1997 Model Suzuki Vitara'nın Su Geçişi ve Eğim Limitleri ?..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sadness77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,677

Etiketler
Ynt: 1997 Model Suzuki Vitara'nın Su Geçişi ve Eğim Limitleri ?..

Eğim konusunda yanıltıcı olmak istemem ama standart bir Vitaranın su geçişlerinde ön fara kadar sorun çıkaracağını sanmıyorum.Sonuçta suyun dışında tutmanız gereken noktalar hava filtre kutusu (kaputu açınca sağda far hizasında) distribütor (kaputu açınca şöför tarafı silecek kolunun altında) bujiler (üst kapağın içine gömülüler zaten su almaları neredeyse imkansız) ön diferansiyel havalandırma hortumu (distribütörün yanında) arka diferansiyel havalandırma hortumu (arka sol stop lambasının arkasında)
Bu saydıklarımızın hepsi tekerlekler tamamen suya girse bile ıslanmayacak kadar yüksekteler ama daha fazlası için en azından bir şnorkel lazım..
 

Ynt: 1997 Model Suzuki Vitara'nın Su Geçişi ve Eğim Limitleri ?..

su için 40 cm yi aşmamanız tavsiye edilir snorkelde olsa aynı ,sebeb motor sogutma pervanesi motorla beraber döndügü için önden aldıgı suyu her yere yollar ve adeta motoru yıkar ,girmez dediginiz yerlere bile su yollar ,su gecisini iyileştirmek için elektırikli fan takıp orjinali iptal etmeniz gerekir + şnorkel gerklidir .
egim olarakta max 30 derecedir arazi araclarında 20 derecenin üstü tehlikeli dir aşmamamak gerekir en azından bizler için..
su gecişini birde suzuki duayeni M.Becceden dileyin derim.
http://www.uzmantv.com/offroad-su-gecislerinde-nelere-dikkat-etmek-gerekir
 

Ynt: 1997 Model Suzuki Vitara'nın Su Geçişi ve Eğim Limitleri ?..

2001 model 5 kapı vitaram % 60 yani 31 dereceyi, 4L 1 inci vites ile 1/2 gaz çok rahat çıktı. burada önemli olan çıktığınız eğimdeki zemin durumu. zemin kuru asfalt zemin ise aracın gücü bu eğimi çıkmaya yetiyor ancak zemin lastiklerin gücü aktaramayacağı kadar kötü ise bu limitlere ulaşamayabilirsiniz. aracın limitlerini zorlamanın tadı kadar emniyet tedbirlerininide unutmamak gerek
 

Ynt: 1997 Model Suzuki Vitara'nın Su Geçişi ve Eğim Limitleri ?..

Bir diferansiyel kilidi bu gibi durumlarda inanılmaz fark yaratacaktır...
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,933
Kayıtlı Üye Sayımız
172,085
Kaydolan Son Üyemiz
Ertuğrul Ocaktan

SON KONULAR



Geri
Üst