FOTOĞRAF YARIŞMALARIFOTOĞRAFÇILIK

SUFOD’un İlk Su Altı Film ve Fotoğraf Yarışması Kazananları Ödüllendirildi

DJI & Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği (SUFOD), I. Ulusal Su Altı Kısa Film Yarışması ve III. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın kazananlarını ödüllendirdi.

DJI & Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği (SUFOD), I. Ulusal Su Altı Kısa Film Yarışması ve III. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın kazananlarını ödüllendirdi. Ödül töreni, denizlerimizdeki göçmen türlerini konu alan filmler ve fotoğraflar ile alanında uzman kişilerin konuşmalarıyla renklendi. 7 Mart 2024 Perşembe günü Taksim Sofitel’de gerçekleştirilen törende, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk de bir konuşma yaptı.

“Türkiye’deki Sualtı Göçmen Türleri” teması altında düzenlenen yarışmada, son yıllarda gündeme gelen ve doğal yaşam için bir tehdit oluşturduğu düşünülen deniz canlılarına dikkat çekildi. İstanbul Üniversitesi Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, yabancı türlerin deniz biyoçeşitliliğini nasıl etkilediğine dair önemli veriler paylaştı. Organizasyonda, sivil hava araçları ve yaratıcı kamera teknolojisinde dünya lideri olan DJI tarafından düzenlenen bir atölye çalışması da gerçekleştirildi ve katılımcılara video ve kurgu hazırlama konusunda bilgiler verildi.

DJI’nın ana sponsorluğunda gerçekleşen yarışmalardan biri olan I. Ulusal Su Altı Kısa Film Yarışması’nda birinciliği “Kim Suçlu” adlı eseriyle Erkan Balk kazandı. İkincilik ödülünü “Atlantik Deniz Yıldızı” adlı eseriyle Serdar Avcı alırken, üçüncülük ödülü “Seas in Motion” isimli eseriyle Ayşegül Şener’in oldu. SUFOD III. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda ise birinciliği Mehmet Öztabak, ikinciliği Özgür Karapınar ve üçüncülüğü Rüştü Kirman kazandı.

Türkiye’de su altı fotoğrafçılığı ve filmciliğinin gelişmesini ve çevre bilincinin artmasını hedefleyen SUFOD, uzun ve titiz bir değerlendirme sürecinin ardından yarışmaların kazananlarını belirledi. Jüri üyeleri arasında Su Altı Film Yapımcısı Akın Bağcılar, SUFOD Yönetim Kurulu Başkanı Ateş Evirgen, Su Altı Film Yapımcısı Bengiz Özdereli, Su Altı Film Yapımcısı Lütfü Tanrıöver, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Gökoğlu, SUFOD Yönetim Kurulu Üyesi & TSSF Görüntüleme Kurulu Üyesi Murathan Yıldız, DJI Türkiye Marka Müdürü Müjde Ding yer aldı.

Ödül töreninde konuşan SUFOD Yönetim Kurulu Başkanı Ateş Evirgen, “Süveyş Kanalı’nın 1869’da açılmasından bu yana, Kızıldeniz’den Akdeniz’e doğru hala yoğun bir göç yaşanıyor. Bu göç olayını oluşturan türler arasında herkesin aklına ilk gelen Aslan balıkları ve Balon balıkları gelir. Ancak günümüze kadar Kızıldeniz’den Akdeniz’e 70’e yakın farklı balık türü göç etmiş durumda ve bu sayı her geçen gün artıyor. Bu değişimi halkımızla buluşturmak, bilim insanlarının ihtiyaç duyduğu verileri sağlamak su altı fotoğrafçılarının bir görevidir” dedi.

İstanbul Üniversitesi Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk ise yabancı türlerin Türkiye denizlerine tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, doğal yaşam, balıkçılık ve ekonominin nasıl tehlikede olduğunu belirtti. DJI’ın Türkiye Distribütörü Karfo Karacasulu CEO’su Kudret Karacasulu ise sualtı çekimlerine yönelik tasarladığı Osmo Action 4 kamerasıyla organizasyona destek vermekten gurur duyduklarını ifade etti.

Kaynak: https://www.navigamagazin.com/Home/Oku?url=renklerin-ardindaki-oduller

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu