Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz
Adnan Bey,
baştan sona hayranlıkla izledim. Alüminyum profil detayları, kilitli kulplar, mobilya aksesuarları, renkler...
Bundan iyisi olur mu? (Açıklamalarınızın tümü alçakgönüllü ifadelerle dolu ancak) bundan iyisi olabileceğini de pek...
Ynt: Arıyorum: Yağ buhar emiş sibobu
Emin Bey ilginize çok teşekkür ederim. Araç karbüratörlü...
Bu sibop sadece fena halde rolanti devrini bozuyor. Aracın yürümesinde sorun olmuyor ama boş viteste ışıklarda beklemek kabus gibi olabiliyor. Sibobtan gelen hortumu hava filtresi kabından söküp...
Ynt: samurai-vitara V6-x90-daewoo-daihatsu yedek parçalar çıkma
Vitara hava filtre kabını görünce yazdım:
Uzun zamandır (91 Vitara 3K Karbüratörlü) aracım için "Yağ buhar emiş sibobu" diye bir parça arıyorum.
Hava filtre kabından aşağı doğru inen ince bir hortumun ucunda galiba... Başka bir...
Evet parçanın aynen adı bu. Ufak bir plastik parçaymış. Hava filtresi kabından aşağı doğru inen ince plastik borunun ucunda biryerlerdeymiş anladığım kadarıyla...
Araç 1991 Vitara 3K.
Karbüratör doktoru der ki:
"Sıfırını bulamassın, çıkmacılara bakacaksın."
Elinde "Yağ buhar emiş sibobu"...
Ynt: 1998 Suzuki Vitara Yükseltme Uygulaması / Fotoğraflı Anlatım
Arka amortisör uzatması için inş. müh. arkadaştan "burkulma olabilir" uyarısı aldığım sırada eklediğiniz resim tam da arkadaşın dediğini teyit etmiş oldu.
Uzun amortisör ya da şaseye sıkıca bağlanmış kutu profil kullanmaya karar...
Ynt: vitara jlx lastik seçimi
Kumho ile daha önce asfaltta kötü deneyimlerim olmuştu. Gazlamak için aldığım Ecsta Supra diye V desenli bir modeli (hesapta ultra yüksek performans) 2 ay kullanıp satmıştım...Kumhoların yerine aldığım P Zero Nero lar 4 sene zorlayarak kullanım ardından dahi "0"...
Ynt: vitara jlx lastik seçimi
;) ;) Ekledim imzaya...
Derin kanallarla pek işim yok. Asıl sormak istediğim şuydu:
Aracın altı oturmayacak kadar derinlikte, cıvık ve kaygan çamurda neler yapıyor. Biraz eğimlice yolda Coper STT gibi boşa dönmüyorsa mesele yok. Aradığım lastik odur...(Gezilerden...
Ynt: suzukı 1,9 ddis?
Suzuki ile ya da safkan herhangi bir arazi aracı ile tabiki mukayese edilmez ancakdediğim gibi daha kötü bekliyordum.
SUV ile arazi karışımı gibi birşey çıkmış ortaya. 4L yok ancak tork 240N/m...Oradan yırtıyor biraz.
Ynt: Sj almak istiyorum yardımcı olabilir misiniz
Kapalı kasa (+)
Boyası resimlerde iyi görünüyor(+)
Fiyatı az geldi bana...Çözülemeyecek bir sıkıntısı yoksa kaçırmayın...
Ynt: suzukı 1,9 ddis?
Arkadaşımda Duster ın 1.5 Dizel 4*4 modeli var. Alırken hata yaptığını düşünüyorduk ama standart hali ile hem arazide hem asfaltta bizi şaşırttı. Yani fena araç değil...Test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim...
Ynt: 2001 Vitara jlx Lastik Ebadı - Yakıt Tüketimi
Yani demek istediğim şu:
Bu işin özel bir formülü mü var? Nasıl bu derece düşük sarfiyat olabiliyor?
Ynt: 2001 Vitara jlx Lastik Ebadı - Yakıt Tüketimi
Bahsettiğiniz değerleri Suzuki Swift le bile yakalayamıyorum. 2006 Swift le şu anda 35-40Krş yakıyorum ki 25Krş yaktığım dönemleri unuttum bile. Sanırım 2007 lerde falandı...