Survival Bıçağı Seçimim

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SAT Komando Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,916
Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

arkadaşlar en etkili bıçak benim görüşüme göre mke'nin üretmiş olduğu özel yapım bıçaklardır ayrıca bu bıçakların yanında yine bir çok amaçlı çakı verilmektedir bu setin fiyatı en ucuz 50 en pahalı 200 tl dir
 

Etiketler
Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Malmalak' Alıntı:
arkadaşlar en etkili bıçak benim görüşüme göre mke'nin üretmiş olduğu özel yapım bıçaklardır ayrıca bu bıçakların yanında yine bir çok amaçlı çakı verilmektedir bu setin fiyatı en ucuz 50 en pahalı 200 tl dir
mkenin sitesini inceledim fakat bahsettiğiniz bıçakları bulamadım.görebileceğimiz bir link veya görsel falan varsa makbule geçer.
Saygılar.
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

slm, bıçak konusunda kullanım amacı ve kişisel zevkler gözönüne alınarak tercih yapılır. Bir tek bıçakta tüm istediklerini elde etmen zor. her bıçağın avantaj ve dez avantajları olabilir. Mesela seçtiğiniz model kamp için uygun değil bence. Siyah renge boyanmış bıçaklar daha çok askeri amaçla (parlama, yansıma yapmaması için), oprasyon bıçağı olarak üretilmişlerdir. ama kamp kullanımında ağaç ve dalları kestikçe rengini atarak kötü bir görüntü oluştururular linkteki kabar videosunda bıçağın renginin değiştiğini görebilirsiniz. ve ayrıca sap ve gövde tam yekpare olmadığı için nasıl kırıldığını da görmüşsünüzdür. Bir bıçağı ne zaman kırılacak diye beklemek kötü bir duygu olsa gerek. Bence aradığınız bıçağı uzaklarda aramayın bora yı yakından bir inceleyin, almasanız da bıçaklar hakkında bir fikriniz oluşacaktır.
Selamlar, ahmet
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Yerli seçim yapılacaksa Bora ve Mogan gerçekten çok iyiler. 440c gayet yeterli ve iyi bir çeliktir.

Yabancı alınacaksa SOG marka önerebilirim. çoğu modelini atlaskamp (Türkiye temsilcisi aynı zamanda) temin edebilirsiniz.
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Viictorinox - Hunter aldım. 95 TL. çok ama çok memnunum. Sanırsınız ki kendi çapında bir nacak ! :smiley:)
 



Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

parası problem değilse extrem ratio marka italyan malı bıçakları öneririm şahane bıçaklar , her türlü zorluk testinden geçmiş bıçaklardır.
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Benim alternatif önerim:

http://www.crkt.com/Ultima-5in-Black-Blade-Veff-Combo-Edge
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

http://sogknives.com/store/TE-01.html

Lost dizisindeki john locke abimizin emaneti :smiley: orada ünlü olduğu için önermiyorum zaten benden başka pek dikkat eden olmamıştır izlerken diziyi :smiley:)))))

Dizideki bıçak 1.0 tigershark aus 6 çelik. Linkini verdiğim 2.0 tigershark aus 8. Birde çıkartılıp takılabilen muştavari bi aparatıda var.

eee birde http://www.youtube.com/watch?v=ut5KDoi3BEg adam 6 yıl boyunca sağdan sola vurmuş bıçağı.. sapa sağlam hala :smiley:

Yİnede büyük bıçak önermem. Bence rambodan kalma zihniyet bu :smiley: işin aslı rahat kullanabileceğiniz bi bıçaktır. O yüzden önerim Sog Seal Pup serisi.
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

siencepeople,

mesajınıza cevap yazamıyorum, site buna izin vermiyor. İnşallah buradan takip edersiniz ümidiyle;

Bora Bıçaklarının yeri, Akköprü-Ulus arasında bulunan Çevik Kuvvet binalarının hemen arka sokağı. www.borabicaklari.com dan adresi alıp google earth ile daha iyi fikir edinebilirsiniz.

Burası bıçakların yapıldığı imalathane aynı zamanda. Bir showroom da var.

Çok bıçak olmak ile beraber fiyatları 110-130 tl. arasıydı. İndirim yapmaya da hazırlardı.

Hoşçakalın.
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

bora marka bıçaklar yanılmıyorsam SERDAR KILIÇ'ın da programda bıçak sponsoru.duyduğum kadarıyla kullandığı bıçaklar bora imiş.cevap için teşekkürler.
 




Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

o kadar aradım taradım düşündüm ne alayım diye insan işin içinden çıkamıyor vallahi

eğer paranız ve imkanınız yoksa gerber sog victorinox vs. işinizi görecektir

paranız ve imkanınız varsa:

keskinlik için :cold steel

sağlamlık için:kabar

her ikisi için(ki bence dünyanın en iyi bıçakları) busse

bunun yanı sıra gerber lmf de afet gibi duruyor

yok arkadaş ben bunlara para yedirmem diyorsanız

alacan işine göre metal türünü matkabını eğeni yapacan paşalar gibi canın nasıl istiyorsa bıçağını
 



Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Yaşar bey'in verdiği link te bir çok el yapımı bıçak var ve gerçekten çok iyiler.

Ayrıca bulunabilirse ben Damascus çeliğin den bir bıçağı tavsiye ediyorum.

Haçlı seferlerin de ki sövalyelerin zırhını kesebilecek kadar sağlam ve keskin bir silaha ihtiyaç duyulmuş, bunun üzerine Türk, Arap ve Hint'li ustaların uzun çalışmaları sonucun da bulunmuş. Selçuklu ve Osmanlı döneminde kullanılan bu çelik haçlıların korkulu rüyası olmuş.

Detaylı bilgiyi buradan bulabilrisiniz.
www.kemalelitemiz.com/category/.../damascus-celik-isciligi

Malesef Osmanlının son dönemlerin de ustaların bir bir vefat etmesi üzerine sanat kaybolmuş.
Sanayi devrimi dönemin de Avrupalı ve Amerikalılar bu çelikten yapılan silahları labaratvarlar da da inceleyip tekrardan yapmaya başlamışlar.

Paslanmaz çelik ve karbon çeliğin tabakalar halinde bir birine kaynatılması ile yapılıyor.Sanırım bıçakta sağlamlık tercih edilirse keskinlikten, keskinlik tercih edilirse sağlamlıktan vaz geçmek söz konusu. Ama damacus çeliği ikisini de sağlıyor. Çok sağlam ve bir o kadar da keskin.
( Yanılıyorsam düzeltin lütfen) :smiley:

1744hunting knife


Damascus knifettt


Damascus knife


Pakistan Damascus20Bowie20Knife20in20Stag2008413528169


SAM CELIGI BICAK DAMASCUS TAMAMEN EL EMEGI AVCI  34375012 1
 



Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

http://www.bicaksanati.com/forum/ikinci-el-pazari/

burada hem damascus bıçak hem de çakılar (ikinci el ya da koleksiyon fazlası yeni) mevcut tabi 3-5 ayda ancak bir tane ürün satışa konuluyor ama ilk fırsatta ben bir tane alacağım fiyatlar el yapımı bir bıçak ya da çakı için çok uygun. bir bakın
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,926
Kayıtlı Üye Sayımız
172,082
Kaydolan Son Üyemiz
Tsow


Geri
Üst