Arama sonuçlarınız

1. yigit uygur

İlk Defender' Im

2. yigit uygur

Defender D Cab

Tüm yazdıklarım silinmiş tekrar yazıyorum. Spectre filmindeki Defender kısa kasa değil, 110'luk ve DCPU olarak geçer yani Double Cap Pick Up. Normal şartlarda böyle bir restorasyon yapamazsınız. Çünkü aracın modeli şasi seri numarasında belirtilmiştir. Her harf ve numaranın bir anlamı var. Örnek...
  3. yigit uygur

Defender D Cab

4. yigit uygur

Alttan Gelen Vuruntu

Difransiyel (eğer ayna mahruti ise sorun) işçilik dahil 1500 tl civarı tutuyor, umarım daha basit bir şeydir. Kapaklar 50 lira civarı eğer uzun süredir değişmediyse, temiz temiz kullanmak için değiştirin derim. Hiç olmazsa aracınızın neresine ne yapıldı, ne kadar ömrü var bilerek kullanırsınız.
  5. yigit uygur

Alttan Gelen Vuruntu

Evet o. Elinizle şaftı kontrol ettiğinizde boşluk varsa, sorun mutlaka karpuzun içindedir ancak şaftta boşluk var diye ayna mahrutiyi yaptırırsınız ama neden hala boşluk var diye sormayın diye :) Frezenin yani dişlerin erimesi halinde teker aynı şaftın boşladığı gibi yapar, sağlam dişte takılır...

6. yigit uygur

Alttan Gelen Vuruntu

Ayna mahruti'de oluşacak bir boşluk bu sesi yapar genelde. Ama daha önce aks frezeli kapakları kontrol ettirin. TÜV'de boşluğa pek bakmıyorlar, mühim olan tutup tutmadığı ama tabii görevli teknisyen yine de önemli unsur.

7. yigit uygur

İlk Defender' Im

Lastik; Eğer hem asfalt hem off road için istiyorsanız BF Goodrich All-Terrain en uygun lastik. %50 on road, %50 off roadtur. AT ile sağlıklı offroad yapamazsınız. Orijinal boy 235 85R 16, daha önce 245 de kullandım, sorun olmadı ama 245 75R 16 orijinal ebattan 32 mm küçüktür. Bu her turda 10 cm...
  8. yigit uygur

110 2.5 Duz Dizel Bilgi

Dalaman'da iseniz.,Milas'ta Ergün Usta var. Ergün İrkem tel. 0 543 890 16 60. Tüm Güney Ege'de safaricisinden, özeline herkes ona götürür. Türkiye'deki sayılı ustalardan. Ama 70 km/h'yi geçmiyorsa aracınız, sekmanla, supapla kurtulacağını sanmam, motor yapmak gerekebilir. Nissan BD motor...
  9. yigit uygur

110 2.5 Duz Dizel Bilgi

10 yıldır düz dizel kullanıyorum. Hmtatl'ın dediği gibi ben de 110 km/h çok rahat yapıyorum ama acelem yok 80-90'ı aşmıyorum. Düz dizel'in tork'u küçük viteste daha yüksektir, tam tersi arazide daha iyi randıman verir. Otoyollarda yokuş gördüğünde kamyonlar sizi sollar, o ayrı. Tdi 20 - 30 km...

10. yigit uygur

Arazi Araçlarıyla Ilgili Yeni Sorular

Aşağıdaki linkte yakıt tüketimi ile ilgili bilgi var. Kolay gelsin. Mitsubishi Pajero IV 3.0i V6 (178Hp) technical specifications and fuel economy - AutoData24.com

11. yigit uygur

Defender Kamyonet Yardım

Aslında bu arada, kamyonet almanıza gerek yok, Defender 110 DCPU alacaksınız, arkayı uzatacaksınız. Ya da Defender station wagon yani kapalı kasa 110 alıp arkayı açıp, uzatacaksınız ve tabii aktarma organı :) Bu daha ucuza çıkar. Çünkü DCPU yani Double Cap Pick Up'lar yüksek modellerde var ve...
  12. yigit uygur

Defender Kamyonet Yardım

Anladım, bu resimdeki 110'un 6x6'sı. Sanırım 50 cm civarı şasi uzatılmış. Buradan tabii gözükmüyor ama yukarıda gönderdiğim fotoğraflardaki aktarma organı kullanılıyor. 130'luk boya gelmiş bu fotoğraftaki. 130'luk Defender'da 110'luk şaft mesafesi ve aktarma organıyla da düşündüğünüz şey...

13. yigit uygur

Defender Kamyonet Yardım

1- Römorkten kastettiğiniz arka kasa mı? Öyle ise değişir ama sadece değiştirmek yetmez, şasiyi de uzatmanız lazım. 110'lukları 90'a küçültenler var. Proje geçiyorsa bu da belki geçer ama daha önce yapanını duymadım. 2- Tekerlek sayısını 6'ya çıkarmak trafikten onay anlamında daha da zor olmalı...
  14. yigit uygur

5.viteste Titreşim

Ya öyle. Ben de o yüzden yıllardır ellemedim :( Bakalım gittiği yere kadar.
  15. yigit uygur

5.viteste Titreşim

Belli ki bir boşluk var. Rulman ya da senkromeç problemi gibi gözüküyor. Çok ilerlemedikçe büyük bir sorun değil. Ben 9 yıldır bu şekilde kullanıyorum ama benimki biraz ilerledi :)

16. yigit uygur

Tenteli Defender Hakkında

Aynen dediğiniz gibi. Düz yolda sorun olacağını sanmam ama Defender'ın ne yana yatacağı belli olmaz :) Yağlama farkı o yüzden.
  17. yigit uygur

Eğer N1G olarak verilmişse ruhsat bir daha değiştirmenin artık pek imkanı yok deniyor. Eskiden oluyordu ama artık yapılmıyor diye biliyorum, bir arkadaşım 6 ay kadar önce epey uğraştı ama "yapılmıyormuş artık" dediğini hatırlıyorum. Ancak tenteli alırsanız, bunlar genelde M1G olarak işleniyor...
  18. yigit uygur

Tenteli Defenderlar genelde düz dizeldir. Askeriyeden çıkmadır. Alırken dikkat etmek lazım. Askeriyeden ilk çıktığında çok dökük olabiliyorlar. Ama elden geçmiş bir araç ise biraz daha gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Tabii yine de bir ustaya göstermek lazım. Tentelinin iki yanını açtığınızda...

19. yigit uygur

As 250 Doç Kafa Sallıyor 70 - 80 Km Aralarında Sarsıntı

70-80 km/h arası sallamanın sebebi genelde direksiyon amortisörü veya deve boynudur. Yine de farklı bir şey olabilir.
  20. yigit uygur

Aracın Modeli?

Gerçekten de öyle, ne güzel yapmış UAZ

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,026
Kayıtlı Üye Sayımız
166,770
Kaydolan Son Üyemiz
auron