Seyyah Yaşam Tarzı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TimeTraveler Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 86
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,376
Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

Yumurta makarna ve patates :smiley: Yemek yapıyorum dediğin bunlarmıydı? :p Neden açlıktan ölene kadar yemek yapıp yemediğini şimdi anlıyorum :D
 

Etiketler
Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

kolay dedin diye yazdım onları:smiley: en kolayları onlar orta zorlar ara sıcaklar ana yemekler ooo var da ..kim yapacak sen mi?
 

Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

hndnz' Alıntı:
kolay dedin diye yazdım onları:smiley: en kolayları onlar orta zorlar ara sıcaklar ana yemekler ooo var da ..kim yapacak sen mi?


Aperatif bile çıkarırım ;) ama şartlar el vermiyor. Hümeyra mı dinliyorsun, kördüğüm parçasını seviyorum
 


Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

slm arkadaşlar bende bu şekilde ankaradan başlayıp polatlı-gordion -frig vadisi- afyon eskişehir bursa üzerinden çanakkale -balıkesir -izmir-aydın-muğla :smiley:) yapmak istiyorum. Aranızda benim gibi manyak var mı? . Aylık 300 tl günde 10 tl yemek parasıyla biz bu macerayı bitiririz arkadaşlar .. Yaz bitmeden- çabuk olalım
 



Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

bu konuşmaları okudum ve içime tarifsiz duygular heyecanlar girdi.suan masa başında çalışan biriyim az daha gaza gelirsem pılımı pırtımı toplıyıp cıkıcam burdan az kaldı :smiley: bunları okurken bukadar hayata bakış açım değişmişken bunları yaşarsam neler olabiliceğini tahmin edemiyorum. gez ,keşfet,yaşa kaç günümüz kaldı ki şunu şurasında :smiley:
 

Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

helal olsun dostum. konuyu daha yeni gördüm. muğla tarafında dalyan ekincik ve çevresine mutlaka konaklamanı öneririm. hatta yaz aylarında buralarda olursan konaklama içinde yardımcı olabilirim (dalyanda).

tam olarak kafamdaki plan olmasa da yakın bir yaşayış tarzı. deneyimlerini dinlemek hoş olacağından tanışmak isterim. paylaşım konusundaki (blog vb.) düşüncelerini -tahminimce- çok iyi anlayabiliyorum. ama bir defter tutman hem anıların açısından hem de psikolojik açıdan ne durumda olduğunu sonra görebilmen açısından iyi olacaktır diye düşünüyorum. inşallah istediğin gibi bir yaşamı becerebilirsin. bize de örnek ve destek olacaktır eminim. şimdiden iyi yolculuklar diliyorum.

ayrıca mark boyle un meteliksiz kitabını okursan (okumadığını farz ederek yazıyorum, okuduysan ne ala) parasız ve sistme dışı yaşamak hakkında güzel şeyler öğrenebilirsin.
 

Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

sanirim bircok kisinin istedigi bir seyahat. 2 veya 3 kisilik bir grupla ben boyle birsey dusunmustum ancak denk getirmek zor oluyor bu tur girisimleri.

Arkadas hakkinda son bilgisi olan var mi, nedir nerdedir, yolculuga basladi mi. son giris tarihi haziran gorunuyor. sanirim yollarda olsa gerek. onceden gorseydim yanina yoldas bile olabilirdim. bu tur bir seye girisecek olan varsa haberleselim . gozden kaciriyoruz malum.
 

Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

şu bahsettıgın uzun yolculuga henuz cıkıp cıkmadıgını bılmıyorum ama çıkarsan eger en kolay yıyecekler nuddle dır. sonra et kurut .. hem aylarca kokmaz ve oldukca tok tutar. yanında peksimet ve uzerıne surebılecegın bal veya cıkolatayı eksık etme.. ıncır - cevız - fındık bunlarda yanında olsun :smiley: kamp dusu ıyı bı kurtarıcı ve en onemlısı çelık atesleyıcı ve çakmak tası yanında bulunsun .bı kac denemeden sonra kolaylıkla ates yakabılırısın :smiley: aklıma gelen sımdılık bunlar .. ve enzor anlarda mutlaka bı restoran ya da otel kapısı çal bırı mutlaka sana beleş yemek verecektır :smiley:
 

Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

bak simdi esenr restoran deyince aklima geldi. gecen yil okumustum sanirim haberi. Turkiyenin tum illerini tek tek gezen biri vardi. Koylere gidip koylulerin gunluk islerine yardim ediyor, hem yemek hem konaklayacak yer buluyordu. Bu yapilabilir. Tabii her koyde basarili degilmis bu bahsettigim maceraseverimiz. Bu da yapilabilir ki turistik olmayan koyler daha yardimseverdir diye dusunuyorum.
 



Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

bundan haberım yyoktu guzel fıkırmıs. tesekurler tavsıyen ıcın .. ama ben kamp alanlarını tercıh ederım orada gunluk bı kac saat calısyorsun karsılıgında yemek ve cadırını atacagın alandan ucret almıyorlarmıs.. gercı her kamp alanı bunu yapmıyor. yapan yerlerı arastırıp bulmak lazım .. senjın bu konuda bır bılgın var mı?ya da bıldıgın bır yer?
 

Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

likya yolu boyunca koylere ulasip koylerden yardim isteyenler cok oluyor onu biliyorum ve su ana kadar su koy bize boyle kotu davrandi diyen duymadim. hatta yolluk olsun diye meyve veren cantalara dolduran teyzeler oluyormus. ben denk gelmedim.

ama karadenizde tesadufeen buldugumuz koyde basima gelen olay soyle. koye lambur lumbur girdik. sonra bizim gezgininz vesaire anlatirken bizi tanidilar. tanismak istiyoruz dedik. ac misiniz dediler. dosege uzanin dediler. hatta koyun kadinlari ekmek yapiyordu o eski tas firinlarda. onlardan sicak sicak yeme serefine nail olduk fazladan yapipp yanimiza verdiler.

yani aslinda bizim insanimizin guzelliginden olsa gerek pekbir gonuller bol ve hayirseverler. sehirden bahsetmiyorum tabii. cok fazla deneyimim yok ama bu arkadasin yaptigi bir geziyi dusunurken kafamda, bu tur eylemlerin hem geziyi guzellestirecegini hem de gezinin hayat damarlarindan biri olarak goruyorum. belki bu likya gezisinde cikar birseyler onumuze belli olmaz
 

Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

haa kamplardaki olaylari bilmiyorum ama. gecen sene olimposa gittigimde konakladigim yerde bana is verin de tatilimi uzatayim demistim. garson arayan bir yere gondermislerdi ama kalmamistim. bu tur seyler var ama senin dedigin gibi mutlaka vardir da detay bilmiyorum yalan olmasin.
 


Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

evet yurumeyi planliyorum likyayi. yuruyecek olanlarla bir ayarlayabilirsek iyi olacak. senin de ismini gormustum bir yerde yurumek isteyenler arasinda. katil sende.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=97403.new#new
 



Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

kac gun surecek? nerede baslıcak ? lıkya yolu ıcın ozel harıtalar var bıraz okunup arastırılması gerek bunu yapacak mısınız? ozellıkle bı adam yurumus lıkyayı hatta kıtap yazmıs herkes onu tavsıye edıyordu..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,517,991
Kayıtlı Üye Sayımız
172,096
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst