Tip 2 Onay Belgeli Römorku Aldım, Şimdi Öneri Ve Bilgilerinize Açığım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olker444 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,534

olker444

Yeni Üye
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
1
Değerli arkadaşlar tip 2 onay belgeli römorkumu ( 2,5X7 metre) almış bulunmaktayım. Şimdilik imar problemi olan 3500 metrekare tarla vasıflı tapusu kendi adıma bir yerim var. Aldığım römork üzerine hesaplı olması açısından konteyner koymak istesem malum 3x7 m ebadında olan bir konteyner yerleştirilmesinde daha sonra denetim vs olursa sorun yaşarmıyım diye düşünüyorum. Römork tarlaya indirildikten sonra trafiğe tescilli de olsa bir daha karayollarına çıkmayacağım için sanki sorun olmaz mantığındayım ebat konusunda. Konuya vakıf olan arkadaşlar; illaki 2,5x7 m bir karkas yaptırıp kaplatmak mı yoksa o ebatta bir konteyner imal ettirip hazır römork üzerine koydurmak mı daha mantıklı diye bilgilendirirse sevinirim. Es kaza denetime gelen kişinin römorkun ruhsatı olsada üzerindeki şeyi sorgulama yetkisi varmıdır? Yapıyı yapıp karavan ruhsatı mı almak gerekiyor vs.....bilgisi ve fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 

Etiketler
Resmi olarak trafiğe çıkış belgesi olmayan her ürüne belediye ceza yazabilir. Yani TUV den her yıl vize almalısın.
Sürekli değil de geçici olarak, haftada 1-2 gün kaldığınız, eşyalarınızı koyduğunuz konteyneri kullanabileceğinize dair , yargıtay kararı olduğunu sadece duydum, araştırmanız gerekir.
Bana göre aldığınız tip onaylı romork boşa alınmış. Yine de size tavsiyem foruma değil de , bağlı bulunduğunuz belediye ye sorun.
 

.
Tabi normal yol, (mecburi) karavanınızın bitmiş hali için de onay belgesi almanız.
Bu yoldan geçen @AKMühendis, prosedürün kolay olmadığını yazmıştı.


...
Belki bu kadar farklı telden çalmaya çalışanan forum, bir de "Tiny House" adıyla yeni bir bölüm açar ?
 
Son düzenleme:

herhangi bir yerde dayınız yoksa her an sorun yaşayabilirsiniz. maalesef ülkemizde kanunlar fiile göre değil faile göre uygulanıyor, tüm yasal yükümlülüklerinizi yerine getirseniz de sizi denetleyecek kişi ya da kurum isterse ceza yazabilir ya da bulunduğu yerden kaldırabilir

yapılan haksız uygulamayı da '' eğer haklı olduğunu düşünüyorsan dava aç '' diye savunurlar. siz dava açarsınız, daha hızlı çözüm olur umuduyla bir de cimer e şikayet edersiniz. on beş gün sonra cevap gelir '' kurumumuz bilmemne sayılı kanunun bilmemne bendine göre hareket etmektedir '' bir daha yazarsınız '' kardeşim ben kurumun hangi kanuna göre çalıştığını sormadım haksız bir iş yaptığını şikayet ettim '' dersiniz bu defa cevap vermeye tenezzül etmezler öfkeniz iki katına çıkar. mahkeme iki üç yıl sürer kazanırsınız ama geçen sürede zaten her şey alt üst olmuştur, verilen karar hiç bir işe yaramaz. tazminat davası açayım dersiniz, avukat '' aman abi tazminat davası açmayalım, yeniden yargılama yapılabilir karar değişebilir '' der. canınız iyice sıkılır öfkeden delirir biraz kafam dağılsın diye tv açarsınız tam keyifli bir şeyler izleyeyim derken bütün kanallar bir anda yayını keser ve bir mitinge bağlanır, Almanya'nın, Fransa'nın, İngiltere'nin ne kadar zor durumda olduğunu, insanların yiyecek bulamadığını, bir lokma yiyecek için kuyruklarda beklediğini,ülkemizde ise ekonominin ne kadar iyi olduğunu, herkesin bizi kıskandığını öğrenirsiniz. dinledikçe vatan haini olduğunuz için kendinizden utanır büyük oyunu göremeyip dış mihrakların faiz lobisinin oyunlarına alet olduğunuz için hayıflanırsınız. ( yaşanmış bir olaydır :smiley::smiley::smiley::smiley::smiley: ilk ağızdan dinledim)
 
Son düzenleme:

Tip onay belgeli römorkun üzerine yapacağımız karkas ve kaplanmış hali için taşıma karavan ruhsatı almış olsak ve bu taşıtı kendimize ait bir arazide konumlandırsak, ruhsatı bize ait çalışan yada bir bozuk bir kamyonu oraya çekip kontak kapatmaktan bence hiç bir farkı olmamalı. Yasal olarak tiny houseların sığındığı boşluk bu zaten. Mantıken siz o römorkun üzerine 2,50 değilde 4 metre eninde bir karkas bile çıkabilirsiniz, absürt gelebilir başta kara yolunda 2,50 en x 4 metre boyun üzerine çıkamazsınız diyebilirsiniz ama orada bile; özel izinle önde arkada escort eşliğinde seyahat etmek diye bir kavram var mesela. Bence pandeminin böylesine acılar yaşattığı bir dönemde arazinize gidip en azından bir hafta sonunda çocuğunuzla açık havada bahçede zaman geçirip bir iki gece konaklayacağınız bir yapıyı bir çok ülkede olmayan saçma sapan bahanelerle yasaklamış olmak insanları bu yöntemlere sevk ediyor. O kadar mevzuata uyayım derken verilen tiny house ücretinin neredeyse yarıya yakını bahçede dururken çöp olmak üzerine kurulu....yok bilmem ne marka dingil, yok bilmem ne marka alman çeki oku-freni-lastikleri, sanki her ay başka bir yere taşıyacakmışsınız gibi sağlamlık adına yapılan çelik yığını gereksiz karkaslar vs... Fiile göre değil faile göre kısmına sayın SNN76 illaki katılıyorum ve bu nedenle bu gereksiz ücreti bir nebze kendimizi güvende hissetmek adına veriyoruz haklısınız. O kadar kötü niyetli gelen bir yetkili için imar sorunu olmayan yerden bile bulmak isterse ekmek çıkar, illaki kusur bulunur onu şimdilik o zaman düşünmek üzere rafa kaldırıyorum. Sayın Bartek, sizden eğer bulabilirseniz yargıtay kararını paylaşmanızı isterim zira ben bulamadım henüz. Teşekkürler
 



.
Doğrusunu söylemek gerekirse, yasaları kendisine göre yorumladığı öngörüsünde bulunduğumuz devlet memurları, aslında durumları gereği en az böyle davranan toplum kesimi. Bürokrasiyi bilenlere sorun, üzerlerindeki denetim bizlerden fazla.
En azından onlar da ayni toplumun içinden çıkmıyor mu ?
Üstelik bir kesimi çevresinden de soyutlayarak kişilerin tümünü ayni görmenin sorunları var. Yanlış anlaşılmasın, memur çocuğu falan değilim. 🙂

Bence iğneyi batıracağımız yeri baştan doğru seçmemiz yanlış olmazdı. 😉



...
Bizde (bazı) memurların yetkilerini aşmaları üzerine bir örnek vereyim de bari kimse gücenmesin. 😋

Birkaç sene evvel yakın bir arkadaşım arabasıyla Alsancak’dan Karşıyaka’ya giderken kontrolde alkollü olması yüzünden ehliyetini bir sene boyunca kaybettiydi. Bana da polisin teklif ettiği rüşveti kabul etmediğinden şaşırmış olarak yakınmıştı.

Memur bence, rüşveti işleme koymamakla kendisine verilen yetkiyi, toplum açısından kötü ama arkadaşım için iyi niyetle kullandı sayılır..
Tabi ikisi de yasa dışı.

Açıkcası ben de ona, onun memura şaşırdığından daha çok şaşırmıştım.
 
Son düzenleme:


Yeğenimin arsa vasfında ama imar durdurulmuş yerinin akıbetini belediyeye sorduğumuzda, kardeşim biz her gün sokak sokak gezip kaçak yapı aramıyoruz, daha çok şikayetleri değerlendiriyoruz demişti. Yani yerin yasal sorunu varsa birde şikayet söz konusu olursa, o zaman peşini bırakmıyorlar.
 

o sikayetler de ya avanta isteyen muhtardan ya da rahati bozulan yan komsudan geliyor maalesef :smiley: :smiley: benzer durumu yasiyoruz muhtara haber vermeden, izin almadan is yaptik hakkinizda sikayet var diye belediyeden, cevre sehircilik il mudurlugunden ve jandarmadan geldiler. akil bir abimiz araci olarak geldi muhtarin gonlunu almamizi istedi bakalim hassas amcamizin kalbini nasil onaracagiz :smiley: :smiley: sahil guvenligin ya da lanet olasi federallerin gelmesi an meselesi....
 

o sikayetler de ya avanta isteyen muhtardan ya da rahati bozulan yan komsudan geliyor maalesef :smiley: :smiley: benzer durumu yasiyoruz muhtara haber vermeden, izin almadan is yaptik hakkinizda sikayet var diye belediyeden, cevre sehircilik il mudurlugunden ve jandarmadan geldiler. akil bir abimiz araci olarak geldi muhtarin gonlunu almamizi istedi bakalim hassas amcamizin kalbini nasil onaracagiz :smiley: :smiley: sahil guvenligin ya da lanet olasi federallerin gelmesi an meselesi....

Allah sizlere sabır ve kolaylık versin. Emekliliğimi alıncaya ve Almanya’da banka hesabıma getirtinceye kadar çektiklerimi bir kitapta toplamayı düşündüm ama, bende hiciv yazma kabiliyeti olmadığı için vazgeçtim.

Her yıl SGK’ ya bir yaşam belgesi göndermem lazım. Geçen yıl konsolosluktan aldığım billgi şöyle:

Yaşadığım yerin belediyesinden aldığım yaşam belgesini bir yeminli tercümana tercüme ettirmem, tercümeyi de konsolosluğa (konsolosluk benden 70 km uzakta) gidip tasdik ettirdikten sonra SGK’ya göndermem gerekiyor.

Almanya emeklilik kurumu Türkiye’de yaşayan emeklilerine iki dilde yazılmış, gerekli bilgiler doldurulmuş bir belge gönderiyor. Gönderdikleri yazıda, Korona nedeniyle Türkiye’de resmi kurum aramayın, belgeyi kendiniz imzalayın ve bize gönderin yazıyorlar.

Geçen yıl, Alman emekliler kurumunun bu Türkçe ve Almanca belgesini yaşadığım yerdeki belediye memuruna tasdik ettirip SGK’ya gönderdim, kabul edildi. Yarın aynı işi tekrar yapmam lazım.

Biraz konu dışına çıktım, hoşgörün.
 



Arkadaşlar merhaba; bayağı rötarlıda olsa 2,50x 7 metrelik tip 2 onay belgeli römorkumuza kauştuk ve üst karkası yapmaya yarın itibariyle başlıyoruz. Karkas bitince üzerini 4 cm sandviç panelle kaplayıp içeride 2,5x2 metre eninde bir loft kat tasarladık. Wc ve banyo için 1x2,5 m gibi bir alan düşündük. loft kata çıkarken ahşap merdiven ve merdiven altına dolaplar, çekmeceler+buzdolabı için bir alan tasarladık. Sizden yardıl almak istediğim bir konu var; bu ürünü götürüp koyacağım bahçe bana ait ve eni 30 metre boyu 125 metre olan bir yer telle 4 tarafı da çevrili...kuyularım ve sabit tuvaletim bahçenin en sonunda....bahçeyi, ortadan ikiye bölen 3 metrelik bir yolum var çünkü burası farklı 2 parseldi ve farklı zamanlarda almak durumunda kaldım. ilk aldığım parselde yine en sonda 3x5 boyutlarında bayağı eski ama içinde tarım aletlerim olan bir konteyner var bahçenin girişine bakıyor, önüne 150 metre kare çim alan yaptım kızım için. Sabit Tuvalet eski konteynerla aynı hizada ve 2. parselin yine üst köşesinde...tuvalet ve eski konteyner arası 15 metre kadar. Parsellerim üst taraftan ve sağ taraftan asfalt yollara 2. parsel konumunda ve yan parsellere mısır dikilmezse ana yolları görebiliyorum:smiley: Güneş, bahçe kapı girişime göre soldan doğup sağdan batıyor. Milyon dolarlık soru şu ? Karavan evimi nasıl konumlandırayım... diklemesine koyarsam giriş kapısı nereden olsun...çime bakarak sabah güneşinemi, öğleden sonra vuran güneşi hiçe sayıp sağ taraftan mı yoksa çeki demirinin üzerine bir aparat yapıp bahçe girişine mi baksın? diğer alternatif eski konteyner gibi yanlamasına koyup bahçe kapısına baksın günün her saati güneşlemi savaşayım yaz aylarında: )...tabi eski konteyner ve sabit wc den daha öne koymam lazım ki pencerelerden bakınca onları değilde yol vs göreyim..benim düşünebildiklerim bunlar....sizden farklı görüşler gelirse çokta memnun olurum. Teşekkürler
 

Arkadaşlar merhaba; bayağı rötarlıda olsa 2,50x 7 metrelik tip 2 onay belgeli römorkumuza kauştuk ve üst karkası yapmaya yarın itibariyle başlıyoruz. Karkas bitince üzerini 4 cm sandviç panelle kaplayıp içeride 2,5x2 metre eninde bir loft kat tasarladık. Wc ve banyo için 1x2,5 m gibi bir alan düşündük. loft kata çıkarken ahşap merdiven ve merdiven altına dolaplar, çekmeceler+buzdolabı için bir alan tasarladık. Sizden yardıl almak istediğim bir konu var; bu ürünü götürüp koyacağım bahçe bana ait ve eni 30 metre boyu 125 metre olan bir yer telle 4 tarafı da çevrili...kuyularım ve sabit tuvaletim bahçenin en sonunda....bahçeyi, ortadan ikiye bölen 3 metrelik bir yolum var çünkü burası farklı 2 parseldi ve farklı zamanlarda almak durumunda kaldım. ilk aldığım parselde yine en sonda 3x5 boyutlarında bayağı eski ama içinde tarım aletlerim olan bir konteyner var bahçenin girişine bakıyor, önüne 150 metre kare çim alan yaptım kızım için. Sabit Tuvalet eski konteynerla aynı hizada ve 2. parselin yine üst köşesinde...tuvalet ve eski konteyner arası 15 metre kadar. Parsellerim üst taraftan ve sağ taraftan asfalt yollara 2. parsel konumunda ve yan parsellere mısır dikilmezse ana yolları görebiliyorum:smiley: Güneş, bahçe kapı girişime göre soldan doğup sağdan batıyor. Milyon dolarlık soru şu ? Karavan evimi nasıl konumlandırayım... diklemesine koyarsam giriş kapısı nereden olsun...çime bakarak sabah güneşinemi, öğleden sonra vuran güneşi hiçe sayıp sağ taraftan mı yoksa çeki demirinin üzerine bir aparat yapıp bahçe girişine mi baksın? diğer alternatif eski konteyner gibi yanlamasına koyup bahçe kapısına baksın günün her saati güneşlemi savaşayım yaz aylarında: )...tabi eski konteyner ve sabit wc den daha öne koymam lazım ki pencerelerden bakınca onları değilde yol vs göreyim..benim düşünebildiklerim bunlar....sizden farklı görüşler gelirse çokta memnun olurum. Teşekkürler
unutmadan içeriden sandviç paneli ve karkasın görünebilcek kısımlarını kapatıp sıhhi tesisatı gizlemek için neyle döşeyeceğim konusunda da yardımlarınız lazım. selamlar herkese
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,420
Mesajlar
1,517,729
Kayıtlı Üye Sayımız
172,067
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst