Araba İle Avrupa Turumuz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan keremcimen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 109
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,919

Etiketler
Belgraddan mohaça doğru yola çıkıyoruz güzergahımız sombor üzerinden yakllaşık 240 km. Bu güzergahta ki maçaristan sınır kapısı fazla kullanılmayan bir kapı sınıra geldiğimizde aracın sağını solunu bagajını iyice aradılar ve vize sordular yeşil pasaport olduğunu vizeye gerek olmadığını söyledim yarım saat mevzuatı okudular ve haklı olduğumu söyleyerek içeri aldılar. Artık macaristandayız mohaca 10 km kala feribot kullandık feribot ücreti olarak 6 euro verdik.feribottan inince 15 dakikalık mesafade mohac meydan savasının yapıldığı müzeye geldik müze girişi 20 euro . Müzenin alt katında mohaç savaşının sinevizyonunu yayınlıyorlar dil seçeneklerinde türkçe de var .
 

Bir sonraki durak zigetvar navigasyona giriyoruz ve ücretli yollardan kaçın diyoruz ve çıkıyoruz yola. 1.-2 km gidince yol kenarlarında vinyet yazısını görünce panik yapıyorum ve hemen benzinliğe girip 10 gümlük vinyet alıyorum burada vinyet için cama bişi yapıştırmıyoruz sadece sisteme plakayı giriyorlar ücret olarak 10 günlük yaklaşık 10 euro. Buradaki otoyol tabelaları bizdekinin tam tersi ücretli yollar mavi tabela ücretsizler yeşil tabela biraz da bizi bu tabelalar yanıltıyor. Kısa bir yolculuğun ardından zigetvardayız. Zigetvar küçük bir yer. Kalenin içesine yapılan cami daha sonradan kiliseye çevrilmiş şu an müze olarak kullanılıyor. Daha sonra budapeşteye geliyoruz ve camping hellere yerleşiyoruz. Kamp ücreti olarak 2 kişi+ çadır + elektrik + araba su vs.... Olarak 20 euro veriyoruz.
 

Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz



Edirne de yasiyorum malum mazot ve benzin ucuz olduğu için birçok arkadasim bulgaristana gidiyor (bende kimi zaman eslik ediyorum onlara) hic duymamistim onlardan cikista xray istenildigini o yüzden sasirdim.. Viynetka yi plovdiv tarafında aldiniz gibi okumuştum. Kapitan andrevo köyüne gelmeden solda kirmizi benzinlik (lukoil sanirim) oradan da alabilirsiniz...
iyi geziler olsun güzel geziyi takip ediyoruz...

tapatalk by discovery
 

Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

Camping heller

ezaqe5y2.jpg

yna5y9ep.jpg

du3apu6y.jpg

aneruvu2.jpg

qa7age7a.jpg

u7eru8ur.jpg
 



Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

keremcimen' Alıntı:
X ray olarak çıkışta girdim sistemin 50.60 arabada bir otomatik attığını söylediler

merhaba,
sınır kapılarındaki x-ray olayına değinmek istiyorum.
ben de sürekli kendi aracımla yurt dışına giriş çıkış yapıyorum. son 5 seferdir aracım hem türkiye'den çıkışta hem de girişte x-ray kontrolüne tabi tutuldu. ilk iki kontrolde gerekçe sorduğumda bana da "50-60 araçta bir sistem kendisi otomatik atıyor" demişlerdi. bunun kocaman bir yalan olduğunu 4. kontrolümde öğrendim. işin gerçeği şu: sistemde bazı plakalar "ihbarlı" kaydıyla kara listeye alınıyor ve her giriş çıkışınızda x-ray kontrolüne tabi tutuluyorsunuz. muhtemelen sizin aracınızın plakası da 62 olduğu için otomatikman kara listedesiniz. gümrük görevlileriyle bu konuyu ısrarla konuşmak istememe rağmen çok ayrıntılı bilgi vermekten kaçındılar. sadece gümrük müdürlüğüne hitaben bir dilekçe yazmamı tavsiye ettiler. kabul etmedikleri o kara listeden çıkabilmek için dilekçenizin işleme alınması gerekiyormuş. hatta size tavsiyem türkiye'ye girişte kapıkule veya ipsala gibi büyük kapıları kullanın. diğer kapılarda x-ray cihazı olmadığı için size sivil bir gümrük aracı x-ray bulunan gümrük kapısına kadar eşlik eder. sonra siniriniz bozulmasın. benden uyarması.
size kazasız belasız güzel bir seyahat diliyorum.
 

Bilgi için teşekkürler sınırda gümrük görevlisine plaka tunceli olduğu için mi x ray denk geldi dedim olur mu öyleşey sistem otamatik atıyo dedi ama banada 62 plaka olduğu için sistem uyarı veriyor gibi geldi
 

Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

Arkadaşlar şuan venediğe kadar ulaştım bilgisayarımın başına talihsiz bir olay geldiği için gezi notlarını türkiyeye dönünce devam edicem daha detaylı anlatıcam.
 

Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

22 günlük Avrupa tatilimizi kazasız belasız bitirerek yurda döndük. 15 günde anne baba ziyareti yaparak dün evimize gelerek işimize başladık. Arkamızda mutlu ve güzel anılar bıraktık yurt dışına çıkarken tereddütlerimiz soru işaretlerimiz vardı acaba becerebilir miyiz diye çıktık ve korkulacak bir durum olmadığını öğrenerek geri döndük. Yurt dışında İnternet buldukça bazı bilgileri paylaştım şimdi dilim döndükçe daha kapsamlı anlatmaya çalışıcam.
 

Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

Belgrad tan tekrar anlatmaya başlıyorum. Belgrad tan sonra Backi Breg Yerleşim yeri ile Macaristan'ın Hercegszanto yerleşim yeri arasındaki Sınır kapısından Macaristan'a giriş yaptık. ( Sınır kapısının koordinatları 45.931174 18.935668). Bu kapı pek kullanılan bir kapı değil geldiğimiz de pek yoğunluk yoktu. Fakat kapıda arabayı baya aradılar bagajı boşaltıp valizlerin içerisine kadar baktılar. Bu yüzden 30 dakikaya yakın sürdü Macaristan' a girmem. Sınırdan geçince Mohac'a iki alternatif yol var biri feribot diğeri 20 km daha uzun köprüden geçerek. Biz feribotu tercih ettik sınır kapısı ve feribot arası 30 km . feribot seferleri 30 dakika da bir yapılıyor ve 5 dakika ancak sürüyor . Fiyat olarak 2 yetişkin 1 çocuk 1 araba 6 euro ödedik. Feribottan inin ce 10 km sonra mohaç meydan savaşının yapıldığı alana geliyoruz. Mohaç, tarihte (1526-Osmanlı - Macaristan) savaş alanı, olarak biliniyor. Savaş alanı ve bu alanda yapılan savaş müzesi ziyarete açık. ( Müzenin koordinatı 45.943053, 18.646819 ). Müze giriş ücreti kişi başı 20 euro . Müzenin alt katında savaşın sinevizyonu var ve türkçe dil seçeneği mevcut. Tabiki sinevizyon macar ağzından anlatılıyor ve bizleri yağmacı barbar olarak tanımlıyorlar.
 





Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

Bir sonraki durak Zigetvar navigasyona giriyorum ve ücretli yollardan kaçın diyorum ve çıkıyoruz yola. 1.-2 km gidince yol kenarlarında vinyet yazısını görünce panik yapıyorum ve hemen benzinliğe girip 10 gümlük vinyet alıyorum burada vinyet için cama bir şey yapıştırmıyoruz sadece sisteme plakayı giriyorlar ücret olarak 10 günlük 10 euro. Buradaki otoyol tabelaları bizdekinin tam tersi ücretli yollar mavi tabela ücretsizler yeşil tabela biraz da bizi bu tabelalar yanıltıyor.Yolumuz 78 km vinyet almamıza rağmen ücretli yollardan gitmedik. Tomtom navigasyonumuz 78 km sonra bize bir sürpriz yaptı ve bizi zigetvar kalesi yerine 10-15 evin olduğu bir köye getirdi. Burada birinden yardım istedim oda bizi 4,5 km uzakta olan zigetvar kalesine kadar kendi arabasıyla eşlik etti ve bizi kalenin önüne kadar getirdi. Zigetvar tarihi Türklerden öncelere dayanan büyükçe bir kale. Osmanlı imparatorluğunda sadece 120 yıl kalmış. Kalenin içerisinde Ali Paşanın kendi adına yaptırdığı bir cami var. Yalnız kale Osmanlı imparatorluğundan çıktıktan sonra bu cami kiliseye dönüştürülmüş daha sonrada müzeye çevrilmiş. Ayrıca Kanuni nin son seferinde ölümünden sonra iç organları 3 km kadar yakında gömülü. Bunu temsilende bir park ve anıt mezar düzenlenmiş.
 





Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

Zigatvardan sonra rotamız Budapeşte 225 km yol aldıktan sonra camping hallere geliyoruz ( kordinatları 47.475993, 19.083069 ) kamp ücreti 2 yetişkin 1 çocuk 1 araba elektrik dahil 20 euro. Kamp çok temiz ve sakin kampın 500 m yakınında bir metro hattı var. Metroya binince şehir merkezi için 4. durakta iniyoruz. Ulaşım ücreti olarak biz aile kartı aldık ve 8 euro verdik. Bir gün boyunca metro tramvay ve otobüse sınırsız binebiliyorsunuz.

Camping haller0


Camping haller1


Camping haller2


Camping haller3


Budapete
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,458
Mesajlar
1,518,175
Kayıtlı Üye Sayımız
172,113
Kaydolan Son Üyemiz
KhanDeep

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst