Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Şile, Kömürlük - Akçakese Off-Road ve Keşif Gezisi (07 Haziran 2009)
Çağlar bende bu muhabbeti sevdiğini bildiğim için yazıyorum.En iyi off-road araçları sıralamsı yapsak listenin ilk 3 ünde suziler kesin olur.Kabiliyetlerini inkar etmek büyük hata olur.Zaten gezilerde Jeep lere herzaman...
Çağlar,kışın buz gibi havada,suyun debisinin çok kuvvetli olduğu zamanlarda,çok daha farklı ama çok etkili bir yönteme başvuruyoruz.Suzileri arkamıza bağlayıp öyle geçiyoruz dereleri. :D :D Levent iyi bilir nasıl olduğunu. ;D
Yakıt ve vergi haricindeki işletim maliyetleri (yedek parça) bakımından bir XJ nin maliyetleri suzi den daha az.Xj nin yedek parçaları daha bol hemde daha ucuz olduğunu iddaa ederim.
Ynt: Gezenbilir Cherokee'lerinin Beğenilen Fotoğrafları; ZJ, WJ, WK, XJ, KJ
2-3-2008 tarihinde yapılmış bir gezimize ait fotoğraf.Hemen,hemen tüm Jeep sülalesi bir arada.
Ynt: Türkiye'nin Önde Gelen Temmuz Ayı Festivalleri
İstanbul
Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali
Her yıl geleneksel olarak yapılan festival,bu yıl 25 Temmuz ile 27 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.
Ynt: 1998 Cherokee Country (XJ)
Aracımı satıp 2004-2006 (eski kasa) L200 magnum almayı planlıyorum.Dolayısıyla öncelikli olarak L200 ile takas ederim.(farklı marka arçalarlada takas ederim tabiki).Aracın fiyatınıda pazarlıksız en son 36.000 TL yaptım.
İptal edilen iğneada trophy de lazım olacağı için ikinci el 750 tl ye aldığım gpsi o gün bugündür kullanmadıım.Aldıktan sonra aracımda sadece hızımı ölçmek için birkaç kez kullandım.Onun haricinde hiçbir işime yaramadı.(zaten kullanmayıda beceremiyorum) ;D
Aldığımda bana verilen 2 ad cd,şarz...
Ynt: 2. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali (19-21 Haziran 2009)
Gezenbilire yakışan harika bir festivali geride bıraktık.Evet biraz yorulduk,birazda güneşin altında kavrulduk belki ama, buna değdi.Sanal ortamda muhabbet edip,dost olduğumuz çeşitli illerden gelen arkadaşlarla tanışıp...
Ynt: Ankara Mühye'de Son Dakika Off-Roadu (14 Haziran 2009)
Plansız,programsız,ani karar verilerek yapılan geziler her zaman daha zevkli olmuştur.Keyifli,güzel bir gün geçirmişiniz.Fortoğraf ve videolar için teşekkürler arkadaşlar.
Ynt: XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..
Buda şu manaya geliyor.HI konumundayken,otası kilitli olarak büyük keyifle yaptığım geçişleri XJ lerde bulunan COMMAND-TRAC çekiş sistemi sayesinde doğru yapıyormuşum yıllardır.
Saygılarımla....
Birde XJ lerde SELEC-TRAC çekiş sistemi vardırki.Bu sistem Mustafa abinin aracında vardır.Birde sizinde içinde olduğunuz takla atan xj de de vardı.Onunda çalışma sistemi ile alakalı,daha önceki mesajımda verdiğim linkte şöyle der:
SELEC-TRAC- Çok Seçenekli Çekiş...
Bemin aracım dünya versiyonu da,galiba sizin yazdıklarınızın kaynağı başka bir gezegenden olabilir. :)
Benim aracımın COMMAND-TRAC çekiş sistemine sahiptir.
Bu bilgilere ulaşmak için jeep .com a gitmeye gerek yok zaten forumumuzda bu bilgiler var.Ve oradaki...
Önlerle arkaların %50-%50 çekiş sağlayabilmesi için.Xj de arazi vitesini 4 çekere almanız yeterli.Ama zj lerde bunu yapabilmek için lowa almanız gerekiyor.Yani,Xj HI da giderken Zj low'da gitmek zorunda kalıyor.Buradan bile anlaşılıyorki XJ doğuştan arazi için...
Zj ile off-road yapılacaksa.İlk yapılması gereken ön şaftı söküp,yerine XJ nin şaftını takmar gerekir.Yada XJ ninki gibi bir şaftla değiştirmek gerekir.
Musa öyle yaptıda rahat etti.İlk arazi denemesinde garibim ön şaftı eline alıp evin yolunu tutmuştu.Yanlış...