Karavan Tavsiyesi Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan auron Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 134

auron

Yeni Üye
Merhabalar,
İstanbulda yaşıyorum ve hayatımla ilgili önemli bir karar aldım. Bir çekme karavan alıp içerisinde yaşamak istiyorum. Fakat bunun için yeterli bilgi birikimim yok. Hangi karavan alınabilir. Bütçe ne olmalı gibi gibi sorular kafamı kurcalamaktadır. Bütçem 250.000 - 300.000 TL arası. Deneyimlerinizi dinlemek isterim. Bana tavsiyeleriniz ne olur?

karavanda surekli yasamdan bahsediyorsaniz ,

bu konu sizden once de benzer cumlelerle defalarca dile getirildi. ozellikle daha once deneyimi ve yeterli bilgisi olmayan bircok kisi karavanda surekli yasam hayali kuruyor . elbette hayal kurmak cok guzel bir sey hatta hayaller gercege donup yasamaya da baslamak mumkun ancak karavanda surekli yasam bir sure sonra cok zorlayici olabilir.

bana gore ilk sorun dar yasam alani, maalesef gerek cekme gerek motokaravanlarin neredeyse tamaminda adim atacak yer yok . yaz mevsimi ve havalarin guzel oldugu zamanda bunu hissetmesenizde soguk ve yagisli havalarda iceride zaman gecirmek zorunda kalacaksiniz.

ikinci olarak enerji sorunu geliyor , gunluk ihtiyacinizi karsilayacak kapasitede bir sistem kurmak dusundugunuzden pahali olabilir. reklamlar sizi yaniltmasin. ayrica enerji depolamak icin gunes altinda park etmek karavani davul firina cevirebilir. kisin ise yetersiz gunes nedeniyle enerjisiz kalabilirsiniz daimi bir 220 v kaynaginiz varsa bu konu gozardi edilebilir.

cop , wc ve kirli su atiklari sorun olabilir .

karavanda olmadiginiz zamanlarda guvenlik sorunlari yasabilirsiniz .

bunlar ilk etapta dusunulmesi gerekenler , konu devam ederse daha detayli yazarim

size onerim boyle bir maceraya atilmadan once kiralama yaparak karavan yasamini denemeniz.

karavanda surekli yasamdan bahsediyorsaniz ,

bu konu sizden once de benzer cumlelerle defalarca dile getirildi. ozellikle daha once deneyimi ve yeterli bilgisi olmayan bircok kisi karavanda surekli yasam hayali kuruyor . elbette hayal kurmak cok guzel bir sey hatta hayaller gercege donup yasamaya da baslamak mumkun ancak karavanda surekli yasam bir sure sonra cok zorlayici olabilir.

bana gore ilk sorun dar yasam alani, maalesef gerek cekme gerek motokaravanlarin neredeyse tamaminda adim atacak yer yok . yaz mevsimi ve havalarin guzel oldugu zamanda bunu hissetmesenizde soguk ve yagisli havalarda iceride zaman gecirmek zorunda kalacaksiniz.

ikinci olarak enerji sorunu geliyor , gunluk ihtiyacinizi karsilayacak kapasitede bir sistem kurmak dusundugunuzden pahali olabilir. reklamlar sizi yaniltmasin. ayrica enerji depolamak icin gunes altinda park etmek karavani davul firina cevirebilir. kisin ise yetersiz gunes nedeniyle enerjisiz kalabilirsiniz daimi bir 220 v kaynaginiz varsa bu konu gozardi edilebilir.

cop , wc ve kirli su atiklari sorun olabilir .

karavanda olmadiginiz zamanlarda guvenlik sorunlari yasabilirsiniz .

bunlar ilk etapta dusunulmesi gerekenler , konu devam ederse daha detayli yazarim

size onerim boyle bir maceraya atilmadan once kiralama yaparak karavan yasamini denemeniz.
Açıkçası hem kira ödemek istemiyorum hem de deprem konusundan dolayı özellikle bu kararı aldım. Hem yaşadığım süre içerisinde kiraya ve faturalara ödeyeceğim tutarı birikim yapabilirim. Ben sürekli evde yaşayan birisi değilim. Evi çoğunlukla uyumak için kullanıyorum. Gündüzleri genelde hep dışardayım.

Çok iyi o zaman.
Benim şuan ihtiyacım nasıl bir karavan seçmeliyim. Sabit bir yaşam için istiyorum tabi ama yazları arada sırada şehirlerarası da taşıyacağım. Sahibinden üzerinden baktım bu fiyat bandında çok karavan var. Fakat sizin önerebileceğiniz bir marka var mıdır bu fiyat bandında?

Ben kendim Güney Karavan kullanıyorum. Çekme karavan düşünenlere kendim kullanıp memnun kaldığım için bu markayı önerebilirim. Basit, işlevsel ve ekonomik karavan üretir bu firma.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR