Hangi Kayak çeşidini tavsiye edersiniz.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gokhanaltintas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,210

gokhanaltintas

Ana Kamp
Mesajlar
21
Tepkime Puanı
0
İyi geceler dilerim,Bu benim forumdaki ilk yazım tüm arkadaşlara selam ederim bazı sorularım olacaktı, umarım cevap bulabilirim. Kayak konusu ile ciddi bir biçimde ilgilenmek istiyorum geçmişte denizle ilgili çok deneyimim olsada kayak konusunda ancak yabancı sitelerden son bir iki haftadır okuduklarım kadarı ile bilgi sahibiyim. İyi derecede yüzme ve serbest dalış tecrübem olmasına rağmen denizle şaka olmayacağını iyi bilirim ve tedbirsiz can yeleksiz açık denizde hiç bir etkinllikte bulunmam bu bilgiler ışıgında bazı sorularım olacak. Açık denizde kullanabileceğim kayaklar konusunda bana ne tür kayak tavsiye edersiniz. Benim şu anda yazlık vb bir yerim olmadığı için şişme (inflatable) kayakların açık denizde kullanılabilen modelleri ile ilgileniyorum. Ancak rüzgarda sürüklenme miktarları konusunda bilgi sahibi değilim, aldığım kayağı arabamla denize ijndirip sonra söndürüp katlaabileceğim bir şey arıyorum. Pek çok kayak modeli gördüm hatta kimisinde yelken opsiyonlarıda vardı. Sevylor SVX 500DS gibi bir şey benim için uygun olabilirmi. Bunları nerelerden temin edebilirim veya yurt dışından uygun fiyatlı getirme imkanım olabilirmi veya türkiyedekiş firmalardan bizim için istediğimiz modeli getirme durumları olabiliryormu, tabi fiyatı ikiye katlamadan makul birr kar la.. Sormak istediğim bir başka konu herhangi bir belge gerekiyor mu? Bazı arkadaşlar galiba yunann adalarına seyahat etmiş, yanımızda pasaportumuz olması kaydı ile adalara gitmemizde bir sorun yaşıyormuyuz bu konuda bir deneyimi olan var mı?
Herkeze çok çok selamlar saygılar.
 

Etiketler
Ynt: Hangi Kayak çeşidini tavsiye edersiniz.

Merhaba Gökhan

Deniz kayağı tipleriyle ilgili kişisel web sayfamda bir yazı yazmıştım, dilersen oradan takip edip bir fikir edinebilirsin.
http://www.volkankaya.com.tr/kayak-tipleri

Şişme kayağa gelecek olursak, bu tip kayakları sadece sakin sularda öneririm, açık denizde pek önermem.
Sebebini de sen zaten çözmüşsün, rüzgarda çok sürükleniyor. Buna ek olarak rijit bir yapısı olmadığı için tüm yüzeyi suya sürtünüyo ve bu da çok direnç oluşturuyor. Üyesi olduğum kulüpte bir arkadaşımızın şişme kayağı vardı, bu kayakla Seddülbahir'den Bozcaada'ya da geçti. Ama bu onu hem çok yordu, hem de diğer ekibi yavaşlattı.
Bu işe başlamak için deneyebilirsin, sonuçta çok daha dengeli aletlerdir şişme kayaklar.
Ama amacın direk açık denizse benim ilk tercihim şişme kayak olmazdı.

Benim elimde Klepper kopyası katlanır kayak var ve bu kayağı çok seviyorum. Bu kayakla yakın zamanda parça parça uzun geziler yapmayı planlıyorum. Türkiye'de ne yazıkki Klepper marka satılmıyor, tanıdık varsa Almanya'dan falan bulabilirsin ikinci el.

Sevylor çok dengeli bir kayaktır, diğer kayaklara bindiğinde bu denge konusunda ne demek istediğimi çok iyi anlayabilirsin. Fakat bu kayağı açık denizde ve rüzgar olma ihtimali olan yerde kullanmak biraz sıkıntılı olabilir.

Bu arada hangi ilde yaşıyorsun, eğer İstanbul'daysan West Marine'de görebilirsin. Eğer İzmir ya da yakınlarındaysan Kano Diyarı neredeyse her hafta sonu "deneme günleri" gibi etkinlikler düzenliyor, farklı modeller deneyebilirsin.

Denizde kayak kullanmak için bir belge gerekmiyor, ama eğer imkanın varsa Bodeka'nın düzenlediği eğitimlere katılmanı öneririm.
Yunan adaları konusu inanki benim de çok merak ettiğim bir konu. Eğer geçerli bir Schengen vizesi olan pasaportun varsa Yunan adalarına gidebiliyor olman lazım, fakat emin değilim. Şunu unutma ki, "ben kendi kayağımla geldim" demek ile "yüzerek geldim, şambriyelle geldim" demek arasında, kağıt üstünde hiçbir farkı yok. Örneğin sahil güvenlik senin yaptığın işi güvensiz bulup seni çevirebilir (mi acaba?)
 

Ynt: Hangi Kayak çeşidini tavsiye edersiniz.

Volkan Bey Merhaba,
Öncelikle mesajıma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Siteniiz önceden görmüştüm ama bu gün itibarı ile daha yakından inceledim oldukça kıymetli bilgiler var benim açımdan. İlk mesajımı yazdığım dan bu yana bazı gelişmeler oldu. Nihai kayağım olarak düşünmediğim ama eşiminde iyi yüzme bilmediğini hesaba katarak Sevylor KCC 335 şişme kayak aldım. Ve sadece bir kere İzmir incir altında suya indirebildim ama yaza doğru veya yazın daha sık etkinlikte bulunacağım. Şişme kayaklarla ilgili dediklerinize tamamen katılmakla birlikte bazı düşüncelerimide ve kısa deneyimimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle kayak tahminimden daha sağlam çıktı dışında oldukça dayanıklı bir branda nevi malzeme şişme tüpler sarıyor ve tabanı da oldukça güzel şişiyor ve nispeten se3rt bir zemin oluşturuyor. Kayağın tabanı ise daha kalın bir esenek plastik malzeme ile kaplı forum ve web den yaptığım taramalarda tek taraflı kureklerle beraber raftindede kullanıldığını gördüm. Kayağı ilk indirdiğimde suda dalga yüksekliği çok olmamasına rağmen oldukça kuvvetli bir rüzgar vardı. Eşimle benim bedenlerimiz nerede ise birer yelken görevi gördü ve kıyıdan esen rüzgar neticesinde açığa hızlıca gittik ama dönüşümüzde çok güç harcamamıza sebep oldu özellikle iyi yüzme bilmeyen eşim bir miktar panik yaptı ama iki kişi bir süre sonra uygun ritmle kürek çekince kıyıya hızlıca ulaştık ama dediğim gibi çok güç harcattı. Bundan başka gerek rüzgarın kuvvetli oluşu gereksede etek olmayışı ve açık tip kano oluşu sebebi ile üstüm başım sırılsıklam oldu. Özellikle küreklerden damlaya sular belli bir zaman sonra insanı iyice ıslatıyor. Eski doğa yürüyüşlerinden ve karlı ortamlardan kayan deneyimlerle evden her uzaklaşmamda yanımda mutlaka bulundurduğum kuru elbiselerim benim için kurtarıcı oldu. Zaten yanımda 60 lt lik birde drybag vardı. Ama ilk sefer kayağı tanımak için bir deneme olcağından ve çok uzun gezmeye vaktim olmadığından ıslak elbisemide giymemiştim, aslında bu kötü şartlardaki deneyim benim için çok faydalı oldu. Eksikleriin bir kısmınıda olsa görmem faydası oldu, yapmayı planladığım bazı şeyler vardı, onlarıda tekrar revize etmeye karar verdim.

Yapacağım bazı şeylerden biraz bahsetmek istiyorum. Yapmayı düşündüğüm bazı eklenti ve üretimlerin benzerlerini yurt dışında DIY sitelerinde ve amatör tasarımlarda aradım. Bazı şeyleri başarmak konusunda çok faydalı bilgiler edindim kendime uyarlayıp uygulayacağım.

Deniz kayağıma mutlaka yelken takacağım, yelken konusunda bir deneyimim olmamasına rağmen bir yelken tasarladım üretim ve kullanım aşamaları geçtikten sonra deneyim ve resimlerimi paylaşacağım. İlk önceleri Kaanapali lerde kulllanılan V tipi yelken düşünüyorken tavsiye rüzgardan daha iyi faydalanma açısından üçgen veya yarasa tipi yelken yapmaya karar verdim, şimdilik tek eksiğim kumaş kısmı kaldı, vaktim oluncada onu seçip dikim işlemlerini bitireceğim.

Solid kayaklar çoğunlukla kapalı olduğu için insan etek kullanmasa dahi az ıslanıyor bu sebeple kanonun üstünü kapatacak bir örtü düşünüyorum tasarladım ama üretimi ne zamn olur bilemiyorum.

Mutlaka 1.5 kg lılardan dahi olsa çapa alacağım.

Mutlaka bir adet en az 25 lt lik usturmaç ve 25 mt kadar ip alacağım. Özellikle denize düşme durumlarında kayak rüzgar etkisi ile yüzme hızından bile hızlı olarak kaçabilir bu sepeple usturmaç istiyorum.

Pusula ve E30 gibi bir garmin gps de edineceğim inşallah.

Tabi bütün bu techizatı kendim tek ve uzun mesafe yol alacağım zamanlar kullanmayı planlıyorum. Tek başıma 100 kg dan ağır olan benimde kayakda iyi konumlanmamam durumunda kano bir miktar esniyor. İçine su birikmesi durumunda ağırlık artıyor hatta içine su birikmese dahi tüpleri saran branda kısmının ıslanması durumunda kanonun toplam ağırlığı 10 kg daha kadar artabiliyor.

Yoğun iş tempomdan vakit buldukça kısım kısım bazı şeyleri imal edilyorum şimdilik.

Ege kıyılarında uzun mesafe seyehat etmeyi planlıyordum bir arkadaşımla beraber ancak kilo durumları ve taşıma kapasitesini hesap edince iki kişi eşyalarla birlikte olmayacağını anladım sanırım böyle bir seyehate yanlız çıkacağım.

Volkan bey hazırlamış olduğunuz site için tekrar teşekkür ederim.

Selamlar.
Gökhan Altıntaş
CBÜ Manisa

::smiley:
 

Ynt: Hangi Kayak çeşidini tavsiye edersiniz.

Cesaretinizi ve girişiminizi tebrik ederim.
Şişme kayak sizin planladığınız uzun mesafeler için çok uygun olmasa da bu işe başlamak için güzel bir alternatif olmuş.
En azından depolamak, taşımak vs gibi avantajı var.
Şişme kayakların yelken performansı gerçekten çok düşük oluyor. Yani markoni (üçgen) ya da yarasa tipi yelkenle "apaz seyir" pek gidilmiyor, hele ki "orsa seyir" çok zor. Bu yüzden ancak ön tarafa takılabilecen "V" tipli "pupa yelkeni öneririm. Diğerlerinden pek randıman alamazsınız, çok büyük beklenti içine girmeyin. Ama yine de mutlaka deneyin.

Elinizdeki kayakla birlikte İzmir'deki kanodiyarı'nın organize ettiği etkinliklere katılabilirsiniz. Bu firma, kano/kayak kültürünü geliştirmeye çalışıyor. Bu amaçla hem deneme amaçlı etkinlikler düzenliyor, hem kano/kayak kiralıyor. Ayrıca İzmir'de bu işle uğraşan kişilerle yine bu firma aracılığıyla bir araya gelin mutlaka. Bir araya gelip bir sinerji oluşturmak çok önemli. Ayrıca bu firmanın elindeki tekli, çiftli, sit-on top ya da sit-in kayakları tek tek deneyebilirsiniz. Sizinkine göre nasıl farkları var göreilirsiniz. Bence çok önemli bir fırsat, Türkiye'de başka hçibir firma bunu sağlamıyor. Ayrıca kano/kayak kiralayabilirsiniz.

Bazı güvenlik kurallarını ihmal etmeyin, can yeleği mutlaka takın. İyi yüzme biliyor olmak falan önemli değil, mutlaka takın.
İzmir'de Martek diye bir firma var ve 40 TL'ye bu iş için uygun can yeleği üretiyorlar, yerleri galiba Kemalpaşada.

İyi geziler
sevgiler
 

Ynt: Hangi Kayak çeşidini tavsiye edersiniz.

Merhabalar,
Cevabınız için teşekkür ederim, aslında bu tarz yolculuklara tek çıkmak istemiyorum ama yanıma alacağım kişi ile beraber kilomuz kanonun kapasitesini aşıyor. Yelken konusuna gelince ben yarasa tipi yelken düşünüyorum aşağıdaki linkte üçgeni var http://www.youtube.com/watch?v=jN6TOLSmP2g&feature=results_main&playnext=1&list=PLEDEF914C8403C2BF görüldüğü gibi gayet hızlı gidiyorlar ama dediğiniz gibi rüzgarı yandan alırsak kullanamayabilirmiyiz diye merak da ediyorum, dümen de takacağım için sanki kullanaiblirim diye düşünüyorum ama tabi denemeden bilinmez. Denizle şaka olmadığını çok güçük yaştan beri biliyorum bu sebeple can yeleğim yağmur ve su vb olaylar için ıslanmamk için birincil tedbirlerimi alıyorum. Bir de belli bi,r sürede geze geze güneye gitmek veya kuzeye gitmek için gerekli rüzgar durumlarını araştırdım, araç navigasyonumu oziexplorer ile deniz navigasyonuna çevirip haritaları yukledım, kuru cantam vs var, ama tabi belki ilk denemede her şey çuvallanır projemden yeni kano alana kadar vazgeçebilirim. O sebeple yeni kano denemek istemiyorum :smiley:. Yoksa solid kanoları seviyorum sadece taşıma derdi ve yer sorunu sebebi ile uzak duruyorum. Türkiye de hiç duymadım ama kuzey ülkelerinde ve güney yarımkurede özellikle kamp olayı ile birlikte deniz kayağı çok yaygın çok imrenilesi görüntüler var nette, bizde gördüğüm kadarı ile günü birlik ve kıyı kıyı gezintiler var şimdilik inşallah bu durum değişir.
Selamlar Saygılar.
 



Ynt: Hangi Kayak çeşidini tavsiye edersiniz.

Merhaba;Kanoları araç üzerinde taşımak için yeni bir ürün getirdik Türkiye'ye. Avrupa'da oldukça yaygın olarak kullanılan, pratik ve ekonomik bir ürün olması nedeniyle reklam olarak algılamazsanız, sizleri bilgilendirmek istedim. Aşağıya resimleri ve web adresini ekliyorum, bilginize.

http://www.gezmuz.com


handirack-ana-tasiyici-sistem.jpg
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,945
Kayıtlı Üye Sayımız
172,090
Kaydolan Son Üyemiz
senarif1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst