Yeni yapacağımız HEROES karavan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk_arda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 107,770
Ynt: Yeni Yapacağımız Heroes Karavan

berk_arda' Alıntı:
Söyleyeceğim ilginç gelecek ama inegöl koca mobilya sanayisinde kontrayı kaplatacak yer bulamadım :smiley:

Ilginc gercekten. Sanirim mobilya sektoru fabrikasyona dondugu icin Turkiye'deki mobilyalarin belkide yarisinin uretildigi bir yerde kaplama isi yapmiyorlar.
 

Etiketler
Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan

Aynen öyle.üretim çok herkes hazır panel kullandığı için böyle şeylere pek ihtiyaç olmuyor.sebep bu olabilir bence :smiley:
Ayrıca atilla abimin yapmış olduğu aşşağıdaki çizim üst yatağa açma kapama yapmadan tam sığıyor.karar vermek çokta zormuş işe bi şekilde başlayınca :smiley:
 

Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan

Atilla abinin çizimi :smiley:

ImageUploadedByTapatalk1408737149876907
 

Ynt: Yeni Yapacağımız Heroes Karavan

Bu planı uygulayabilirsin, güzel bir plan ama dikkat edilmesi gereken bir nokta var, buda banyo girişi, mutfak tezgahının yanına senin aracın uzunluğundan dolayı tezgah eninde küçük bir dolap eklemişsin, sorun burada, bence bu küçük dolaptan vazgeç, banyonun boyunu artır, kapı açılımında rahatlık olsun, mutfak tezgahının banyo tarafında bitişini verev bitirmen lazım, yoksa banyoya giremezsiniz...Aslında bu plan enleri geniş yeni kasa 13m3 için çok daha güzeldir, eski kasada banyo eni 67-68 cm çıkacak, kapısı ancak verev olarak 45-50 cm olabilir, bu yüzden küçük dolaptan vazgeç banyoya ilave et dedim, banyo derinliği artarsa kapı girişi rahatlar..Yatak eni 110 cm çıkıyor, artırmak istersen sol taraftaki izolasyonu biraz derinleştirip 5-7 cm kazanabilirsin, yatak eni 120 cm'e çıkabilir..
Mutfak tezgahı sonu banyo girişine dikkat, aracın içinde ölçülü olarak planı kağıt bant ile tabana çiz, planı yaşamaya çalış...
 

Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan

Atilla abim verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.tabanda kaportacı arkadaşın biraz işi var.çamurluk etrafındaki çürükleri içeriden yaptırcam ondan sonra dediğin gibi bantla ölçülendirme yapıp deneme yanılma yöntemi ile ölçüler üzerinde oynamalar yapacağım :smiley:
 



Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan

berk_arda' Alıntı:
Atilla abinin çizimi :smiley:

Atila bey ,
Bu plan 13 M3 icin harika bir plan , sizi cok tebrik ediyorum.
Simdiye kadar aradigim plan buydu.
İnsaallah gercekleşir.
Karavancilari bilgilendirdiginiz icin , hassaten tesekkurler.

Arda bey, size de kolayliklar dilerim.
 

Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan

Ben bugün araç başındayım.tavanda bulunan havalandırma saçlarını söküyorum.tavantaki küflerin temizliği yapıyorum.pazarteside kaportacı arkadaş tabandaki çürükleri ve delikleri kapatacak nasipse.sonrasında yola devam.

ImageUploadedByTapatalk1408813379650610


ImageUploadedByTapatalk1408813392568057


ImageUploadedByTapatalk1408813371502576


ImageUploadedByTapatalk1408813431533580
 

Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan

Bugün tavana geçici olarak sunta döşedim işim yok diye.üstüne bantla ölçülendirme yaptım.gayet güzel bir dizayn oldu.koridorda 47 cm yer kaldı.buda yeterli sanırım.12v tesisatının bir kısmını çektim yerlerine.zaten geç gitmiştim erken bıraktım işleri.düğünler var çünkü :smiley:

ImageUploadedByTapatalk1408903326005907
 

Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan

Birde şunu sormAk istiyorum.12 v hidrafor aldığımda evdeki standart çeşmeleri kullanabiliyormuyuz o kafama takıldı?
 




Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan

Ben su arıtma musluklarından kullandım. İnce ve su tadarruflu..

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan

Bi yandan aracın işleri yapılmakta kaportada bir yandan malzeme teminine devam ediyorum.su tesisatı için flex hortum kullanmayı düşünüyorum.hem daha sağlam olduğunu düşünüyorum hemde kıvrılabilir olması daha güzel karavan için.sizlerinde görüşlerini almak istiyorum bu konuda.

ImageUploadedByTapatalk1409048229652870
 

Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan

Birde bu şekil su depoları var ve kare olanlara nazaran yarı fiyatına.bu şekil bir depoyu kullanmanın eksi yönleri varmıdır?

ImageUploadedByTapatalk1409162505535958
 


Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan

Flex hortum tavsiye etmem. Çünkü ev tesisatlarında bile zamanla patlıyorlar. Benim başıma geldi. Banyo sel oldu. Ya plastik ya da akıllı boru denilen sistemi tavsiye ederim.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan

Depo konusunda kyllanmayı düşündüğünüz litreye göre tercih yapın. 100 litre civarında ise depoyu koymayı planladığınız yere ölçüleri ve duygusal tarafı uyanı alın. Yüksek litrelerde dalgakıran koymak getekebilir. Ama 100 litrede bence ihtiyaç yok. Kolay gelsin.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,471
Mesajlar
1,518,421
Kayıtlı Üye Sayımız
172,124
Kaydolan Son Üyemiz
paramana

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst