Çerkezköy

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,309

AYDURAN

Zirve
Mesajlar
5,669
Tepkime Puanı
27
Yaş
49
Yer
İstanbul / Maltepe
1876 - 1877 Osmanlı - Rus savaşı sonrası Türbedere adıyla kurulmuştur. Sonradan buraya yerleştirilen halkının çoğunlukla Çerkez oluşundan dolayı Çerkezköy adı verilmiştir.

Merkez ilçenin kuzey doğusundadır. Kuzeyinden Saray, doğusundan İstanbul, güneyinden ve batısından Çorlu ilçesi ile çevrilidir. İl Merkezine uzaklığı 61 km.dir. Yüzölçümü 296 km2’dir. Son nüfus sayımına göre ilçenin köyleri ile birlikte nüfusu 81.979’dur. İlçeye 4 kasaba 5 köy bağlıdır.

İstanbul’a yakınlığı ve ulaşım imkanlarının zenginliği sebebiyle İstanbul sanayisi için yeni gelişme alanı olma niteliğini kazanmıştır. Kurulan organize sanayi bölgesi, Çerkezköy’ü önde gelen bir sanayi merkezi durumuna getirmiştir.

670px Tekirda tr
 

Etiketler


Ynt: Çerkezköy

İstanbul - Edirne otobanından gidiliyor, Çerkezköy sapağına sapılıyor ve Çerkezköy'e varılıyor. İstanbul'dan ulaşım oldukça kolay. Tüm bu yol normal koşullarda, kasmadan 1 saat sürüyor.
 

Ynt: Çerkezköy

Yok yok o kadarda soğuk değil. Ha eğer açık arazide iseniz elbette rüzgara maruz kalıp üşürsünüz. :smiley:

Trakya'nın tam orta yerindedir. Marmara'ya 40 dakika, Karadeniz'e 1 saat, Ege'ye ise 1,5 - 2 saat mesafededir. Bu sebeple hava durumunda Tekirdağ yada İstanbul için sağanak yağış var dediklerinde Çerkezköy'de bulutlu ama yağışsız bir havaya denk düşerseniz şaşırmayın.
 





Ynt: Çerkezköy

deniz o kadarda uzak değil cilingoz. kastro. dere ve denizi ile ender bir yerdir.mili parklara dahildir.biraz ötesi kıyı köy var oldukcada temiz ve yeşillidir.kastro biraz uzak sayılır.
 







Ynt: Çerkezköy

ayazı haric titretir. ötesi idare eder ve iyidir sakin yerler kafa dengi halkı vs.
 


Ynt: Çerkezköy

selam ahali gelirsem yada kısmat işolursa oradaki arkadaşlara mutlaka haber verip durumu değerlendiririm ..
 



Ynt: Çerkezköy

bende çerkezköyde yaşıyorum, gezenbilir üyeleri olarak bir toplantı yaparak tanışmış ve gelecek organizasyonlara kapı aralamış oluruz arzu eden olursa çerkezköy, kapaklı , saray ve civarlarındaki üyelere duyurulur
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,779
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst