Arama sonuçlarınız

1. Triumph

MOTOKARAVANDA KLİMA

Merhaba, göğüs kliması dediğiniz araç kliması klima kompresörü krank volantından kayış aktarmasıyla çalışır, motordan 2 ila 5 beygir arasında güç çekerler, motora bağlı olduğu için motor stop halindeyken çalışması mümkün değil , ancak "uçuk" deyince diyelim ki ikinci bir sistem kurdunuz ve...

2. Triumph

Motorsiklette Çakmaklık Projem

mrb .Seneler sonra bir Hort'ta ben yapayım. Kendi motosikletimde de kullandığım us/çakmaklık ve yine araba motorsiklet tekne ve iş makinalarına vs takılabilen usb ile yine tüm araçlara takılabilen çakmaklık. her üç üründe su geçirmez. ihtiyacı olanlar iletişime geçebilir arkadaşlar. (Mersin)
  3. Triumph

100 Watt Lık Güneş Paneli Montajı

Daha önce bahsettiğim gibi benim amacım suyu kaynatmak ya da el değmeyecek derecede ısıtmak değil , suyu ılıtmak , aldığım 12v 150watt resistans ile evde büyük kaplarda 7,5volt ile yaptığım denemelerde amacıma kesinlikle ulaştım , iş su deposunu nereye nasıl koyacağıma kaldı , aracın altını kış...

4. Triumph

Onu ancak 220v bulduğunuz yerlerde kullanabilirsiniz, ben 150 watt resistansı bile aküden beslemeyi düşünmüyorum, tabii plan tutarsa :)
  5. Triumph

Onu inceledim daha önce, bana uygun değil

6. Triumph

100-150 wattlık bir panel düşünüyorum, depo en fazla 100L olacak, henüz alınmadı. Sistem Sadece yazın kullanılacak ve amaç suyu kaynatmak değil, maksat duş ve lavaboda "ılık" su kullanmak. Redresör ile düşük voltajlardaki denemelerimde 7,5 voltta dahi sonuç aldım. İş yapacağını umuyorum...

7. Triumph

Egsoz muayenesinin tekrarına gittim geçen gün, sıra beklerken çay molası vermiş bir muayene görevlisinin iskelesine yanaştım hafiften "benim bir panelvan var, eskiden karavanmış, tavanında güneş paneli var ama sökemedim, muayenede bir sıkıntı olur mu" dedim önce olur herhalde dedi, sonra ben "e...
  8. Triumph

hiç bilemiyorum çünkü bu durumu 2900tl sigorta ücreti çıkınca ve bu kadar yüksek çıkmasının nedenini kurcaladığımda seneler önce sattığım aracın çok büyük bir kazaya karışması olarak açıkladılar , 2003 te devrini aybaşında alırız diyerek aldıkları aracın devrini 2008 yılında aracı hurdaya...
  9. Triumph

Hocam eşi öğretmen kendisi emekli biriyim ,hepi topu bu aracı karavan kullanacağım süre yazın 2 ay ve panelvan olarak kullanmak için ciddi sebeplerim var , bu yüzden ruhsat motokaravan değil , camlı panelvan. demonte olayı ve sıkıntılar bu sebepten. Geçmişte devrini vermeden sattığım ve...

10. Triumph

Merhaba , linkteki diğer forum linkindeki excell çalışması çok güzel ve yararlı bir çalışma olmuş , biraz geç yazdığım için affediniz. tüv muayenesi vardı aracın . Sonucuna gelince ; aldığım vatandaş egsoz çıkışına bir zımbırtı kaynatmış ve bu yüden ölçümcü değer alamayınca egsozdan kaldı araç...

11. Triumph

Hocam istenmeden bilgi vermek ne demek :)sağolun varolun :) Uzun zamandır bu paneller konusunda çelişkideyim , monokristal panellerin daha uzun ömürlü ve daha randımanlı olduğunu okuyorum çeşitli yerlerde. Şuan emin olmamakla birlikte tepemde kaç metre kare boşluk var bir merdiven bulup henüz...
  12. Triumph

teşekker ederim blgilendirme için

13. Triumph

İnverter Yerine Güç Kaynağı Kullanımı

işte enversör dediğimiz pako şalter sizin fiş sok/çıkar işini düğmeyi sağa ya da sola çevirerek yapan şey :)
  14. Triumph

Bir önceki mesajınızda "far rolesinden bahseden sizsiniz ? :) elbette araç aküsüyle yaşam aküsünü paralel bağlamayacağım, ama araç aküsünü kullanmak gerekecekse araya mutlaka bir enversör şalter koymak gerekli, mesela sıkışıldığında enversör şalter ile araç aküsünden yararlanılabilinir.yine...
  15. Triumph

Aslında ilk paragrafınız sorunun yanıtını da barındırıyor :) "tüm yükler dc12v ile çalışacağı için" ac220v bulduğumda güç kaynağı ile dc12 ye çevirerek yükleri aslında 220v ile çalıştırmış olacağım. Pako, yani enversör ile de duruma göre aküden ya da güç kaynağından akım çekeceğim. Elektrik ve...

16. Triumph

İlker kardeşim , karavana 220v alma durumu varken elbette en az 1 adet priz konulur , ama tüm cihazlar dc12v ile çalışacaksa inverter neden ? bu arada "manuel kontrol"dan bahsetmişsiniz , yazımdaki "pako şalter" tam da onun için. Basit bir Pako şalter 3 konumlu olur 1 0 ve 2. 1 e aldığımızda...
  17. Triumph

Selamlar Henüz proje aşamasındaki sprinter 213cdi aracıma solar sistem kurarak tüm cihazları dc12v ile çalıştırmak , ve haliyle 12v ile çalışan cihazlarla donatmak arzusundayım. aydınlatmada led , buzdolabında dc12v ekovat kompresör kısacası olabildiğince düşük akım çekecek bir sistem...
  18. Triumph

merhaba , panelleriniz kaç watt ve monokristal mi pollykristalmi ?

19. Triumph

Tse Gunes Panelini Kabul Etmiyor Mu?

sonuç ne oldu acaba ??
  20. Triumph

Araç İçi Buzdolabı

deniz bey evinizdeki dolabın kompresörü tam devrini bilemiyorum ancak 3000 devir desek terostat her devreye girdiğinde 3000 devirde kalkış yapıp yine sabit 3000 devirde çalışmasına devam ediyor , bildiğim kadarıyla 12v ekovat inverter kompresörler üzerindeki elektronik sürücüyle duruma göre...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri