Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
12:01 nikli Kardeşim. Lütfen İMPELLER bunun ne olduğunu arayıp incelermisin? Bu parça benim hayal kurduğumu düşündüğün şanzıman sisteminin en önemli parçasıdır
Eminisiniz öyle bir şeyin olmadığından ? Ben olduğundan eminim ve olduğunu da yine iddia ediyorum çünkü ben böyle sistemi olan 1964 model Ford araba yı epey zaman kullandım. Yokuş aşağı uzun süre inen bir römorkun yani çekme karavanın kendi frenlerinin hep aktif durumda olmasından dolayı...
Çekme karavanın frenini iptal etmenin özel şartı SÜREKLİ YOKUŞ İNMEK olunca elbette sürekli iniş bitince çekme karavanın fren sistemi yine çalışır hale getirilir.
Çekme karavanın fren sistemini iptal etmek ayrı bir şey sökmek ayrı bir şey. Lütfen farkı ve neden fren sistemini iptal edilmesi gerektiğini bir daha düşünün derim
Ben tork kuvvetini hiç bir mekanik işlem, dişli kullanmadan aracın gerektiği kadar değiştiren, kademeli değil yani 5.vitesten kendi kendine 4 vitese gecen vites kutusundan bahsetmiyorum ben söz gelimi araca o an için tork kuvvetini sadece ve sadece binde2 oranında değişmesi gerekince bunu...
Komik falan değil .Şu an halk arasında otomatik vites diye adlandırılan sistem aslında Düz vites şanzımanın otomatik seçimli halidir yani düz vitesten farkı vites seçimini siz değil de araçtaki bilgisayarın yapmasıdır. Gerçek otomatik vites sisteminde ise seçilecek vites filan yoktur...
Kusura bakma ama akadaşım sen henüz tam otomatik vitesin ne oldugunu tam ögrememişsin,Tam otomatik vites kutusunda dişli mişil filan yoktur hatta bir birine degen herhangi bir şey bile yoktur.Derim ki 1960 model Amerikan arabalardaki otomatik vitesi bir incele derim.
Şayet ben çektiğim karavanın frenini iptal ettimse yokuşu hep yavaş inerim böylece arkamdaki karavan bana hep kancadan yaslanık olduğu için sizin tanımladığınız ama benim tam net olarak anlayamadığım "VURMA" Fiili olmaz diye düşünüyorum
Soruma cevap olarak verilen bilgiler şu sonucu çıkarıyor: Aracımız her ne kadar otomatik seçimli araç olsa da sonuçta yine de düz vites seçimini uygun buluyoruz.
KOCAMAN BİR NOT: Bir otomobilin "GERÇEK" otomatik vites olması başka bir şeydir, otomatik seçimli olması başka şeydir. Otomatik...
Şayet bir araç zaten otomatik vitesli ise aracı kullanırken uygun vites ve devir düşürmeden kullanmak nasıl oluyor ? Hani araç otomatikti vitesleri kendi seçiyordu ?