Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: likya yolu aralık(2009)- arkadaş aranıyor
İyi yolculukar. Ben ilk baharda bu parkurları yürümeyi düşüyorum bitirdiğinizde ayrıntılı detayları yazarsanız çok işime yarayacaktır. Ayrıca varsa gps bilgilerine de ihtiyacım var.
Bu gün başlayan bu arkaplan müziği kaldırmanın ya da kapatmanın bir yolu var mı? Başka bir şey yapmak için ya forumu kapatmak zorunda kalıyorum ya da diğer siteleri. Bir kaç sayfa birlikte açıtığımda ise curcuna oluyor. ;D Aynı müzik çeşitli aralıklarla üst üste çalıyor. Şikayetçiyim ;D
Ynt: Bot Tavsiyesi
Fiyat farkını olmasına bir çok etken olabilir bunun raf ömründen kaynaklandığını düşünmüyorum. Örneğin bir firma yeni gelecek modelin haberini alıp eski modelin stoklarını eritmek istiyorsa fiyatta indirime gidebilir. Ayrıca stokladığı ürün miktarıda fiyatta etken olabilir...
Ynt: Kaçkar Zirveden Ağrı Dağı Görünür mü?
Yok Ağrıdan da kaçkar görünmüyor. Birinci sayfada fotoğrafı var. Fotoğrafta hava açık ve bulutsuz görünmesi gereken en iyi hava koşulu ama bakın fotoğrafa kaçkar yok yine ufak tefek köse dağ görünüyor. Ağrıdan Subhan görünüyor ama kaçkar görünmüyor. O...
Arkadaşım diğer arkadaşı tanımıyorum ama Tunç Fındığın dağcılık tecrübesine diyecek yok. Ama bu gördüğü dağı şıp diye tanıma tecrübesi değil tırmanış tecrübesi. Tanıma tecrübesi olsa bile yanılmış olabileceği gerçeğini değiştirmez. Köse dağın Ağrı dağı...
Arkadaşlar bu resimdeki Ağrı Dağı değil.
Resimlerde gördükleriniz Ağrı ili ile Erzurum arasında bulunan Köse Dağdır. Yaklaşık yüksekliği yanlış hatırlamıyorsam 3500m civarındadır.
Doğubayazıttan Iğdıra oradan Aralığa gittim ve Nahçivana geçtim...
Arkdaşım verdiğin bilgiler çok değerli ve güzel bilgiler ama başımdan geçtiği için katılmadığım ve katılıpta ek yapmak istediğim bazı noktalar var.
1 Genel ağırlık yakıt performansı da hesaplandığında benzin ocakları her zaman daha hafiftir. Eğer bir iki günlük bir aktivite yapılıyorsa gazlı...
Ynt: Survival Hakkında ?..
Birinci sorunun cevabı şu tercüme ya da baskı hatasından kaynaklı yanlışlık var. Üzeri ötülü suya girmemeniz ve yaklaşmamanız gerekiyor. Bata bilirsiniz ya da vahşi bir hayvan tarafından avlanabilirsiniz. Elle balık yakalama olayı çok zor olmakla birlikte imkansız...
Ynt: Çadır Seçimi
Hocam siz klasik yuvarlak kazıklar yerine V peg denilen türü kullanın. Yüzey oluşturduğundan daha iyi tutuş sağlıyorlar. Titanyum olanlarını kullanmadım ama benim çadırla birlikte montbell marka alminyum alaşım olanlar gelmişti onları kullanıyorum. Yeterince sert ve...
Ynt: Dr. Bozkurt ERGÖR'den Dağcılık (Anılar- Belgeler) Kitabı
Aradaşım kitabın değeri ne ki internetten indirmek için link arıyorsun. 5-10 tl gibi bir fiyatı olması lazım satın al. Pahalı bir şey olsa madi durumu müsait değil diye düşünecem ucuz bir kitap.
Arkadaşım bazı şeyleri yanlış anladığınız için açılamam gerekiyor o nedenle bu size cevap olarak yazacağım son mesajım bu tartışmayı uzatmak istemiyorum. Bir çadır almak için gidip para verip eğtim alınması sizin görüşünüz ben bütün bilgilerin ücretsiz olduğuna inanıyorum ve...
Bu kazıklar daha çok kar ve yumuşak zeminler içindir. Ağırlıklarından dolayı pek kullanışlı değiller. Bunlar yerine yumuşak zemin için bir kaç adet file yapın ya da sağlam ve hafif torba. Çadırı kurduğunuz yerde içini kar buz ya da taşlarla doldurup çadırı sabitlersiniz. Daha...
Arakadaşım yazdıklarımı üzerinize alınmanız için hiç bir neden yok. Zaten yazdıklarımın sizinle alakası da yok. Sizinle ilgli kısım sadece nick altında bulunan tavsiye kısmı onu da biliyormuşsunuz zaten. Ne dağcılık yaptığınız ekibi tanıyorum ne ekip liderinizi ne de ilgim...
Ynt: Everest'e Tırmanan İlk Görme Özürlü Dağcı Ağrı Dağı'nda
AA AĞRI - Güncelleme: 23:37 TSİ 11 Eylül. 2009 Cuma
Görmeden Ağrı Dağı'nda da zirve yaptı
2001'de Everest'e, bir yıl sonra '7 zirveler'e tırmanan, 2008'de Puncak Jaya'da zirve yapan görme özürlü dağcı Erik Weihenmayer, Ağrı Dağı'nda...
Çok bilinen bir şehir efsanesinin bir yerde açıklanması gerekiyor. ;D Sanırım en uygun yer de burası. Bir çoğunuzun bildiği gibi çadırlarda mevsim olayı bir hikayeden ibarettir hiç bir gerçekliği yoktur. 1 çadırların mevsimi yoktur. Yani yağmur için kullanılacak çadır karda...
MONTBLANC II için fazla detaylı bilgi yok ama Lafuma Alpine III ile hemen hemen aynı özelliklerde görünüyor. Onun yerine Lafuma Alpine III daha uygun fiyatlı ama bu iki çadırda 4 kilo ağırlığında oldukları için taşırken sorun olacaktır...
Ynt: Yeni Telefon Nokia'dan
Hocam dediğim gibi takoz işini görecek casiodan başka bir telefon yok. Çünkü bir kaç yıl önce ilk çıktığında incelemiştim testlerde araba geçiriyorlardı üzerinden. ;D Sen bir tane onlardan bulmaya çalış.
Ynt: Dijital SLR Makina Üreten Markalar Arasında Hangisini Tercih Edersiniz?
Benim sana tavsiyem şu şekilde olabilir.
1 Pratik yapmak ve makineye tam hakim olabilmek için önce digital SLR yi bir yıl alma. Bir adet Zenit 122 ve bir adet tripod al ve onu kullan. Film takmadan bile pratik...