Yapmadan Dönme

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,245

penguen

Zirve
Mesajlar
1,599
Tepkime Puanı
11
- Palandöken'de kayak yapmadan,

- Çifte minareli Medreseyi,Yakutiye Medresesi'ni ve müzeleri görmeden

- Yolunuz İspir'e düşerse rafting sporu yapmadan,

- Yolunuz Tortum'dan geçerse Tortum Şelalesi'ni ve gölünü görmeden,

- Cağ kebap, su böreği ,ayran çorbası ,kadayıf dolması yemeden dönmeyin.
 

Etiketler

Ynt: Yapmadan Dönme

Tortum şelalesinde konakladım,taşhanı,çifte minareli medreseyi gezdim,Cağ kebapla kadayıf dolmasını yemeden dönmedim,tadını da unutamadım ;D ;D ;D
 

Ynt: Yapmadan Dönme

MERKEZDE ERZURUM EVLERİNDE NOSTALJİ VE OTANTİK OLAN BU YERDE ,YEMEK YEMEDEN, ÇAY İÇMEDEN

DÖNMEYİN.
 

Ynt: Yapmadan Dönme

Meşhur kesme çorbasını içmeden, çağ kebabını yemeden, kadayıf dolmasını tatmadan, oltu taşına aksesuarlar almadan, pasinler'de kaplıca ispir'de rafting rapmadan, tarihi erzurum evlerini ziyaret edip bişeyler yiyip içmeden, erzurum türküsü dinlemeden, bar oyunlarını izlemeden, çifte minareli medresi, atatürk müzesini gezmeden, denk gelirse sabah 6-7 gibi başlayan düğün merasimine katılmadan :smiley: , kıtlama çay içmeden, büyükşehir belediyesine bağlı er-tansa kültür evinde nargile içmeden, palandöken'de kış sa kayak yaz ise bir kahve içmeden ERZURUM'dan ayrılmayın derim ... :smiley:
 



Ynt: Yapmadan Dönme

Çeşmelerinden akan buz gibi sularını içmeden, eski mahallelerdeki tırhıçlı evleri görmeden, Taşmağazalar'ı yani kuyumcular çarşısını gezmeden, Üç kümbetleri, Abdurrahman Gazi Türbesini, Nene Hatun Tabyalarını, Ruslardan kalan Taş ambarları görmeden gelmeyiniz.
 

Ynt: Yapmadan Dönme

Yazılanları okudum ve kısmen çocukluğuma doğru kısa bir gezinti yaptım, ilkokul zamanında (1987) köye giderdik (Aşkale Ovacık Köyü) köye gittiğimiz zaman Rahmetli Dedem bizi doğruca tarlaya götürür kendisi tırpanla ekin biçer dayılarım tırmık çeker ve biz çocuklarda tırmık çekenlerin ardından tarlada kalan başakları elle toplardık. Tezek. keven karışımı ateşin üstünde duman dan simsiyah olmuş demlikte çay devamlı hazır. Arada bir mola verilir ve çay içilirdi. Meşhur Erzurum şekeri vardı uzun uzun, kaya gibi, ağzına attığında erimeyen.Zaten biz başak toplamaktan ziyade o şekeri eritmek için verdiğimiz savaştan yorulurduk. Ben memleketimi özledim, eritemediğim şekeri, civil (tel) peyniri, soğuk suları, köyümün çayırlarını özledim, en çok ta başak toplamayı özledim..
 

Ynt: Yapmadan Dönme

Arkadaşlar eskileri birer birer ne kadar güzel özetlemişler.YENİ görülecek yerlerimiz var ATLAMA KULELERİ evet dünya da tek eşi ve benzeri yok .görmeen gitmeyiniz.
 

Ynt: Yapmadan Dönme

arkadaşlar foruma önceden üye olmuştum.Bu ilk mesajım.Erzurum gerçekten çok güzel bir şehir.Daha önce 6 yıl Kars'ta çalıştım.Sık sık Erzuruma giderdim.Sayenizde eski hatıralarım canlandı.Unutmadan cağ kebabı dışında bir şeyler yemek isterseniz Çifte minarenin sol arkasındaki caddede Emirşeyh köftecisi var şiddetle tavsiye ederim
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst