Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
şimdi elimizde çok ilginç ve uçta 2 örnek var :
Türkiye: bol evrak, sıkı bürokrasi... ama tampona demir bağlayan mı, kaynakla tutturmaya çalışanlar mı... ne ararsan. neden ? kontrol yok, polisin denk gelmemesi mümkün değil. ya rüşvet ya da umursamazlık. en başta kullanıcının bilinçsizliğidir...
merhaba atagunduz bey, hosgeldiniz.
umarım emekliliğiniz hayallerinizdeki gibi olur.
çekme veya motokaravan bölümlerinden dilediginiz bilgilere, arama kısmını veya ilgili sohbetleri takip ederek ulaşabilirsiniz
saygılar
merhabalar,
nisan2016 dan beri kullandığım ruhsatsız (araç plakam takılı) çekme karavanım ile KGM'ye ait otoyollardan geçişim şu şekilde oluyordu:
- optik sistem OGS cihazından M1 etiketini okuyor,
- aynı optik sistem geçen araç uzunluğunun fazla olduğunu fark edince, "hatalı sınıf" mesajını...
merhaba. almayın yapmayın.
az olmakla beraber tecrübem şöyle:
100 bg düz vitesli aracımla erba 340 karavanımı (900kg) çekiyorum. küçük rampalarda bile bir küçük vites gerekiyor.
o agirlikla bir karavanı yayla yollarında düşünemiyorum !
şanzımana da çok dikkat edin. mümkünse manuel vitese...
güzel gezi ve notlar. daimi olur umarım.
vitesin ömrü açısından pek iyi haber değildir karavanlar. erken masraflardan kaçınmak için özellikle düşük hızlarda vites seçimini siz yapabilirsiniz. sanzıman sürekli degisim yapmayacagı için düşen kavrama yapma sayısı sanzımanın ömrünü uzatacaktır.
geri...
merhabalar
güle güle iyi gunlerde kullanın.
karavan gecmişim sizinkisiyle 5 ay farkla aynı. sadece çekici arac markası farklı !
izmirden biri pamukkale biri assosa iki defa kampa gittik.
size bazı tavsiyelerim olacak.
karavan topuza fazla ağırlık veriyor. bunu ağır bavulları ve tüpü içeride masa...
merhaba
assos civarında şamata restrnt ve kampingde kaldım. cok memnun kaldık. cok temiz ve aile cok samimi. cekme karavan icin 50 tl idi. cadır sanırım 20 civarında hatırlıyorum.
iyi tatiller
Merhaba Ufuk bey
Oncelikle hayirli olsun bol sans ve tebrikler cekme karavan icin stratejiniz zor olmasina ragmen bence dogru.
Acemi bir cekme karavanci olarak karavan secim sirasindaki onceliklerimiz size faydali olabilir diye düşünüyorum.
Bizim onceligimiz yatak olcusuydu. 2x2m iki kucuk...
sayın Bayraz a ek olarak
çeki demirini ilk önce otomatik 99astra cd ye taktırmayı dusunmustum. en sorunsuz otm sanzımanlardan bilindiginden servisim taktırabileceğimi soyledi. izmir sanayilerindeki otomatik sanzıman ustalarını dolasınca fikrim degisti. çift kavramayı zaten hiç önermediler (dsg...
doğu ka
doğu karadeniz yaylalarını 15 yıl önce suv araç ile gezmiştim. bu sene aldığım 3.40 m karavanı binek aracım ile kullanmaya basladım. karadenizi cok ozlediğimden aklımın bir kenarında sizin plan hep var.
yayla yolları buyuk ihtimalle daha iyidir ancak benim tavsiyem karavanı aşağıda...
geri bildirim için ben teşekkür ederim.
bir zamanlar Türkiyedeki benzinliklerin wc leri çok kötüydü. Talepten çok kurumsal öncelikler sayesinde çözüldü sorun bence. Kişisel hijyen, temiz kullanım ve kurumsal yaklaşımlarımız birgün çağdaş seviyeyi yakalarsa bu sorun da çözülür sanırım.
saygılar
Aziz bey, 20 TL yi günlük piknik yapanlardan istiyorlar artık. orman bakanlığı tesislerinde bile karavan ücreti elektirk dahil 45 TL civarlarında. Avrupadaki uygun fiyatların oradaki teşvik veya vergi sisteminden, kamp karavan sezonunun tüm yıla yayılı olup maliyetlerin düşük olmasına...
dikili çam kampingde 2 gece kaldık. doğası ve iki plajı da çok güzel. tesislerde her ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz. wcler biraz daha temiz olsa çok iyi olacakmış. çekme karavan için 80 tl/gun aldılar.
extra olarak aşıklar şelalerini ziyaret ettik. muhtesemdi. tüm şelale ve mağaraları...
6-13 temmuz arası dikili assos arası sahili kesfetmeye calisacagiz. çekme karavan ile kalabileceğimiz kampingler ve onu bıraktıktan sonra görülmesi gereken yerler konusunda tavsiyelerinizi rica ediyorum. saygılar