Cümleten hayırlı haftalar.. 2008 grand vitara 2.0 otomatik araca sahibim yaklaşık 1 yıldır biniyorum. Bir kaç kez kum tecrübem olmuştu sadece fakat son 1 aydır kuma özellikle çok giriyorum. Aracımın kum performansından cok memnunum harika gerçekten. Arazı vitesini kullanmıyorum desem yeridir. Fakat bazen tepeciklere cıkmak istediğimde 4L lock moduna alıyorum aracı tepeye cıkıp hafif manevra yapınca kum da da olsa aracın kasıldığı hissediyorum bişey olur mu diye korkuyorum. 4H lock modunda kumda manevra yapsam bişey olur mu? Veya 4L lock modunda? Bu aracın 4x4 mekanik sistemi hakkında kesin bir bilgim yok. Kimi sitede edindiğim bilgiye göre orta %100 kilit, def ise Lsd kilit olduğunu öğrendim. Efendim bu doğrumudur, ön-arka def ikisi de mi Lsd? Orta %100 mü cidden? Yani sizlerin bu arac hakkında biligisi oldupunu düşünüyorum. Bir de bu LSD normal asfalt modundayken de devrede oluyor mu ? Aracım sürekli 4x4. Bunun dışında 4H lock- 4L lock modları var. 4L lock moduna alınca ESP neden devre dışı oluyor ? Kafanızı ağrıttım ama şimdiden teşekkür ederim hayırlı günler