İzmir - İnkaya Mağarası?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sinan-izmir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,678
Ynt: İzmir - İnkaya Mağarası?

Öncelikl Herkese Merhaba Ben Yeni Bir Üyeyim Şuan İzmirde Okuyorum Ve İnkaya Mağrasına Çok Gitmek İstiyorum Fakat Malzeme Falan Gerekiyor mu Bilmiyorum ve Rehberlik Edebilecek Varsa Çok Memmun Olurum İlk Mağraya Girişim Olucakta :D
 

Etiketler
Ynt: İzmir - İnkaya Mağarası?

Selamlar;
Ben de girmedim bu mağaraya ama bulduğum bilgilere göre; mağaranın doğuya bakan dar girişinden hemen sonra geniş bir salona ulaşılır. Oluşum açısından çok zengin olmayan mağara, yakın zamanda hayvan barınağı olarak kullanılmıştır. Mağara, ana salonun etrafındaki oda ve kollardan oluşmaktadır. Kretase yaşlı kireçtaşları içinde, birbirini kesen birkaç kırık boyunca gelişmiştir.
Araştırma; 1993 yılında H. Erkanal tarafından bulunmuştur. Ağustos 1994 tarihinde MAD tarafından araştırılıp, haritalanmıştır.
Bendeki bilgilere göre; uzunluk 188 metre, derinlik 34 metredir.
Orkun bey merhabalar. İnkaya mağarası araştırma konum. Şuan izmirde oturuyorum fakat inkaya mağarasına direkt giden bir yol bulunamıyor yardımcı olursanız bu konuda sevinirim😊🙏
 

Ynt: İzmir-İnkaya Mağarası ?

Merhaba Sinan burası daha önce gördüğüm bir mağara değil.
İnternetten araştırdığım kadarıyla ;


İzmir merkez ilçeye bağlı Yelki köyü batısındaki Kocadağın doğu yamacında yer alan İnkaya mağarasına, Yelki Köyü’nden mağaranın yakınına kadar arazi taşıtı veya traktörle gidilebilir. Sonra dik ve makilik bir yamaçtan 20 dakika yürünerek mağaraya ulaşılabilir.
Özellikleri: Toplam uzunluğu 222 m. olan mağaranın girişe göre en derin noktası -30 m dir. Genellikle yatay, kısmen de dikey tipinde kuru bir mağaradır. Ekim ayında mağara ısısı salonda 18ºC, son kısımda 22ºC’dir.
Mağara içinden çıkan çanak ve çömleklerden tarihi dönemlerde yerleşme amacıyla kullanıldığı anlaşılmaktadır.
Jeoloji-Jeomorfoloji: Kretase yaşlı kireçtaşları içinde, birbirlerine kesen birkaç kırık boyunca gelişmiştir. Mağara dik bir inişten sonra, geniş bir salon halinde genişlemektedir. Salonun genişliği 20-20 m., tavan yüksekliği ortalama 5 m. civarındadır.Taban toprak ve molonlarla örtülüdür.Salon kenarındaki geçitlerle küçük süslü odacıklara geçilir. Salon güneye doğru tabanı eğimli bir galeriden devam eder.Galerinin sonunda 7 m. derinliğinde bir kuyudan mağaranın son ve en alt bölümüne inilir.
Detaylı bilgilendirmeniz için teşekkürler, Ekim ayında olmasına rağmen hava sıcaklığı epey yüksek oluyormuş. İzmir hava durumu genelinde baktığımızda bu normal gibi ama yinede ekim ayında bu kadar yüksek bir sıcaklık olmasına biraz şaşırdım açıkcası.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst