2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguz1134 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,216
Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

Estağfurullah Oğuz Bey, gözünüz var falan demedim, öyle anlaşıldıysam affola... Ben oradayken bir vitara vardı, o da sizindi galiba?

Epeyce masraf yapmış ve eziyet çekmişsiniz, ama en azından her yerini tanıdığınız bir aracınız olmuş, ve olmayada devam ediyor anlaşılan. Bu arada modifiye yollarını da araştırdınız, ancak bu güne kadar konuşulanlardan ve internetten anladığım, bu arabanın offroad aracı modifiyesi imkansız. Piknik arabası olmaya devam edecek. Ben o amaçla almıştım zaten, sorun değil. Yada birgün para çok gelirse falan, başka bir aracın (Toyota, veya defender gibi) altyapısı bu araca uyarlanamaz mı acaba?

Ustayı aracı aldığım vatandaş bulmuştu, arkadaşınız olmasına sevindim. Umarım birgün tanışırız, eğer öyle bir faaliyet düzenlerseniz mutlaka katılmak isterim.

Son olarak, daikin debrijaj setini aldığınız tanıdığınız bana da satar mı acaba? Numarasını özelden gönderirseniz görüşmek isterim.Yoksa servisten almak zorunda kalacağım, yakında gerekecek çünkü...
 

Etiketler
Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

oguz1134' Alıntı:
Devrim bey önce şunu söyliyeyim..o arac arkadaşımın mekanında kapagı degişti.. ;) o aracın fiyatını vs ögrenmek amacı ile sahibine degil..tamirci arkadaşıma sormuştum..içi dışı mükemmeldi ..onuda fark etmiştim..güle güle kullanın..gözüm de yok.. o ara 15 de dese mali olarak müsait degildim..hiç müsteri olmadım..pazarlık vs de yapmadım.
aynı mekanda şimdi benimki enkaz olarak duruyor.. ;D

ben bayaz istedim..olmazsa gümüş olarak kafama yazdım ..bursadaki ve kadıköyde'kine baktım rize cayelinden galeriçiden aldım..içide dışıda cok hoş degil..bulabildigim en düzgün beyaz renklisi. :smiley:

bu motorlar egr 'siz calışmıyor..hal öyle oluncada kapagın içi öyle bir kurum topluyor anlatmak mümkün degil..kurumdan havaya gececek yer kalmıyor..yeteri kadar hava girmez isede arkada kara duman eksik olmaz vede yürümez..
kapak contanız yeni..hararetten korkmayın..kurumsuz bir motor kapagınız var.,,sibob lastiklerinizde yeni ise yag da eksiltmez..enjektörlerinizde sökülüp takılabıldigine göre cebinizde en az 6 bin tl var bana göre..

galericiden aldım ön cam catlaktı verecekti..? gecti.. ;) en az 100 bin km silmiş.. ;) arıza lambası yanıyordu buralarda baktıramayız..kötü mazot tan sonra söner dedi vs..yoktu evellden hikayeleri..o aralarda benim cocukların sünnet işi vardı cok yogundum sonrada kaynadı gitti ..Allah yediriyor sa bu tip paraları afiyetle yesin dedim gectim..yukarıya havale ettim. :smiley:
ucakla gittim gece yarıları otelde kaldım.1200km yolu 2 günde sagını solu tamir ettietrire anca geldim.3000 devirde kitliyor yürümüyor vs neler cektim..36,5 da para ödedim eline ..bedavaya ucuz bişi almadım..
bi şanzımandan ses gelmiyor..? bide o olsa kel olcam artık .. :smiley:

Acaba Bu egr Temizliği kolay birşeymidir, ben burdaki (anadolu yakasındaki) servisime gitsem herhalde yapar,
 

Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

Son olarak, daikin debrijaj setini aldığınız tanıdığınız bana da satar mı acaba? Numarasını özelden gönderirseniz görüşmek isterim.Yoksa servisten almak zorunda kalacağım, yakında gerekecek çünkü...

benim işimi seyit abim çözdü mekan sahibi.. ;) 40 çeşidini buldu hep ııhg dedim.. ;D ;D

toptancısı >> http://www.fcs.com.tr/Default.aspx?Lang=tr

alışverişiniz olduğu bir japon parcacısına söyleyin buradan alsın size versin..( parekende muhabbeti yok..)

>>yada başka bir parekendeci..>>

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-suzuki-debriyaj-grand-vitara-xl-7-2-7l-dizel-87528571/detay/

Ben oradayken bir vitara vardı, o da sizindi galiba..? >> doğru teşhiş. ;)

bu arabanın offroad aracı modifiyesi imkansız. >>rusyada bir yerde yapmışlar olmuş..you tube de var.. ;)
fırınlı degil ama sobalı boya tesislerimiz..imalattan kareler..>> şimdilik 1 resim..

Fotoraf 0009d
 

Ekli dosyalar

  • Fotoğraf-0011.jpg
    Fotoğraf-0011.jpg
    53.9 KB · Görüntüleme: 364

Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

Acaba Bu egr Temizliği kolay birşeymidir, ben burdaki (anadolu yakasındaki) servisime gitsem herhalde yapar,

motor blogu üzerine araya conta konur üstüne kapak gecer en üstte sibob kapagı denilen önemsiz bir kapak vardır bazı araclarda o sökülür sibob ayarı vs yapılır..o kapagın içinden vidalanır..motor bloğuna motor kapagı.. ;)

her arabada cırak bile3 dakikada söker o kapagı.. ;) o kapak bizde efsane..enjektör cıkmadan o kapak sökülemez..o kapak sökülemeyince motor kapagı vidalarını da göremeyeceginden o da sökülemez..

bosch kts cihazına baglatın o enjektör püskürtmelerine baksın ve söylesinler..iyi derlerse hiç ellemeyin öylece binin.. İlhami abimizin förmül gecerli.. ;D
kısmetli şanslı biriyseniz..arac hiç yagmurda kalmamıştır..veya sökülüp yaglanıp geri takılmışına denk gelebilirsiniz..cuk diye cıkabilir.. ::smiley:

şimdilik katalizatörü porcöz'le temizleyin oradaki durum size yol gösterir..yap veya yapma der..

bu işe girmeden 4 enjektör eski de olsa bulun bagaja koyun..+ kapak araştırmasıda yapın gidin gözünüzle kapagı görüp fiyatını konuşun..vs..cebinizde 10bin >+ da para mutlaka bulunsun derim.. ;)

paranız varsa bile parcayı bulamaz iseniz..benimki gibi 1-2 aylığına aracınız tekerlekli kümes olacaktır.. :smiley: şaka degil.. ??? :mad:
 

Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

oğuz bey öncelikle çok geçmiş olsun.ben de sizin yazılarınızı okuyarak 2.0 v6 aldım ve şimdilik yürüyor.ben oldum olası dizel araçları sevmem heleki bu dizel fransız motoruysa nefret ederim.dizel motor konusunda almanların ve amerikanların teknolojisini severim.almanlarınki basit ve sağlam amerikanlarınki ise yıldız pompa ise bana göre evladiyeliktir.bas git istediğin yere.onun için arazi arcında tork ne kadar önemli olursa olsun gene de benzinliyi tercih eder aradaki güç farkını vites kutusu ve arazi şanzumanının marifetiyle kapatmayı tercih ederim.saygılarımla
 



Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

özay bey bahsettikleriniz mekaniktip pompalı..eski kara dizel makinaler..o makineler her türlü eziyeti kaldırıyor..yakıt secmiyor 10 numara yag,patetes kızarması yagı vs..bio dizel ..depoya şarapda döksen giderler.. ;)

yeni nesil common railler hepsi aynı.. ;)

182.676 bu nedir..? = en ucuz 5 seri bmw dizel fiyatı ;) bu da en pahalısı >332.208 >=BMW 535d xDrive

kaliteli + pahalı olmaları onları sorunsuz yapmıyor.

aynı olaylar onda da oluyor olunca gümrükte satılacak olandan parcalar sökülüp yolunuyor.servise girene takılıp yürütülüyor..1ayda tamir edilip yürütülme zorunlulugu var.. ;) parcası işçiliği almanyaya havale.. ;) garanti kapsamındaki aracta bu böyle.. ;)
garantiden cıkıp eski sınıfına girdiyse cok fena gecmiş olsun.. ;D ;D

xl-7 nin 1700 devirde başlayan muhteşem bir tork u var..benim derdim 2 ufak bebem le sığabılıçegim geniş bagajlı bir aractı .. ;)
tüplü vitaranın bagajı yetmiyordu..!
bagajımı bulduğum kesin..+ olarak belamızıda eksradan bedavaya bulduk.. ;D

aracını tavana kadar camura bulamayı ,camurda debelenmekten hoşlanan offroadcılardan degilim.
2 ufak bebemden dolayı cadırdada kalmam..ufak salaş doğal yerlerde genelde alabalıkçıların ufak mekanlarında yatar kalkar memleketin deresi ,tepesi,yaylası ,şelalesi ni gezmeyi seven uzun menzilli bir piknikçiyim.. ;) ;D

bazı hesaplarım tutmadı bebemin biri okullu oldu artık sadece yaz aylarında gezebilecem ! bu her kafama estiğinde basıp gitme muhabbetim bitti.demek.. ??? buda bana xl -7 her konuda yetecek demektir..

1850 kg boş agırlık + ben + malzemeler batarsam beni ne mt lastik nede vinç kurtarır..batarsamda beni 1100 kg.lik jlx lerin camurdan cekip çıkarabileceklerini hiç sanmam paletliye müracat gerektirir.. ;D

tabanca başka tüfek başka.. ??? bu malesef tüfek.. ??? ::smiley:
 

Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

oğuz bey yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum.bende zaten eski tip dizellerden bahsetmiştim.hatta geçen gün bir arkadaaşıma ben eski arabaları seviyorum dediğimde yüzünün aldığı ifadeyi görmeliydiniz :D bende birkaç zamandır xl7 baktım ama önce farlarının şeklinden korktum çok itici geldi bana sonra da yazılanları okunuca kaçacak delik aradım.rotayı nissan patrole 2001 3.0 grd çevirdim onunla ilgili forumda yazılanları okuyunca ondan da soğudum ama olurmu bilmem şuanda nissanın kullandığı 3.0 235 hp 550 torku olan v6 motor o araca atılırmı maliyeti nasıl çıkar onu düşünüyorum.hem modeli yüksek hem sabit aks önde ve arkada hemde dizel olunca evladiyelik olur gibime geliyor
 

Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

Merhaba, xl-7 dizel aracı 2 yıl, 70.000 kilometre kullandım, araç kasa olarak çok yeterli ve konforlu bir araçtı bence, o yönünü hala arıyorum, fakat üzerindeki motor o kasaya asla yetebilen bir motor degil, en az 140 bg'lik bir motoru hakediyor bu araç, kalın kar yada çamurda debriyaj kokusunu mutlaka duyarsınız, çok dik bir tırmanışta gücün tükendiğini hissedebilirsiniz, yetmiyor motor aracı iteklemeye, fakat zamanla alıştım bu duruma aracın performansına göre koşullarda kullanmaya çalıştım aracı, en sonda Dikiliden gelen bir arkadaşa 31.000 liraya sattım.
45 yaşındayım, kendimi bildim bileli arazi aracı kullanırım(Babamın Willys Dedemin Tuzla jeepi vardı)Her aracın kendine özgü bir yapısı her kullanıcınında kendine göre yorumu var, size kötü gelen araç bana iyi gelebiliyor, fakat arazide araç kullanmak mutlaka tecrübe istediği gibi aracında o şartlara uyumlu olması gerekir.Mesela, yine yaklaşık 2 yıl Kia sportage (2001Model 2.0TD) arazide bana göre XL-7 den daha iyiydi, sebebi motor gücü daha düşük olmasına ragmen daha hafif oluşuydu, ama konfor ve rahatlık olarak XL-7 ile kıyaslanamazdı.
Arazi performansı konusunda çok önceleri kullandığım suzuki samurai ile hiçbir aracı kıyaslıyamam arazide, samurai takla atar düzeltirsin tekrar devam eder gidersin, göbegine kadar çamura oturur sürüne sürüne gider, asla gitmem demez, apayrı bir arazi zevki vardı o araçta, bir o kadarda basittir. Tabi akdeniz bölgesinde rent a car'da turşusu çıkmışlardan bahsetmiyorum, nerden nereye geçtim, pardon.
XL-7 mi ilk aldığım zaman (Bursadan Almıştım) 3000 devire kadar araç normal ivmesinde giderken 3000 deviri aşmak üzereyken ilahi bir kuvvet aracı otomatik olarak 2800 devre çekiyor gibiydi ve süratiniz asla 120 kilometreyi geçmez hale geliyordu.Bu konuda epeyi araştırma yaptım, Balıkesirde oturuyor olmam ve buradaki imkanların yetersizliği beni istanbulda araştırma yapmaya itmişti, orada şanstan olacak Yalçın bey(Çıkmacı) ve hasan beyle (Parçacı) tanıştım, öncelikle bana aracı en yakın yer olan İzmir'de Kubilay beye götürmemi söylediler.Atladım gittim, Kubilay suzuki yetkili servisinin müdürü, sağolsun karşıladı, ilğilendi, aracı beraber test ettik, aydın otobanına çıktık oda gördü problemi, kalsın araç ben sizi arıyayım dedi, tamam dedim ve otobüsle döndüm balıkesir'e, ertesi gün aradı ve aracınız hazır dedi, aynı gün gidemedim 1 gün sonra gittiğimde araç hazırdı, bindik beraber teste çıktık tekrar, evet araç gerçekten hazırdı, o hantallık gitmişti, artık kimse aracı tahditlemiyordu, istediğim gibi olmuştu, egr valf ve turboyla senkronize açılıp kapanan kapagın arkasındaki bir kelebek valf değiştirilmişti, ama sorunum ortadan kalkmıştı.
Daha sonra almış olduğum 1.9 DDIS aracımda da sorun yaşadım ve tekrar bu arkadaşa gittim aynı şekilde çok kısa bir sürede olayı teşhis etti ve çözdü, bana göre Türkiye'de suzuki konusunda araca vakıf olmuş ve işini bilen sayılı insanlardan, halen İzmir'de servis müdürlüğne devam ediyor.
Şuanda Ssangyong Action jeep kullanıyorum, 4 çeker, düz vites,2.0 turbo dizel motor var üzerinde 142 beygir.Benim bu aracımdada çekişle ilğili problemim var defalarca servise gitmeme ragmen arızayı çözemiyorlar hatta onlara göre arızada yok, bir türlü anlatamıyorum, belki başına gelen vardır diye yazıyorum aracımda şöyle bir problem var, özellikle 2. ve 3. viteste daha çok hissediliyor, 2500-2600 devire kadar aracı sanki birisi tutuyor o deviri atlamasıyle arkadan toplu bir duman bırakıyor ve fırlıyor, bu arada ben içeriden tam vitesin altından gelir gibi bir nefes bırakma sesi duyuyorum ama ne arızayı çözebildim nede anlatabildim.
Sizin problemle ilğili ,İstanbul'da yukarıda bahsettiğim 2 kişiden suzukiyle ilğili bana ne lazımsa servisin çok çok altında fiyatlarla her türlü parçayı temin etti, ihtiyaç duyarsanız telefonlarını verebilirim, kolay gelsin.
 

Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

Şuanda Ssangyong Action jeep kullanıyorum, 4 çeker, düz vites,2.0 turbo dizel motor var üzerinde 142 beygir

sizin aracı tanımıyorum AWD mi? her zaman 4 cekermi..? yoksa ön ler ayrılabilen bir sistemmi...?

tek bildigim altı mercedes üstü kore garip bir motor..ama enjektörü hiç cıkmazmış.. ;)

egerki arkadan itiş 2 çeker oluyor derseniz bosch car servicede dinamometre üzerinde kts cıhazına baglatın hepsi cıkar sorunların..orada da tamir bakım yaparlar..

bazı cerokeler 120 km en sonra otomatik 4 cekere geciyorlar onlar dinamometre de bomba gibi patlayıp ön defransiyeli ve şanzımanı aşagıya düşürüyor..dinamometre sahipleri tövbeli bazıları üstüne cip almıyor.. ;D ;D

xl-7 nin tek + iyisi kadillak vari bir keyfi ve konforu olması alt yürüyen grand la aynı özel bişide yok ..faktör agırlık. ;)

turboda kanat büyütme + re map ..chiptuning yaptırdım % 8 büyük lastik kullanıp genede istediğimi yakalayacam. iş yürütebilmekte bi onu beceremedim bu aralar.. ;D
yalcın abi +hasan ile muhabbetimiz + alışverim var..dif kulagını en son yalcın abiden aldım mesela.. :smiley:
 

Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

şu meşhur enjektörlerim yeni geldi ithalatcı firmadan..almanyadan ayagının tozuyla.. ;)

1950 kdv si içinde toptan fiyatı.. :mad: ??? 4 tanesi

orjinal bosch kutusunda geldi almanyadan anca..fakat kutuda garip bişi yazıyor..made in türkey.. ;D ;D ulen bilseydim bursa 3 saat bana ucar kapar gelirdim..aylardır beklemezdim diyo insan..ama bursann üretiminin tümü almanyaya gidiyormuş oradan dünyaya dagılımı oluyormuş..yani ordan şatış matış yokmuş..

cok araştırdım cakma çinlisi var tamirlisi var 2000li senelerde almanlar üretiyormuş..üstündende alman üretimi cıkmıştı..şu an bizde yapılıyor bu zarzavat..ama bize hayrı yok tabii o ayrı.. :smiley:

yakın zaman da resimlerim..aracıma bu yıl marş basarım inşallah binemesemde.. :smiley:
 



Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

inşallah oğuz bey enkısa zamanda mutlu sona ulaşırsınız,sıkıntısını çektiniz bundan sonrada keyfini yaparsınız inşallah.
 

Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

oğuz bey made in türkiye yazısını okuyunca gülmekten karnım ağrıdı.elin gevuru ülkemizi soyup soğana çeviriyor iş gücünü vergi avantajını üretim artığını vs vs herşeyi bizde kullanıyor kaymağını da alamanya yiyor.ne garip bir iş değil mi. meşhur italyan traktörlerinin de parçası konyada imal ediliyor sonra italyan traktör aldık diye övünüyoruz ::smiley:
 

Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

yasakşehir07' Alıntı:
oğuz bey made in türkiye yazısını okuyunca gülmekten karnım ağrıdı.elin gevuru ülkemizi soyup soğana çeviriyor iş gücünü vergi avantajını üretim artığını vs vs herşeyi bizde kullanıyor kaymağını da alamanya yiyor.ne garip bir iş değil mi. meşhur italyan traktörlerinin de parçası konyada imal ediliyor sonra italyan traktör aldık diye övünüyoruz ::smiley:

ilk okuduğumda suratım düştü benim eyvah bu şimdi dandik kalite olur başımı agrıtır..vs..bin çeşit şey gecti aklımdan ..
sonrası ben bosch marka parca aldım bu da bosch kalitesinde üretilmek zorunda ben bunu eurolar bazında para ödeyip alıyorum netiçede bu afrikadda yada kutupta yapılmş ....? bu benim degil bosch firmasının sorunu dedim.. ;)
ülkemizde bize ait olmasada teknolojik üretimlerin olması hoş bişi.. ;)

bu fabrikasını bilmem ama müdürü ,usta başısı,işçisi ,şöfürü ,bekçisi vs.derken yüzlerce kişi sigortalı adam gibi bir yerde çalışıp ekmek yiyiyor..buda hoş bişi..

biz daha bir motor yapıp üretmeyi başaramadıkki..! onun işletim sistemini elektronik ecusunu..enjektörünü vs üretelim..bükemediğin bileği mecbur öpçen derim..ülke olarak varmı başka caresi .. ;)
eskişehirde üretilen 4x4 ile ilğili bir konu vardı forum içinde..milletce gavur özentili olduğumuzdan bi kişide olmuş..yaw ileride iyisini yaparlar inşallah falan diyebilen cıkmamıştı..yeni içad olacak yerli malı için en büyük köstek halkımız malesef..yok motoru yerli degilmiş..falan markaymış..ulen adam varda mı takmamış..?..sen önce git agzına terazi taktır cıkan lafı tart sonra piyasaya sür dimi.. ;D
sakaryadaki toyotada bir akrabam calışyordu eskiden bir zamanlar civatayı bari burda yaptıralım demişle r ve 2-3 civata fabrikasına şu yumuşaklıkta bu sertlikde özellikleri bunlar olan civataları yaptırıp üretimde kullanmışlar..sonrası ne mi olmuş baş agrısı..tabii..malesef civatası bilem caponyadan ithal..burda hakkıyla o işi yapsalar yüzlerce kişi ekmek yer ..corbada tuz olabilirdik..onu bile beceremiyoruz memlekette. :smiley: buradan görünende oldukca gerideyiz teknolojide vede dünyayı hep arkadan takip etmeye mahkumuz.. :(
 

Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

DSCF2149 zps6bb60db1
DSCF2147 zps0cf6016f
DSCF2146 zpsa9668a74
DSCF2145 zpseb3de219
DSCF2144 zpsb180b3d5
DSCF2143 zpsc740ea60


yeni enjektörlerin ve kutuların resmide kendide yok kutularıı soba tutuşrturma işinde kullanılmış ;D enjektörlerde motordaki yerini aldı ;)

eskileri bir cok şeyi anlamak isteyene anlatıyor yoruma gerek yok. ;)

bu işi cok kişinin başından gecti ben ilk degilim.. ;) ama aracı satamam elimde patlar mevzusuna kimse paylaşmadı o konuda ben bir ilk im..derim. :( :(

xl-7 ye binecek adam egerki bakımsızına denk gelecekse bi onluk yan cepte olmalı gerisi resimlerde 80 ton hidrolik güçü sökemedi bu zımbırtıları..yarısı yalan olsada 40 tonu gercekti sanırım.. :smiley:

yılbaşından evvelde marşa basamayacaz.. :smiley:
 

Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

Enjektör konusu sizi üzdü ama mutlu sona ulaşmanıza sevindim Oğuz Bey.Peki kapakta önemli bir sorun var mı?
 



Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!

Enjektörlerin durumu gerçekten içler acısı, ben bile tırstım :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,934
Kayıtlı Üye Sayımız
172,086
Kaydolan Son Üyemiz
Ertuğrul Ocaktan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst