Arama sonuçlarınız

1. kara.vanlife

12 Volt Kompresörlü Buzdolabı Tavsiyesi

Merhaba.. Konuya katkıda bulunmak adına bende kendi kullanmaya başlayacağım ürünümün verilerini paylaşmak istedim. Kendimce oluşturmaya başladığım camper aracım için indelb ta41a modelini aldım. Henüz araca monte etmedim ama kapalı terasta 22 - 34 derece arasında sabahları güneş görecek şekilde...

2. kara.vanlife

Güneş Panelleri Seçim Cetveli 12-24-36-48 Volt

Tamam sustum. Nereden de açtım konuyu. Tapatalk kullanılarak gönderildi
  3. kara.vanlife

Kafama takılan sadece 500W satırıyla ilgili düşünceniz. Neye istinaden hangi formulle bu verileri paylaşmış olabilir. Yoksa benim sistemimle ilgili söylediklerinizle ilgili hiç bir sıkıntı yok. Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. kara.vanlife

Harika... Fakat bu devirde PWA öneren bi sizsiniz sanki :)
  5. kara.vanlife

@ceremcem2 Gördünüz mü ?

6. kara.vanlife

Solar Şarj Cihazı Load Çıkışı

Aküden bağımsız bir çıkış biliyordum. Akü ile bağlantısını anlayamadım.

7. kara.vanlife

Solar Şarj Cihazı Load Çıkışı

Merhaba. Solar şarj cihazındaki yük çıkışı ne işe yarar ?
  8. kara.vanlife

"Kim olduğunuzu tam olarak bilmeme rağmen" dediğiniz için sordum ama "Yorum yazan kişiyi tanımam, nerede ne iş yaptığını bilmem" dediğiniz içinde sorumu geri aldım. Kesinlikle katılıyorum.
  9. kara.vanlife

Bu forumda kimseyi tanımıyorum bu sebeple yukarıdaki cümlede ne demek istendi tam olarak anlayamadım. Tehlikeli ve sorunlu birisi mi ? Ayağımızı denk mi alalım ? Ya da kendisi mühendis değil mi ? Bizi kandırıyor mu? Bizi aydınlatırsanız sevinirim.

10. kara.vanlife

Aracın soymadığım yeri kalmadı. Bir tane kablo kanalı içerisinde kablo göremedim. Ama kablo kanalının ilerideki kablo değişimleri için faydalı olacağı kesin. CCA yerine bakır alacağım tamam ama hangi kablo kesit geometrisini tercih etmeliyim ? Elininizdeki dosya pdf mi ? Victron sitesinde...

11. kara.vanlife

ilk tablonun 500W satırından. Panelin üzerindeki kablo zaten 4mm2. Bu zaten mppt'ye 4 mm2 gireceğim demektir hiç bilmeyen birisinin mantığı ile. Aksi halde kablo 6 mm2 olurdu. Sizin verdiğiniz teknik veri doğrultusunda da mppt'den aküye de 4mm2 bir kablo çıkmam yeterli. Eğer solar şarj cihazım...
  12. kara.vanlife

Merhaba.. 325W panel victron 100/20 solar şarj cihazım var. Sistemi 12V kuracağım. Tek 60A Lifepo4 akü kullanacağım. Tablodan anladığım 25mm2 kablo kullanacağım !! Doğrumudur ? Fazla kalın değil mi ? Panel ve mppt arası 3-4 mt.

13. kara.vanlife

12v Sistemde Kablolama Nasıl Olmalı?

İnanın bu araçta daha fazlası mümkün değil gibi + son 3 senedir de minimal yaşam için yaşam tarzımızı değiştirdiğimiz ve çokta huzurlu olduğumuzdan dolayı fazlasınada ihtiyac duyacağımızı zannetmiyorum. Teşekkürler. Minimum 5 cm olması gerektiğini bildiğim için mesafe tavan eğiminden dolayı...
  14. kara.vanlife

Estağfurullah. :) :) :) Alın bende de o kadar... Dediğiniz gibi yapmayı planlıyorum.. Youtube ve paylaşanlar sağ olsun.. Şu an için değil. İhtiyaç hisseder miyim bilemiyorum. Akü küçük panel büyük ve Cem bey ile yaptığımız daha doğrusu kendisinin yaptığı hesaplara göre harici bir enerji...
  15. kara.vanlife

Enerji pazarının verdiği bilgiyi ilettim. Kendi söylemleri daha önce söylediğim üzere 20-50-100 gelecek şeklinde idi. Dün itibariyle sitelerine baktigimda 50-100 stokta ma 60 stokta degil. Eğer ithalatçı firmadan 60A temin edebilirsek süper olur. Bu konuda sizinle DM'de görüşmüştük. Sizden haber...

16. kara.vanlife

Solar Şarj Cihazım gelen akımı 12V veya 24V olarak aküye gönderebiliyor. Benim seçimime bağlı.
  17. kara.vanlife

Keşke değiştirebilseydim ama öğrenmek istediğim sadece kablolama değil araya konulan on/off cihazları, sigorta kutular ve sonrasındaki 12v soketler vb de olduğu için konu sadece kabloya yönelmesin diye ''gereçleri'' olarak vurgulamak istedim. Ama bu saydıklarım kablolamaya dahil ise özür...
  18. kara.vanlife

Okudum hepsini. Ben seri bağlamayacağım ki. Paralel bağlayacağım. @ceremcem2 2x50 önerisinde de bulundu ve sorunsuz kullanabileceğimi söyledi. Tapatalk kullanılarak gönderildi

19. kara.vanlife

@ceremcem2 orbus ve outdo için bms var demişti. Alıntı : Öncelikle Lityum bataryaların içinde (cep telefonu bataryası dahil) mutlaka BMS olur, olmak zorundadır. Tek tek hücreleri almıyorsanız aldığınız bataryanın içinde BMS vardır. (Önceki sayfalardaki bir mesaja ithafen bunu belirteyim...
  20. kara.vanlife

325w mono 12 volt sistemde olmaz. Neden ? Tapatalk kullanılarak gönderildi

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,038
Kayıtlı Üye Sayımız
166,785
Kaydolan Son Üyemiz
Tbrk