2006 Nissan Pathfinder 2.5 Dci Le At

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SuNMaN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,980

SuNMaN

Ana Kamp
Mesajlar
88
Tepkime Puanı
57
Selam forum üyeleri.
Yaklaşık 1 ayakadar önce başlıktaki Nissan Pathfinder aracımı aldım. Deneyimlerimi bu başlıkta sizlerle paylaşacağımp
Resimde görülen motorumla takas artı para şeklinde ticaretimizi tamamladık.

M26g1R
 

Etiketler
UYARI: Aracımla ilgili detaylı hikayemi www.subaru4ever.com forum sitesinde paylaştım. Burda sizlerle de paylaşmak istediğim için alıntılar içerir.

2011 Subaru Forester 2.0 XS Premium aracımı sattıktan sonra kısa süreli bir Volvo XC 90 2.4 D5 maceram oldu. O kadar kısaydı ki bu macerayı yazmaya bile fırsatım olmadı.
Arada Subaru arayışım oldu ama arabasını çok seven ve satmak istemeyen, istemeye istemeye ilan veren, satılmasın diye dua eden subaru sahiplerinin bir gecede %25 zam yaptıkları araçlarına alıcı olup onları üzmek istemedim.
Akabinde kısa bir arayış sürecinden sonra karşı tarafın motosiklet takasını da kabul etmelerinin etkisiyle, çok eskiden beri düşündüğüm ama hiç cesaret edemediğim en sonunda da "ulan subaruyu alırken de böyle düşünmüştün.yürü be!" diye kendi kendimi gaza getirerekten başlıktaki aracı almaya karar verdim.
 

Aracım 2006 model ve aldığım gün itibariyle 245 bin km.deydi.
Bir takım eksiklikleri de vardı. Bazılarını giderdim bazıları devam ediyor.
Uzun süre kullanmayı planladığım için ince ince adım adım nir efsane yaratma yolunda ilerliyorum. Bazı adımlar sıkıntılı oluyor bazı adımlar öğretici.

Aldığım gün itibariyle aracın dırumu:
-Sol ön xenon far yanmıyor.
-Bagaj ve bagaj cam amortisörleri arızalı.
-Bakımları şüpheli.
- Aldığım günün ertesi günü şanzımanda bir arıza oluştu. Otomatik vites 3 te takılı kalıyordu. Araştırdığımda şanzuman beyninden kaynaklandığını ve elektrik voltaj dalgalanmalarından meydana geldiğini öğrendim. Aküm çok eskiydi. Xenon far arızasıyla birleşince de sanırım böyle bir sorun oluştu.
-Aldığım arkadaş motosiklet tamircisi ve sanayi esnafınolduğundan mütevellit sanırım aracın iç temizliği ve bakımlar çok iyi takip edilmemişti. Mesela hava filtresi filtre kutusunun yarı boyundaydı ve o boşluk acayip bir uğultu oluşturuyordu. Ne filtresi takmışlar anlamadım.
-12 yıllık ve orjinal ebatından %3 küçük(255 65 17 yerine 255 60 17) hankook marka kar lastikleri
-Amblemi sökülmüş ön panjur
Bunlar aklıma gelenler.
 

Genel olarak Nissan Navara ile ortak parçaları olduğundan motor parçaları ve yan sanayi parça bulma durumu oldukça yaygın.
Ancak bazı aksesuar parçalar ya bulunmuyor ya da sadece yetkili serviste olduğundan pahalı oluyor.
Örnek bagaj ve bagaj cam amoetisörlerinin dördünü 110 liraya aldım. Ancak kırık olan sol arka kapı kolu serviste var sadece ve 500 +kdv. Partsouq.com'dan 60 $ ödeyerek aldım.
Tek halojen far 350 TL ancak benim arızalı xenon farın tamiri 900 lira tuttu. Su almış ve far beyni yanmış. 2500 lira civarı tek fiyatı.
 




Akabinde doğru bakıma.
Bütün akışkan ve filtreler. Ön düzen. Fren balataları. Zrotlar. Sağ ön salıncak ve aks komplesi. Güzel bir ağır bakım oldu. Zincir ve kayışlar kontrol edildi değişmedi.
Haa şanzuman vardı değil mi? Maslak sanayide 500 liraya beyni tamir ettiler. Normalde 1500-2000 civarı tutıyomuş beyin tamiri. Benim şanzuman beyni xenon beyninden ucuza tamir oldu iyi mi...
 


Tabiki bitmedi.
Ne yaptık.
-Farları tamir ettik. Bu arada iç dış bütün aydınlatmalar beyaz led aydınlatmalarla değiştirildi.
-Androidli FORX Marka multimedya sistemi, park sensörü ve geri görüş kamerası takıldı.
-2018 model Nissan Navara 18" jantları (o jantlar ofset değerlerinden dolayı canımı sıktı ve biraz uğraştırdı, sanayide 6 mm. spacer yaptırıp takıldı. ) ve BF Goodrich KO2 265 65 18 lastikler takıldı.
- Plaka değiştirildi. Biraz torpil de yardımıyla güzel bir plaka alındı. 34 ZFR 54 (Sakarya ZaFeR'inin şerefine...)
 

Sağ ön teker fren balata muhafazasına dayandığı için janta spacer yapturdım. O tekerden aldığım ölçüyle 6 mm spacer yaptırdım tornacıda. Almışken arkaları da yaptırdım.
Bu aşamada ilginç bir şey oldu. Sağ ön tekerden aldığımız ölçüyle 3 tekeri yaptık. Ancak sol ön teker yine sıktı. Fakat farketmedik. Ve ilk harekette muhafaza jantın içinden 1 mm. kadar yonttu. Ve hala da dayanıyordu. Bu sefer fren muhafazasından 1-2 mm. kadar taşlama makinesiyle almak zorunda kaldık. Ancak sağ ve solun farklı olması bana garip geldi.
 




Bu arada incelemelerimi de paylaşmalıyım tabi.
Yaklaşık 5 metrelik bir hayvan. Tam bir hayvan.
2.5 dizel motor ilk hızlanmada nazlı olsa da ara hızlanmaları ve güç hissi tatmin edici.
174 beygir 403 nm. tork arkanıza tır bağlasanız çekecek hissi veriyor.
Hele Yuvacık buluşmasında battıktan sonraki BF Goodrich KO2 değişiminden sonra bir Kartepe deneyimim oldu ki... Hiç açılmamış ve tamamen karla kaplı Derbent çıkışındaki performansı efsaneydi.
Konfor 2007 foresterım seviyesinde. Esasen yol ve rüzgar sesi çok az ama motor bölümünde yalıtım az sanırım. Motor sesi çok geliyor. 2 buçuk litrelik canavarın sesisini duymamak mümkün değil.
7 koltuklu ve arka iki koltuk yatıkken devasa bir bagaj var. Açık olduğu durumlarda ise b sınıfı hb. araçlarınkine yakın bir bagaj hacmi sunuyor.
Arka koltuklar 1.70 i geçmeyen misafirler için günlük yolculuklarda idare edecek kadar diz mesafesi sunuyor.
Gelelim sarfiyata. Çatalcada doldurduğum depoyla İzmite kadar 100 km sabit hızla 7.5 litre ortalamayı gördüm. Yuvacık buluşmasındaki tırmanmalar, patinajlar, batmalar çıkmalar ve istanbula dönüş neticesinde tekrar depoyu doldurduğumda 52 kuruş ortalama yakaladım. Dönüş yolum trafik yoğundu ve biraz hızlı gittim. Ayrıca yukarıdaki debelenmeleri düşününce benim için yeterli ve tatminkar geldi.
 

Koltukların yatış ve kullanım şekilleri çeşit çeşit. O katlanıyo öbürü yatıyo beriki kalkıyo falan 40 çeşit kombinasyon. Bana gereksiz geldi.
Bunun dışında hafızalı koltuk ve aynalar, geri vitese duyarlı ayna yöblendirmeler, kontağa duyarlı kontağı kapatınca kendini geriye alan sürücü koltuğu, arka yolcu bölmesi bağımsız kliması falan gibi bazı ince ayrıntılar ve güzellikler mevcut.
 






Tekrar merhaba...
Son safhada size daha evvel anlattığım 6 mm.lik flanşlar vardı jantı takarken yaptırdığım. Bunlar ayak üstü zaruriyetten yapılmıştı. Devamında bunların kullanımında da sıkıntı yaşadım. Bu flanşlar poryaya sıkı geçmediği ve jantı tam merkezlemediği için 90 km/h hızdan sonra balans yapıyordu.
Ayrıca flanşların genişliğinden dolayı jant da poryaya tam oturmuyor ve yük saplamalara biniyordu.
Nihayet bu hafta 3 cm.kalınlığında alüminyum malzemeden kaliteli spacer yaptırdım ve taktırdım.
Azgnnz
YgVdd6
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,423
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst