Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Uyku Tulumu İyileştirmek Hakkında
Hasan'ım gözlerim yaşardı sevinçten....:)..... ;D
Örnek de gayet güzeldi.... Yaşanmış tecrübe edilmiş değerli bilgiler... Teşekkürler Hasan'ım...
Çadırda tek kişi kalınmasının çadırın iç ısısını düşürdüğünü de ilk defa duydum..... Duy bunları Tezzmertek duuuyy........ ;D
Yardım isteyen arkadaş BÜTÇE SORUNU diyerek konunun çerçevesini belirlemiş ilk cümlede......
Fikirlerimize katılmayan (katılmama sebebi de sırt çantalı-arabalı ayırımına dayanıyor. Oysa bu konuda bir bilgi yok..)
arkadaşımız direk 1000 TL lik yaptı bu...
Merhaba
Yalıtım konusunda en temel bilgi şudur;
En iyi yalıtım , malzemenin arasında kalan durgun havadır. Bu hava katmanı ve miktarı ne kadar fazla ve kalın olursa ve aynı zamanda dışarıdaki soğuk hava ile yer değiştirmez veya yer değiştirme süresi ne...
Ynt: Husky Bigless Aile Çadırı Hakkında
Çadırın paketinden çıkan kare ya da dikdörtgen file veya sineklik benzeri parça, iç çadırın iç kısmının tavan tepe noktasına monte edilen bir parça..... Dört kenarındaki klips benzeri (iç çadırı dış çadıra bağlamaya yarayan parçalar ile aynıdır...
Şişme yatağın konuluş amacını doğru anlamışım... Rabbit in açıklaması da doğru bence.... Şişme yatağın esneme kapasitesine göre iç çadırın zemini aynı şekilde esnemeyeceği için yırtılabilir demek istiyor.. Bence de bu yapmak istediğinize hiç gerek yok...
Evet, çadırın eteklerini bantlamak havalandırma kapasitesini azalttı muhtemelen.....
Diğer soruya gelince;
Çadırı kurmadan tabana şişme yatak koyarak çadırın alt kısmını zeminden yukarda tutmayı ve böylece olası bir yağışta alttan su girmesine mani...
Merhaba
Farklı kalitede birden fazla çadır kullanmış biri olarak diyebilirim ki;
Fiyatı ne olursa olsun 100 TL lik çadır da 2000 TL lik çadır da havalandırmaları yeteri kadar açılmazsa terleme yapar.. Özellikle sabaha karşı dış ısının düşmesi çadır...
Ynt: Merhabalar - Evolite Excamp 4 Çift Tente Çadır Hakk.
Bu kış fırtına yüzünden zirve yapamadan Hasandağı'nın eteklerinden geri dönen 3-4 dağcılık grubu biliyorum bizzat.......
Türkiye koşullarında fırtına zor bulursun diyen arkadaşlar, Hasandağı'na gitmediğiniz belli oluyor.....:)
Ynt: 3 Günde Trabzon, Rize Ve Batum'da Nereler Gezilebilir?
Güzel anlatım için teşekkürler....
Şunun üzerine bir daha bastıralım da o kadar yoldan geri dönmesin gidecek arkadaşlar...
Gürcistan ve hükümetimiz arasındaki ikili anlaşmaya göre sınır kapısından geçişler SADECE PASAPORT VEYA NÜFUS...
Ynt: Deuter Mı Jack Wolfskin Çanta Mı Daha İyi?
Jack Wolfskin stokta yok görünüyor bilmem farkettiniz mi..... Ama zaten Deuter i tavsiye ederim..... çok uzun süre kullanırsınız.....
Yazdığım yazıyı bir daha okudum... Hayır Husky demiyorum... The North Face Ve 25 demek istemiştim aslında......:)
Husky nin her iki modeli de işinizi görür......Çok sık kamp yapmayacaksanız ucuz olanı tercih edin....
Husky yi her zaman Evolite çadıra tercih ederim..... Husky nin su geçirmezlik değerleri testlerle ve kullanıcı deneyimleri ile kendini kanıtlamıştır.. Evolite hakkındaki bu veriler sadece üretici veya ithalatçının beyanları...
Ynt: Kaçkar Zirveden Ağrı Dağı Görünür Mü?
Bu fotoğraflar feyk........ :) Caddebostan'dan görülen manzarayı ele alalım....... Uludağ-Caddebostan arası kuş uçuşu kaç km....... Bir de ön planda ( Heybeliada sanırım..) görünen binanın Caddebostana olan mesafesini düşünelim....... İki resim...
Uludağ'ın kuzey yüzünü Avcılar'dan göremezsiniz... Kaldı ki Avcılar deniz seviyesinde.... Uludağ'ın böyle bir profil fotoğrafını çekmek için 2000 mt lerde bulunmak gerekir... (Avcılar'dan Uludağ'a yaklaşma istikametinde dağın önünde bulunan muhtelif...
Uludağ Bursa'dan bile görünmüyor, Avcılar'dan görülebileceğini zannetmiyorum :) Belki çok çok açık havada ve Hasan Ural'ın isabetli olarak tespit ettiği gibi konum itibarı ile Uludağ'ın Kuşaklıkaya omuzu görülebilir..... 30-40 yıl kadar önce...
Ynt: Bot Tavsiyesi
Sayın Altınbaşak
Bot bizi sadece soğuktan koruyor o yüzden yaz faaliyetlerinde kullanılmasa da olur diye düşünüyorsanız biraz daha araştırın derim.....:)
(20 Ağustos 2013- Ağrı Dağı 4200 Mt.... Gündüz yaklaşık 30 derece ..Gece -25 civarı..... Yağan tipi de hafif bir...