Karavana Ne Kadar Para Verebilirim ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Doğrucu Davut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,294
@bartek yogun taleplerimiz sonrası TUV artık karavan fren testlerini yapmıyor. Yakında kaybettigimiz Arkın Kaplan 'nın bu konuda gayretleri unutulmaz
@Doğrucu Davut , @Akdeniz45 bu cografya insanının hizmet ve bedava ilişkisi artık yoldan çıkmış devletin yaptığı parkların ve piknik alanlarının , kentlerin durumu ortada. Aşağıda paylaştığım foto dün gece aynı zamanda karavan ile konakladığımız Ankara'da ki çok tartışılan Saray bölgesi içindeki kütüphanede her akşam yaşanan içler acısı bir durum. Çevremizdeki insanların geldiği durum ve umursamazlık utanç verici.

Biz ikametimizde park etme sorunumuz olsaydı bir karavan düşüncesine asla girmezdik. Bu matematiğin sonuçsuz olduğunu biliyorduk.
Yaptığımız yurtdışı / yurtiçi gezilerimizdeki tespitlerimiz ile yurtiçi kamp alanlarının gelişmiyecegini buralarda ki konaklamaların huzur
verici olmayacağını önceden tahmin ettik.
Yolculuk rotalarımızda aslında bize keyif verecek , hic sorun yaratmayacak sayısız konaklama yerleri var. Karavan işgal yerlerine ve mülteci kampı görünümlü lokasyonlara yaklaşmadan bu keyif sürdürülebilir.

( Her iki üç masa yanında büyük çöp kutuları oldugu halde tüm masaları bu şekilde bırakıp kalkıyor bu görüntüler nispeten temiz olanlar, koltuklara ayakkabıları ile basıyorlar. )
Görevliler artık bıkmış onlar öyleler diyerek kabullenmisler.

Avrupa’daki karavan parkların neden çoğunun çekme karavan almadığını videodan anlamak mümkün.

Almanya’da çekici araca bağlı olmayan çekme karavan bir yerde iki haftadan fazla kalamaz.

Türkiye’deki durumun bir kaç yıl devam edeceğini ama düzelmeye baṣlayacağını düṣünüyorum.

Videoda görülenler hakikaten ders çıkarılacak ṣeyler.

Yalnız önce devletin ve belediyelerin doğru çözümlere yönelmeleri lazım.

Videoda karavancıları savunan sanıyorum bir satıcıydı. Müṣterilerini savunur gibi bir durumu vardı. :sweatsmile:

Avrupa’da karavan parkların geliṣmesinde esnaf çok etkili oldu.
 


Kumluca'dan Finikeye kadar yaklaşık 15km (tahmini söylüyorum) plaj var, bu kıyı şeridinin önemli miktarı atıl, belediye burasının beş km.sini karavan ve kamp alanına ayırsa ve ona göre düzenlese, etraftaki ciddi bir karavan kirliliğini kapatır, cüzzi bir rakamla hizmet sunsa (su+wc+market) güzel miktarda belediyeye gelir olur.
Aynı şekilde bir sürü kıyı şeridimiz mevcut hemen aklıma gelen mesela Patara
 

.
Patara, aman sakın diyelim.
Tencere nasıl olursa olsun bu malzemeyle nasıl bir yemek pişeceği belli.
Tarih ve Caretta önemsenmeden, yazın sıcağına aldırılmadan sırf deniz için gidilecek. Halbuki değil Kumluca, okul tatillerinde püfür püfür esen Karadeniz sahilleri ne güne duruyor ? Tabii İstanbullular için güneye inmiş olmanın havası küçünmese de sırf yakıt parasıyla kaç günün geçirilebileceği atlanmamalı ?

Komşu Yunanistan’da bile çekme karavanların kamping dışı konaklaması kesin kez yasak. Ben bu güne kadar böyle bir tanesini bile görmedim. Google Map’te tesadüfen rastladığım da bir vatandaşımıza aitdi,

Tamam bırakın bu güne kadar karavancılığın yasa ve yönetmeliklerle yeterince düzenlenmemiş olduğunu, eğer devlet yakınanı az olacağından, en geç Corona’dan evvel “Çekme karavan ile kamu alanlarında kamp ve karayollarında da iki haftadan çok park yapılamaz” şeklinde karayolları yasasına bir iki satırlık bir ilave yapsaydı, kesin bu durumlar hiç olmazsa bu cins karavanlar açısından yaşanmazdı. Biliyorsunuz bu çeşit ileveler sıklıkla yapılmakta.
Tabii artık geç ve çözüm de ancak onlara şimdi yer bulunabilirse mümkün ?

Tüm Avrupa’da durum bu. Biz Türkiye olarak dünyaya zembille inmedik ki.
Fakat görünen o ki bazılarımız kültürüne apar topar inmekte..

Şimdi kulakları sağır edecek cevaplar alacağım kesin ama artık birinin de kral çıplak demesi gerekiyordu..
 
Son düzenleme:




.
Karavancılığın oturduğu ülkelerde farkın olduğu görülmekte ve kabul edilmekte. Yine de bazı İsviçre kantonları ve Avusturya eyaletlerinde kısıtlama bütün karavanları kapsamakta yahut bazı ülkelerde ve Yunanistan'da olduğu gibi motokaravanlar tolere edilmekte. Benim kamp yapma biçimim açısından sorun değil.
Fakat bizim için asıl soru birbirimizi suçlamak değil, şu andaki durumu analiz edip ona çözüm bulmak olmalı ?
Hepimiz aynı teknedeyiz.

...
Her ikisinde de raconuna uygun kamp yapanlar olduğundan genelleme yapmamak yerinde olurdu.
 
Son düzenleme:

.
Patara, aman sakın diyelim.
Tencere nasıl olursa olsun bu malzemeyle nasıl bir yemek pişeceği belli.
Tarih ve Caretta önemsenmeden, yazın sıcağına aldırılmadan sırf deniz için gidilecek. Halbuki değil Kumluca, okul


Patara eşen çayının denize döküldüğü yerden başlar harabelerin olduğu bölümde biter, harabelerin olduğu bölgeyi aklımdan geçirmedim, çayağzı bölümü bu iş için gayet makul bana göre.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,441
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst