K2 Yetki Belgesi ve Psikoteknik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bartek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,243

bartek

Zirve
Şirkete ait minibüs , kamyonet kullananlar her iki belgeyi de alacak diyorlar. Parayla ehliyet kursları gitmeden veriyormuş diye duydum. Yeni bir para tuzağı gibi gözüküyor.

Etiketler
Ynt: K2 Yetki Belgesi ve Psikoteknik

şirkete ait olmayıp ta özel kullanımda olan kamyonet,minibüs konusunda bu konudaki durum nedir bilginiz var mı?

TİCARİ AMAÇLA KULLANMADIĞINIZ ARAÇLARIN ,İSTERSE TIR OLSUN BU BELGEYE İHTİYAÇ OLMADIĞINI BİLİYORUM.BU BELGEYİ ALMAK İSTEYENLERİNDE YIL SONUNA KADAR SINAVSIZ ALABİLME İMKANIDA VAR DİYE BİLİYORUM.

Benim bilgilerim şu şekilde;
K2 belgesi araç için alınıyor. Psikoteknik Belgesi ise K2 belgeye sahip araçları kullanmak için gerekiyor .

1.01.2009 tarihinden itibaren yapılacak denetimlerde yük ve yolcu taşımaya mahsus araçları kullanan sürücülerden SRC ve Psikoteknik Sağlık Raporları istenecektir.

• Denetimlerde SRC belgesi olmayan sürücülere 200 YTL., sürücünün işverenine 500 YTL. para cezası kesilecektir. Bir yılda 3 kez aynı nedenle para cezası verilen işyerine 15.000 YTL. (3 defada kesilen para cezasının 10 katı) idari para cezası verilecek olup, sürücüler 1 yıl meslekten men edilecektir

K2 BELGESİNE İHTİYACI OLMAYANLAR

21 Şubat 2008 Tarih, 26794 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile bu kez % 94 indirimli olarak belge alma süresi 31 Temmuz 2009 tarihine kadar ertelenmiş bulunmaktadır.

"Aşağıdaki taşıtlarla yapılan taşımalar bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır.

a) Özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.

b) Genel ve katma bütçeli dairelerle, il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler ve kamu iktisadi teşebbüslerine ait taşıtlarla yapılan ticari olmayan taşımalar.

c) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait motorlu taşıt ve bunların römorkları ile yapılan taşımalar.

ç) Lastik tekerlekli traktörlerle çekilen römorklarla yapılan taşımalar.

d) Gerçek kişiler adına hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş kamyonet cinsi taşıtlarla yapılan ve hem taşımanın hem de taşınan eşyanın ticari olmadığı taşımalar."

d şıkkı sanırım ruhsatı özel şahsa ait ise kamyonet yazsa da K2 almayacak. (Yalnız ticari mal taşımayacak

Bu durumda şirketin sahip olduğu karavanlarda sanırım K2 belgesi almayacak, çünkü yük taşımayacak.
.
Burada tam açıklanmayan bilgi var. O da indirimler
.
Ücret indirimi ve diğer muafiyetlerden yararlanılabilmesi için:
-25.02.2004 tarihinden önce esas iştigal konusu ile ilgili olarak vergi mükellefi olduğunu belgeleyen vergi dairelerinden alınmış yazı,
-Yetki belgesi talep edenin, 25.02.2004 tarihinden önce adına trafikte kayıt ve tescil edilmiş taşıt/taşıtların Motorlu Araç Trafik ve Tescil Belgesi örnekleri,

Internette bir yerde şu bilgiye rastladım:
5 Şubat 2004 tarihinden önce taşıt sahibi olanların yanı sıra 25 Şubat 2004 ile 25 Şubat 2006 tarihleri arasında taşıt alanlar da K belgelerinden herhangi birini almak istemeleri durumunda, sağlanan ücret indirimi ve diğer tüm kolaylıklardan yararlanabileceklerdir.

(K2 için) Ticari amaçla olmamak ve sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili olmak kaydıyla; eşya taşımalarında kullanılan ve toplam yüklü ağırlığı 3,5 tonu geçmeyen taşıtlarla yapılan eşya taşımaları için 31.07.2009 tarihine kadar yetki belgesi alma şartı aranmaz. Bu durumda olanlar için sözkonusu tarihe kadar yetki belgesi ücretinde % 94 oranında indirim uygulanır. Buna göre indirimli K2 yetki belgesi ücreti 347 YTL., taşıt kartı ücreti 57 YTL.’dir. 31.07.2009 tarihinden sonra K2 yetki belgesinin ücreti 5.778 YTL. olarak tahsil edilecektir.

İndirimden faydalanmayan, yani şirket kuruluşu 25.02.2004 den yeni olan firmalar 5.778 YTL ödeyecek.

Cezalar çok olduğu için çorba parası yerini reina parası olarak değiştirecek gibi.

"Bu durumda şirketin sahip olduğu karavanlarda sanırım K2 belgesi almayacak, çünkü yük taşımayacak"

Bence de umarım öyledir. Zira ben de bu guruba giriyorum.

Sayın fsirin,

Diğer forumda bu konuda Hayati Beyin bir notu var.

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,931
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR