tochnost
Avcılık, Atıcılık, Trekking, Off-Road
Ynt: Kartepe mi Uludağ mı?
kartepe kesinlikle
kartepe kesinlikle
chorozoglu' Alıntı:Kartepe'ye umarım cehaletini yenmiş , dünya görüşü olan, kar lastiğinin ne olduğunu bilen Jandarma personeli koyarlar.Hafta sonu yukarıya çıkışta tam bir kaos ortamı yaratmışlar.
Çıkan araçlara zorunlu zincir takılma emri vermişler.Aracımda 1.000 liranın üzerinde fiyata satın aldığım Michelin kar lastiği olmasına rağmen aracım durduruldu ve zincir takmam istendi.Konuyu askere değil, rütbelisine anlatmak istediğimi söylediğimde,homur homurdandı gitti geldi astsubayı.Aynı teraneler devam etti ve 30 dakika kayıpla in aşağıya zincir takmaya çalış et, sonra tırman devam et,bir baktım yanımdan vın vın zincirsiz jeepler,Subarular,Q7 ler geçiyor.Dedim acaba bu sadece ciplere mahsus bir durum mu??? diye.....
Sonra baktım ki benim zincirle 30 km hızla giderken yanımdan 1passat ve 1 golf geçince bunları sonunda bir Kuzuyayla mevkiinde yakaladım.Sordum yo ,kar lastiğimiz var.Aynısı bende de var....!! Adam dedi ki,o astsubay bizi tanıyor da ondan...Diğeri,bana bakmadı bile dedi.Tuttuğuna soruyor diye de ekledi.
Çok sinirlendim ve İzmit grup komutanlığını arayıp tüm şikayetlerimi ilettim.Karşı taraf ilgilendi ama çok da aman amana bir değeri yoktu bu konuştuklarımızn ve bana da sen kar tatili yapacan diye personel orada donuyor tadında bir konuşma gerçekleştirdik.
Açıkçası ülkemizde ne yazık ki halen kar lastiğinin ne olduğunu bilmemek ve hala kar botlarının üzerine çorap giydirmeye çalışan zihniyeti 2011 yılında anlamıyorum. Zincir bir daha çıkar et derken 3 e kadar uğraştım ve anladım ki ben gezenbilir'in sadece nettenokuyanbilir.com kısmını seviyormuşum.Yoksa böyle zincir çıkar tak et adamlara laf anlat kamp ateşi yakmaya çalış zor işlermişHepinizi tebrik ediyorum verdiğiniz emeklerden dolayı....
Geçen yıl Kartalkaya'da kaldık .Amacı kayak olanlar için gerçekten ideal .pistleri güzel ,bakımlı. Ayrıca ulaşılabilirlik ,konum ,tesis azlığı gibi sebeplerle günü birlik yada piknik vs için gelinmesine uygun bir yer değil.O zamanda kış sporları ile ilgilenenlere gün doğuyor .aozturk' Alıntı:Berk Bey,
Tespitleriniz doğrudur .Fakat seneler önce Uludağ da pek farklı değildi rekabet yoktu tesis azdı ve hiçbiri deyim yerindeyse burnundan kıl aldırmıyordu. Artan konaklama kapasitesi , eğlence imkanları ve farklı kalitedeki tesis oluşumu ile bugünkü seviyeye geldi ancak amacı sadece kayak yapmak olan insanları da kendinden uzaklaştırdı diye düşünüyorum.
Doğa seven ve sadece kayak yapmak isteyen tanıdığım birçok insan artık Uludağ' a gitmek istemiyor.
Uludağ da kayak yaparken pist ortasında önlerine el ele tutuşmuş gezi yapan insanların çıkmasını ve Kartepe de ise pist kenarında mangal yaparak et kokuları ve dumanlar arasında kayak yapmayı gerçekten bu işe gönül vermiş kimse istemeyecektir.
Beklentilere bağlı olarak değişmekle birlikte ne Kartepe ne Uludağ bu işin hakkını veren tek yer Kartalkaya'dır.
Selamlar