Evre Başak Clarke Kimdir?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erevil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21

erevil

Ana Kamp
Mesajlar
20
Tepkime Puanı
6
Evre Başak Clarke (doğum adıyla Evre Başak Okumuş, d. 1985, İstanbul, Türkiye) Türk internet ünlüsü, moda tasarımcısı, dijital tasarımcı, ressam.

Hayatı

Evre Başak Clarke, 1985 yılında İstanbul’da doğdu. Rize Çamlıhemşin kökenli Ermeni bir aileden gelen sanatçı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Moda Tasarımı bölümü mezunudur ve 2009’da İstikbal Ulusal Tekstil Desenleri Yarışması’nda birinci olmuştur. Sanat kariyerine odaklanarak resim ve dijital illüstrasyon alanında çalışmalar yapmıştır. Hayvan portreleri ve deneysel sanat çalışmaları yapan Clarke 2023 yılında İngiliz vatandaşı Philip Clarke ile evlendi ve aynı yıl oğlu Oscar dünyaya geldi. Clarke, ailesiyle birlikte İngiltere’de sade ve sanatla iç içe bir yaşam sürdürmektedir. Sanat çalışmalarıyla sosyal medyada fazla gündeme gelemeyen Clarke'ın X platformunda hasta olduğunu duyurmasıyla tanınırlığı artmıştır. GoFundMe üzerinden oğlu için başlattığı ve 230.000 sterlin civarına ulaşan bağış kampanyası tartışmalara yol açmıştır. Clarke’ın geçmişte Türkleri aşağılayan paylaşımları, özellikle Türkler için çözümün soykırım olduğu gibi ifadeleri, bağış kampanyasına olan tepkileri artırmıştır. Doktorundan geldiğini söylediği ve 3-4 haftalık ömrü kaldığını belirten e-posta ekran görüntülerini önce paylaşıp daha sonra silmesi, dolandırıcılık şüphelerini artırmıştır.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,042
Mesajlar
1,527,776
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst