaları bu tarz bir sorun çıkarabilir.

Aracınızın genel bakımını yaptırmış mıydınız? yağ, su ve filtreler değiştirilmeli.

Off-road -> Teknik başlığında Servisler bölümü var. O bölümde LR parçası satan yerlerin ve bakımını yapan ustaların bilgileri mevcut. Ustalardan birisini arayarak durumunuzu anlatmanızda fayda var.

Kolay gelsin.
 

Ynt: 1997 Discovery V8 3.9


Aracin tum bakimlarini duzenli yaptiriyorum.... Yakin zamanda bujiler, yaglar ve filtreler degisti ama dediginiz gibi flow meterla ilgili herhangi birsey yapilmadi.....Aklima birde gelen bu aracta daha once tup vardi ve ben bu sistemi sokturdum. Air flow meterdan motora baglanan kalin borunun tup sistemi icin daraltildigini soylemislerdi. Ve halen sanirim o sekilde. Yani laf yerindeyse motora tam olarak hava gitmiyor olabilir. Dediginiz flow meter bakimi nasil yapilir ? bunu ben yapabilir miyim?

tesekkur ederim.
 

Ynt: 1997 Discovery V8 3.9

Aracınızdaki akışmetrenin fotoğrafını foruma yükleyebilir misiniz? bir de genel motor görüntüsünü rica edeceğim.
 

Ynt: 1997 Discovery V8 3.9

tabii ki en iyisini servis bilir ancak şahit olduğum bir olayı kısaca paylaşayım belki fikir verir. servise sizinki gibi çok aşırı yakıt tüketimi şikayetiyle dizel bir araç gelmişti. poma enjektör vs. yakıt sistemi ayarından sonra fayda sağlanamayınca motor açıldı. piyano çubukları eğilmişti. sübap exantrik vs gibi parçalarda da hasar vardı yanlış hatırlamıyorsam. tekrar belirteyim araç dizeldi ancak mantık aynı diye düşünüyorum. bu kadar aşırı yakıt tüketimi enjektör vs ile açıklanamaz bence. engin beyin söylediği çok doğru fakat bunun yanında anlattıklarımı da ustaya ya da servise danışırken gözönünde bulundurun bence. v8 leri pek tanımam ama subap kontrol sisitemleri hidrolik kontrollü olanları var diye biliyorum. birde silindir sayısı arttıkça subap zamanlamalarının hassasiyeti daha da artar en ufak sente ayarının bozulması v8 leri diğer motorlardan daha fazla etkileyecektir diye düşünüyorum. havaya olan ihtiyaçlarının da diğer motorlardan daha fazla olduğu düşünülürse... selamlar.
 



Ynt: 1997 Discovery V8 3.9

yavuz beyin (discovery v8) daha etkili bir açıklaması da olacaktır mutlaka.
 

Ynt: 1997 Discovery V8 3.9

air flow meter %99, gazın oynaması throtle position sensör, bu ucuz.

boru daraltma sorun olabilir, ayrıca tüp tek noktadan AFM nin ordan takıldıysa blow back yapmış olabilir, direk AFM arzası, çok pahalı bir parça , yenisi motordan pahalı diyebilirim. hurdacılardan bulmak gerek, ben fiyatını duyunca çok cüzzi bir rakama alıp vakumlu naylona koydum sakladım, noolur noolmaz. ;D

Daha kolay ucuz ve en uzun süre problemsiz çözüm kurbağacık dedikleri parcayı söküp 4 bare karbüratörle kit halinde takmak, ozaman sıralı olmayan lpg ve 250 beygir güç alabiliyorsunuz. üstelikte motorda sensör mensör kalmıyor. hepsi çöpe.
 

Ynt: 1997 Discovery V8 3.9

Bu şimdi mi söylenir Yavuz... kalktık bi de Puma aldık. karbüratöre çevrilince 250HP alındığını bilsem, çakardım beleşinden bi V8 :smiley:
 

Ynt: 1997 Discovery V8 3.9

edaghan' Alıntı:
Bu şimdi mi söylenir Yavuz... kalktık bi de Puma aldık. karbüratöre çevrilince 250HP alındığını bilsem, çakardım beleşinden bi V8 :smiley:


Kit BM kataloğunda var, hemde edelbrock. LRE de uygulanmışı var , derceli eksantrik, header, ve bu kit takılmış sonuç = 250 beygir lik D90 ;D

Fiyatı akışmetrenin yarısı ;D
 




Ynt: 1997 Discovery V8 3.9

rolanti de gaz verdiginizde siyah duman atması yakıt hava oranının bozulmuş oldugunu gösteriyor
1,kalalitik kovektör öncesi labmda sensörü hatalı bilgi gönderiyor olabilir
2,rolanti deki devir hareketliligi akış metre ile birlikte rolanti sensöründen kaynaklı olabilir
3,ECU yazılımı bir şekilde kısmi olarak devreden çıkmış olabilir
4,son ihtimal enjektörler akıtıyor olabilir benzin enjektörü benzinin kalitesine baglı olarak 100-150,000 de akıtmaya
başlıyor
 

Ynt: 1997 Discovery V8 3.9

Neyse sorunu bulduk. 3 ve 4. silindirler calismiyordu. Buji kablolarini degistirdik. Simdi duzene girdi. Calismasi vs. hersey degisti....
Bu arac icin 100 km de sehir icinde yakmasi gereken deger nedir? Kullanim olarak biraz sert kullaniyorum...
V8 in sesinden olsa gerek ) :smiley:
 

Ynt: 1997 Discovery V8 3.9

Katalog 12.7 -16.4 diyor düz vites için .

Ben ilk zamanlar test için çok dikkatli şekilde kullanarak en iyi karma 13.2 litre / 100 km elde etmiştim. ama insan gaza gelince 20 litreyi aşmak işten bile değil. Şimdi büyük lastik ,yer gök muhafaza, tampon vinç portbagaj + 700 kg ek yük binmiş üzerine , ölçmüyorum bile. LPG ile 30-32 litre 150 km civarı yapıyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,437
Mesajlar
1,517,937
Kayıtlı Üye Sayımız
172,086
Kaydolan Son Üyemiz
Ertuğrul Ocaktan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst