Gezen Ev Iveco M23

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BindikBiElamete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,718

BindikBiElamete

Ana Kamp
Mesajlar
41
Tepkime Puanı
34
Öncelikle herkese merhabalar. Aranıza yeni katıldım, inşallah yardımlarınız ve desteklerinizle bir yandan hayalimi gerçekleştirirken diğer yandan aynı araçla aynı hayali kuran arkadaşlara bir kaynak olması açısından topladığım tüm bilgileri burada paylaşacağım. Bazı soracağım konularda elbette ki fikir ayrılıkları olacaktır fakat sizden tek ricam lütfen kimse kimsenin gönlünü kırmasın. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim.

Yapacağım karavan eşim ve benim için tam zamanlı yaşam alanı olacağından ve yüksük miktarda bütçemizin de olmayışından araç tercihimizi hem büyüklük hem fiyat uygunluğu açısından Iveco m23 olarak belirledik. Umarım pişman olmayız. :smiley:

Doğruluğundan emin değilim fakat internet ortamında bulduğum iveco m23 iç ölçü bilgisi aşağıda yer almaktadır.

M23  LLER
 

Etiketler

Karavanda tam zamanlı yaşamdan kastınız sürekli bir yerleri gezerek mi yoksa bir yerlere demirleyip orada haftalarca/aylarca kalmak mı?
Çok gezmeyi planlıyorsanız ;malum yüksek mazot fiyatlar yüzünden daha az yakıt sarfiyatı olan araçlara yönelmeniz daha uygun olabilir.

Umarım gönlünüze uygun bir karavana sahip olursunuz.
 


Karavanda tam zamanlı yaşamdan kastınız sürekli bir yerleri gezerek mi yoksa bir yerlere demirleyip orada haftalarca/aylarca kalmak mı?
Çok gezmeyi planlıyorsanız ;malum yüksek mazot fiyatlar yüzünden daha az yakıt sarfiyatı olan araçlara yönelmeniz daha uygun olabilir.

Umarım gönlünüze uygun bir karavana sahip olursunuz.
Belki sadece hafta sonları 100 kilometrelik bir uzaklığa gideriz diye düşünüyoruz. Neticede eşim de bende çalışıyoruz. Onun haricinde hep sabit kalacak. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. :smiley:
 



Herkese tekrar merhabalar, aracımızı aldık. Dün koltuk sökümüne başladım. Bazı vidalar somunla beraber döndüğü için biraz uğraştıracak gibi gözüküyor. En kısa zamanda fotoğraf çekip yükleyeceğim. Bu arada ilerisi için ufak tefek araştırmalara başladım, ve akü seçimi konusunda görüşlerinizi almak isterim. Sizce akü tercihi ne olmalı sebepleri nelerdir ? (Not: Araçta buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın vb. olacak.)
 

Hafta sonu söküm işlemlerine başladım önce koltuklar sonra tavan ve yan kaplamalar sökülecek.
Çıkan koltukları nasıl değerlendirebileceğim konusunda fikirlerinize açığım.


WhatsApp Image 2022 10 31 at 153625 1




WhatsApp Image 2022 10 31 at 153625
 








Koltukların sökümü sırasında herhangi bir sorun çıktı mı?
Yılların verdiği paslanmayla vd40 kullanarak başa çıkmaya çalıştım. Koltuklar civata ile tutturulmuş araç altında şase demirlerine somun kaynatılmış. Bazı somunların kaynakları kırılmış civata ile beraber dönüyordu. En büyük sıkıntıyı onlarda yaşadım. Somunla beraber dönen civataları yukarıya doğru çektirerek zorla da olsa biraz açıp demir testeresiyle kestim. Onun haricinde sadece 2 günde temizledim.
 


Arkadaşlar ve abilerim uzun bir aradan sonra hepinize tekrar merhaba. Havaların bir sıcak bir soğuk olmasından ufak bir hastalık durumu geçirdiğimden işler biraz aksadı ama çok şükür sağlığıma geri kavuştum ve işlemlere devam etmeye başladım. Öncelikle bu söyleyeceğim M23'ten karavan yapmayı düşünenler için çok önemli Otobüs ve minibüslerde tavanda köşede boydan boya uzanan üzerinde havalandırma, ışık hoparlör olan kolonları bilirsiniz. Bu havalandırma kolonları M23'lerde kaynak ile tutturulmuş ve otobüsün belki de en sağlam noktaları diyebilirim. Eğer M23 ile bir karavan yapmayı planlıyorsanız bunların yaptığım denemelerde en basit söküm yöntemi ön tarafları için bir murç alıp kaynağın iki tarafından girin, kolonu kastırın ve kendinize canavar ile kesim yapabileceğiniz kadar alan oluşturun zira bu arkadaşlar kırılmıyor bilginize. Arka kısımda yer alan kaynaklara ise murç ile kolay kolay girmek mümkün değil. Bunun için eski bir tornavida ile yol açıp sonra murç ile kaynağı zayıflatmanız gerekli. Her ne kadar kaynağı zayıflatsanız bile canavarla o araya girmeniz mümkün olmayacağından söküm için farklı bir yöntem gerekiyor. Ben burada vücut ağırlığımı kullanarak kolonu bir aşağı bir yukarı oynatıp hali hazırda murç ile zayıflatılmış kaynakları kırdım. Fotoğraf çekmek için gece karanlığı oluştuğundan fotoğrafları sonradan yükleyeceğim. Ama şunu söylemezsem olmaz o havalandırmaları sökmek yerine 10 tane otobüs koltuğu sökmeye razıyım o derece zorlandım.
 



Kolay gelsin. Yerleşimle ilgili bir önerim var:

Ben olsam, yatağı biraz dar tutmak pahasına, iki taraftan da kalkılabilecek şekilde yerleştirirdim. Zira bu şekilde yataklardan gece tuvalete kalkmak gerektiğinde, arkada yatan kişinin diğerinin üzerinden atlamak dışında bir seçeneği olmuyor. Bu da iki kişinin birden uyanması ve tuvalet dönüşünde yeniden akrobatik işlemlere neden oluyor. Oysa herkes kendi tarafından kalkıp yatabilse, bu kadar sorun olmaz.

Gördüğüm kadarıyla iç ölçü 200cm. kadar. 140cm. yatak ve iki tarafta 30'ar cm. boşluk mümkün. Hatta 120cm. yatak, 40'ar cm. boşluk da yapılabilir.

Sanırım 140cm. idealdir.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,420
Mesajlar
1,517,729
Kayıtlı Üye Sayımız
172,067
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst