Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
kısmet olursa sürgülü kapı önünde sineklik yaptırmak niyetindeyim. bu sebeple sinekliğin ve şayet kararım kesin olursa otomatik kayar kapı motorunun montajından sonra mutfak kısmının mobilya parçalarını da geçici olarak montajlayarak işe devam edeceğim. bu şekilde geçici montajla hem parçaların...
bayramda ise vakit buldukça banyonun en ön duvarını (öndeki oturma kısmının ise yaslandığı panel) alıştırmakla yetindim. en kolay bu paneli alıştırırım diye düşündüğüm bu panelin şablonunu alırken gönyedeki ufak bir kaçıklık yüzünden neredeyse bir gün bu panele uğraştım. ama sonunda yerini buldu...
sağ kısımda vestiyerin ikinci dikey parçası ve solda buzdolabının ön ve aynı zamanda banyonun arka paneli de önceki parçalar gibi geçici olarak yerini buldu. yatak önündeki geniş koridor artık kendini göstermeye başladı.
devam. iki tekerlek davalumbazı arasına 200 lt. temiz su deposunu da prova ettim. depoyu almadan önce ölçülerini kontrol etmiştim. arkada en alt seviyede yapmayı planladığım yatağın zaten çamurluk seviyesini geçmesi gerekliydi ve 200 lt. su tankı davlumbaz üst hizasını geçmediği için şu an bir...
devam. önceki mesajımda fotolardan da görüleceği üzere dikey parçaları 3 mm. lik sunta levhalar ile yapmıştım. sunta levhalar aracın dikey kısımlarına birebir uydurulunca 14 mm. lik kavak kontralarını şablonlara göre keserek arkadan önde doğru dikey mobilya taşıyıcılarını tam levhalardan kesip...
Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba. Taban yalıtım işi ve düz bir zemin oluşturma işleri hallolunca aracın yan dikey mobilya parçalarını alıştırma işlerine başlamıştım ramazanda. şükür bayram oldu. bayram olmadan bu işleri halletmeyi başardım. bu arada sizlere danışmadan bu işlere başlayıp bir...
Hocam arkada gündüz modunda iken U şeklinde kalmayı sağlayan yan parçaların altını vs. bagaj olarak değerlendireyi planlıyor musunuz? benim baştaki aklımdan geçenlerde benzer bir plandı ancak banyo küçük olacak diyerek arkayı sabitlemeye karar verdim sonunda. sizin tabi banyo genişletme planınız...
yalıtım işlerine başlamadan aracın boş saclarından kaynaklı zırıltıları kesmek için bir yüzü alüminyum diğer yüzü bitümlü ve kendinden yapışkanlı malzeme ile öncelikle tavan olmak üzere ses yalıtım faaliyetlerine de bir yandan başlamış bulunuyorum.
taban plakası işlerini dün iftar öncesi tamamladım. artık önden arkaya kadar tüm araç tabanı kontradan müteşekkil oldu. ilk bulduğum fırsatta taban plakasını bilahere araç yük sabitleme kancalarının bağlandığı noktalardan da bağlamak niyetindeyim.
hocam şimdilik uzun süreli yolculuk yapma fırsatım henüz olmadı. ayrıca bozuk zeminlerde de fazlaca deneme fırsatım olmadığından şimdilik olumsuz bir deneyimim olmadı. zaten imalatın bir kısmı eksik kaldı. iç ve dış fitilleri ramazandan sonra tamamlatacağım hayırlısıyla.
iyi dilekleriniz için...
tabanda açılması gereken giderleri vs. banyoyu hazırladıktan sonra açmayı planlıyorum. tabandaki yalıtım malzemesi xps köpük levha. cam yünü veya taş yününün su tutma özellikleri fazla olduğundan inşallah olmaz ama taban ufakta olsa su vs. sızması gibi olumsuz durumlarda wps levha suyu...
taban plakası altına dikey ızagaraları da yerleştirip tüm ızgaraları birbirlerine köşe bağlantı aparatıyla da vidaladım. taban plakası yerleştirme işi tüm araç tabanında tamamlanınca bilahere tüm taban plakası ve ızgaralar aracın yük sabitleme kancalarının vidalarıyla araç tabanına bir kez daha...
bu konuda yapacağım paylaşımları foruma olan borcum olarak kabul ediyorum. bu sebeple elimden geldiği müddetçe yapılan tüm işlemleri arşiv gibi buradan paylaşmaya devam etmek niyetindeyim.
konu içerisinde daha önceki mesajlarımda aracın sac panelleri arasındaki bağlantıları kontrol ettiğimi ve bu bağlantıların aralarını mastiklediğimi sanırım paylaşmıştım. araç yan panellerinde yer alan kalasları çıkarınca gördüm ki aracın sağ yanındaki rüzgar panellerinin araç sacı ile hiçbir...