Çekme Karavandan Motokaravana Geçiş: Grand California Vs. Panelvan Dönüşümü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YusufB Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52

YusufB

Yeni Üye
Herkese merhabalar.

Konu hakkında araştırma yaparken google beni forumunuza getirdi. İyi ki de getirmiş, okuduklarım kadarıyla, hem karavan, hem de off-road tecrübesi olan böyle bir forum bulduğum için şanslıyım :smiley:

Ankara'da yaşayan, 5 yaşında bir erkek çocuk sahibi 3 kişilik bir aileyiz. Geçen yıl karavancılığı denemek istedik ve 2. el Bailey Phoenix 640 karavan aldık. Bu yaz yaptığımız tatillerde Bailey karavandan çok memnun olmamıza ve karavan yaşamını çok sevmemize rağmen, çekme karavanın mobilitesi bize yeterli gelmedi, gitmek istediğimiz pek çok yere gidemedik.

Ben Rize'liyim, ve her yaz kesin köyümüze giderim. Köyümüz yaklaşık 2.700 rakımda ve sonrasında yaylalarımız var. Evlenmeden önce bu yaylalarda pek çok sefer çadır kampı yaptım. Şimdi çocuklu olarak aynı yerlerde karavan kampı yapmayı çok istiyorum. Ve buna uygun bir karavan almak istiyorum. Bana kalsa araç üstü çadırla da yapabiliriz ama eşim karavan hayatını çok sevdi ve kesinlikle karavan istiyor. Bunun dışında yazın deniz tatili ve Avrupa gezisi yapma ve kışın kayak merkezlerinde kamp yapma planlarım var.

Bu doğrultuda 2 seçeneğim olduğuna karar verdim:
1- VW Grand California
2- 4x4 Sprinter veya VW/MAN 4motion alıp karavana çevirtmek

İki seçeneğinde artılarını eksilerini çok araştırdım, ama kesin bir sonuca varamadım. Bütçem yaklaşık Grand California fiyatlarında, belki çok çok az üstüne çıkabilirim. Bu konuda yol gösterebiliseniz gerçekten çok sevinirim, 1 aydır araştırma yapıyorum, çok detaylı bilgi sahibi oldum ama tabii teorik bilgi olduğu için, gerçek hayat tecübesinin yerini tutmuyor.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Yusuf BEYAZPINAR

Etiketler
çekme karavan kullanıcısıyım ama motokaravan planım var. youtube da grand california videoları izledim ve size tavsiyem Man ya da mercedes alıp iyi bir firmaya yaptırmanız.

izlediğim videolardan edindiğim bilgilere göre california eksikleri var. üst yatak yetersiz, gaz sensörü olmasına rağmen yolcu koltuklarının yanındaki camın altında gaz çıkışı var (pencere açıkken sorun olabilir), buzdolabı kötü (kapağı ile sorun yaşayanlar var), sürgülü kapı altı basamak sorunlu, lastikler yetersiz (all terrain/at lastik şart), güneş paneli yetersiz. öte yandan savrulma önleyici, araçtan kısa sürede akü şarj imkanı, masa sandalye hediyesi, otomatik vitesin yeterli ve güçlü olması, trim/mobilya sesi olmaması, vw servis ağı gibi avantajlara sahip.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR