Karavan Turizmi İçin Karavan Parklar Projesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan msafacan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,840

msafacan

Safa Can
Mesajlar
94
Tepkime Puanı
129
Yaş
37
Yer
Bursa
Web
instagram.com


- Karavan turizmi dünyada çok yaygın olmasına rağmen ülkemizde hali hazırda istenildiği düzeyde karşılık görmediğini söyleyen MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi Başkanı Muhammet Ali Özeken, projeyi şöyle özetledi: “Covid-19 etkisi ile daralan turizm sektörüne, alternatif pazarlar üretebilmek için oluşturduğumuz Karavan Park Projesiyle, çeşitli illerde farklı güzergahlarla sağlıklı ve doğaya uyumlu karavan turizmini yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Paydaşlarımızla, üyelerimizle, şubelerimizle, Karavan Park Projesinin ülke turizmine katkı sağlayacağını, yapacağı iş birliktelikleri ile döviz kazandırıcı faaliyetlere katkıda bulunacağını düşünmekteyiz.” -


Son alınan tedbirler gösteriyor ki aşı haberleri gelse bile en az bir iki yıl covid-19 ile yaşamaya alışmalıyız. Bu nedenle güzel bir haber. İnşallah hayata geçirilebilir.
 

Etiketler

Vergi mevzuatı düzelmeden ölü doğar o proje

Karavan park ve karavan sayısı bir birini destekleyen iki unsur. 1970 li yılların sonundan beri karavanla yollardayım. En sık gezdiğim ülkeler Fransa, Italya ve Almanya’da konuyu yakından yaşıyorum. Karavan park çoğaldıkca karavan üretimi artıyor, veya tersi, karavan çoğaldıkça karavan park çoğalıyor. Bu yıl koronanın da etkisiyle karavan üretimi çok yüksek. Sadece geçtiğimiz Eylül ayında 5000 motokaravan, 2500 çekme karavan Almanya’da trafiğe katıldı. Şimdi karavan parkları çoğaltmak için üretici firmalardan oluşan federasyon (Caravaning Industrie Verband e.V.) karavan parkları çoğaltmak için çalışıyor.

Sizin de değindiğiniz gibi % 220 ÖTV ile karavan sektörünü geliştirmek mümkün değil. Yeni motokaravanın orta gelirli insanlar tarafından ödenebilir olması lazım. Bu vergi kalkarsa, karavan üretim sayıları artacak ve KDV geliri artacak, on binlerce insana istihdam yaratılacak. Sonuçta hazine bu işten karlı çıkacak.

Şu anda Alman karavanforumda Türkiye’ye gelmek için koronanın bitmesini bekleyenler çok ama, karavancılık Türkiye’de alt yapısıyla beraber gelişmezse bu devamlı olmaz.
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst